4 Aralık 2020 Cuma

Ovmaç (Bayat Ekmek Köftesi) Tarifi

 

Ovmaç (Bayat Ekmek Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka (kuru olacak)
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 2 det domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kaşık karışık salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Ovmaç (Bayat Ekmek Köftesi) Tarifi Yapılışı

  1. Yufkaları ufalayın, sarımsağı rendeleyin.
  2. Soğanı ,biberi ,maydanozu ince ince doğrayıp yufkaların üzerine ekleyin.
  3. Salçayı ve pul biberi ilave edip yoğurun .
  4. En son zeytin yağını ilave edip tekrar yoğurup köfteler sıkın.

Kara Lahanalı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Kara Lahanalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kara lahana (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
  • Kaynar su (göz kararı)
  • 2 su bard bulgur
  • Pul biber

Kara Lahanalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tavamıza sıvı yağ ve tereyağını katıp kızdırıyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız soğanları katıyoruz .
  3. Soğanlar pişene kadar kara lahanalarımızı yıkayıp sapları ile birlikte ince ince kıyıyoruz .
  4. Soğanımıza pul biber ve salça ekliyoruz ve kıydığımız kara lahanaları da ekliyoruz.
  5. Biraz kavurup kaynar su ilave edip pişiriyoruz.
  6. Kara lahanamız piştikten sonra bulguru ekliyoruz.
  7. Bulgurda piştikten sonra ocaktan alıp çekmesi için bekletiyoruz ve pilavımız hazır.

Afiyet olsun❣️.

Ağlayan Pasta Tarifi

 

Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • 1 paket kremşanti(2 poşet)

Sos için:

  • Çikolata sosu

Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

Püf noktası:*kekimizin güzel kabarmasını için tepsiye döktükten sonra tepsinin etrafını vurarak içinde ki hava kabarcıkları dışına çıkacak ve kekin daha güzel kabarmasına neden olacaktır.

  1. Öncelikle üzeri için süt ile kremşanti hazırlanıp buzdolabına bırakılır.
  2. Kek için öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım ve kakao ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Unu dökelim ve unun üzerine 1 paket vanilya ve 1 buçuk paket kabartma tozu ekleyip iyice çırpalım.
  5. 200 derece kontrollü olarak kekimizi pişirelim.
  6. Kekimiz pişerken çikolata sosunu pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  7. Kekimiz pişip soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız kremşantiyi yayalım daha sonra üzerine hazırladığımız soğuk çikolata sosunu üzerine dökelim.
  8. İsteğe göre süsleye biliriz şimdiden denecek olanlara afiyet olsun 💕.

Tavuklu Talaş Böreği Tarifi

 

Tavuklu Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük parça tavuk göğsü
  • 1 küçük soğan
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kadar garnitür
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 10-12 adet milföy
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Tavuklu Talaş Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar çok küçük doğranır soğan ve sarımsak ile sotelenir.
  2. Garnitürler eklenir salçası ile kavrulur.
  3. Damak tadınıza göre baharatları eklenip tatlandırılır.
  4. İlk sıcağı çıkana kadar beklenir.
  5. Daha sonra milföylere ister bohça ister üçgen şekilde katlanıp şekil verilir .
  6. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dk kızarıp kabarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun 🌷.

Fırında Hamsi Tarifi

 

Fırında Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo hamsi
  • 1 soğan 3 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 1 patates
  • Üzerine birazcık karabiber serpiştiriyoruz
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı normal un

Fırında Hamsi Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları yıkayıp temizleyip süzgeçte bekletiyoruz.
  2. Bazen kılçıkları çıkarıyorum. Ama bugün çıkarmadım.
  3. 1 limon suyunu balıklara sıkıp karıştırıyoruz.
  4. Mısır unu ve normal ununda ekleyip harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine soğan ve sarımsakları doğrayıp koyuyoruz.
  6. İsteye göre maydanoz da yakışıyor.
  7. Yağını döküp üzerine karabiber serpiyoruz.
  8. Patatesleri de ince dilimleyip yerleştiriyoruz üzerine.
  9. 200 derece fırında kızartıyoruz.

Afiyet şifa olsun 🤗.

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kilo un

Şerbeti için;

  • 5 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Yarım limon

İçine;

  • Ceviz

Kalburabastı Tarifi Yapılışı


  1. Malzemenin hepsini kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
  2. Poğaça gibi açın içine ceviz koyun, yuvarlayın.
  3. Kalburla ya da rendenin arkasıyla şekil verin. Tepsiye dizin.
  4. Diğer tarafta su ve şekeri ocağa koyup kaynatıyoruz.
  5. Kaynayan suyumuzu yarım limon sıkıp beş dakika daha kaynatıyoruz.
  6. Soğumaya bırakıyoruz.
  7. Tatlımız pişince tatlı ılık şerbet 5 -10 dakika dinlenmiş olacak şekilde şerbetimizi tatlımızın üstüne döküyoruz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Çikolata Sosu Tarifi

 

Ev Yapımı Çikolata Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya anilya
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Ev Yapımı Çikolata Sosu Tarifi Yapılışı

  1. Sos için şeker ,un ,nişasta ,tereyağ ,vanilya ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştıralım.
  2. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcıyla sürekli hızlı hızlı karıştıralım.
  3. Kaynayıp kıvam almaya başladığında ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım.
  4. Ara sıra karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker (şekerli sevenler 1.5 bardak kullanabilir)
  • 2.5 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım çay bardağı un

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Yumurta akı ve şekeri tencereye alıp çırpıyoruz.
  2. Hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Çok kısık ateşte 8-9 dakika pişiriyoruz.
  4. Altını kapatıp karıştırarak 20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyan malzemeye unu ilave edip yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz.
  6. 150 derece fırında 15-20 dakika kontrol ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri güzelce çırpalım.
  2. En son ununu ekleyip çırpalım.
  3. Büyük bi tavanın altını açalım.
  4. Yağlamadan kepçe yardımıyla dökelim, arkalı önlü pişirip servis edelim.

Deneyenlere şimdide afiyet olsun

Pırasa Kavurması Tarifi

 

Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • 2 su bardağı su

Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı

  1. Pırasaları parmak kalınlığında doğrayın.
  2. Tencereye yağımızı ve pırasamızı koyalım altını açalım.
  3. Sonra havuç ekleyip 2 dk kavuralım.
  4. Diğer malzemeleri de ekleyip pişirmeye bırakalım.

Muhteşem Ekler Tarifi

 

Muhteşem Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Muhallebi için;

  • 1 lt (5 su bardağı) süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • 2 paket sütlü 1 paket biter çikolata
  • Antep fıstığı

Muhteşem Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pastamızın kremasını yapalım.  1 lt süte 1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı tozşeker ekleyip mikserde çırpıyoruz.
  2. Ardından ocaktan pişiriyoruz.
  3. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket krem şanti ekleyip hepsini beraber çırpıyoruz.
  4. Eklerin hamurunu hazırlayalım 100 gram tereyağını eritelim.
  5. Eridikten sonra bir su bardağı suyu ekleyelim ocakta pişirelim.
  6. Bir tatlı kaşığı şeker bir fiske tuz ekleyip suyun kaynamasını bekliyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra bir su bardağı un ekleyelim.
  8. Daha sonra orta ateşte 3 -4 dakika kavuralım.
  9. Helva kavurur gibi bir kıvam alacaktır. Bunun soğumasını bekliyoruz.
  10. Malzeme soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtaları kırıp mikserde çırpıyoruz.
  11. Hamurumuz yapışkan bir kıvam da olacaktır.
  12. Daha sonra sıkma torbası ile eklerimizde şekil veriyoruz sonrasında önceden ısınmış 180° fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  13. Pişen eklerlerimizi soğutuyoruz.
  14. Soğuduktan sonra eklerlerimizi açıp arasına krema dolduruyoruz.
  15. Hepsini aynı işlemi yaptıktan sonra üzeri için benmari usulü çikolataları eritiyoruz.
  16. Eridikten sonra çikolataları üzerine buluyoruz aynı işleme bütün eklerlerimizde de yapıyoruz ben üzerine renk vermesi için antepfıstığı kullandım siz isterseniz kullanmayadabilirsiniz.
  17. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim herkes çok beğeniyor tadı efsane pişman olmazsınız.

Afiyet olsun. 🥳🤩☺️.

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını eritip sıvı yağ ilave edelim .
  2. Üzerine şehriye ekleyip rengi değişince kadar kavuralım.
  3. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları kavrulan şehriyeye ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
  4. Suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  5. Pişen planımıza 20 dakika kadar dinlendirin ve servis hazırlayalım. 🌹 afiyet olsun

Sosu Harika Kış Salatası Tarifi

 

Sosu Harika Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük havuç
  • 1 adet büyük boy dışı yeşil içi pembe turp
  • 1 demet maydanoz
  • 1-2 dal taze yeşil nane
  • ,1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük limonun suyu (İsteğe göre sirkede olabilir)

Sosu Harika Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kullanılacak olan sebzeleri iyice yıkayalım. Ve kurulayalım.
  2. Ardından havuç ve turp un kabuklarını soyup uygun bir karıştırma kabının içerisine rendeleyelim.
  3. Ardından maydanoz ve naneyi incecik doğrayıp ilave edelim. Şimdi pulbiberi, kimyonu, limon suyunu sumak ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım.
  4. En son tuzunu serpiştirip iyice karıştıralım ve servis edelim.Denemenizi. Tavsiye ederim hem kolay hemde çok pratik bir o kadarda sağlıklı. Afiyet olsun.