4 Aralık 2020 Cuma

Sebzeli Fırın Mücver Tarifi

 

Sebzeli Fırın Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 büyük kabak
  • 2 orta boy havuç
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 diş sarımsak (İsteğe göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber (İsteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu (Yeterli miktarda)
  • Maydonoz

Üzerine

  • Susam, çörek otu
  • Çeri domates (İsteğe bağlı)
  • Kare borcam tepsiyi tereyağ veya margarinle yağlıyoruz

Sebzeli Fırın Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabak ve havuç rendelenir biber, maydanoz, dereotu ince ince doğranır.
  2. Diğer bütün malzemelerle birlikte bir kaba alınır kaşık yardımıyla bütün malzemeler birleşinceye kadar 10 dakika karıştırılır.
  3. Kare borcam tepsi yağlanır mücver harcı tepsiye alınır üzerine çörek otu, susam dilerseniz çeri domates eklenir.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika kontrollü pişirilir.
  5. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️

Sıcak Tahin Helva Tarifi

 

Sıcak Tahin Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tahin helva
  • 1 çay bardağından biraz az süt
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Dövülmüş ceviz

Sıcak Tahin Helva Tarifi Yapılışı

  1. Ceviz hariç tüm malzemeyi rondodan geçirip güveç kaplarına yerleştirin.
  2. Üzerine ceviz ekleyelim fırın tepsisine su dolduralım.
  3. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim sıcak servis edelim💯.

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Kreması
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • Dilerseniz evde de hazırlayabilirsiniz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce 1 bardak suyu tencereye alın kaynatın, kaynamaya başlayınca içine margarini koyun. Eriyince içine unu koyun. Tamamen unu yedirince ocağın altını kapatın hamuru 10 dakika dinlendirin.
  2. Daha sonra yumurtaların 1 tanesini kırın ve hamura yedirin diğer yumurtalar içinde aynısını yapın önemli püf noktalardan biri bu yumurtaları teker teker yedirmek gerekiyor.
  3. Hamur ılıyınca 3-4 saat buzdolabında bekletin bir diğer püf noktası da bu dinlenen hamur daha güzel oluyor.
  4. Dinlenen hamuru yağlı kağıt serili tepsiye cevizden biraz küçük parçalar halinde tepsiye koyun ilk önce 160 derecede 15 dakika daha sonra 180 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin yinede kontrollü pişirmekte fayda var.
  5. Pişen hamurları bir kenara alın tencereye vanilya hariç bütün krema malzemelerini alın iyice çırpın kaynamaya başlayınca ocaktan alın vanilyayı ekleyin tekrar çırpın.
  6. Daha sonra çikolata sosun malzemelerini tencereye alın çırpın kaynamaya başlayınca kenara alın.
  7. Hamuru bir bıçak yardımıyla ortasından az kesin içine kremayı koyun bir tabağa alın tüm hamurlar için aynı şeyi yapın.
  8. En son olarak yaptığınız sosu profiterollerin her yerine iyice dökün. 1 saat dinlenen profiterolleri servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 💜.

Köstebek Pasta Tarifi

 

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram kakao
  • 2 buçuk su bardağı elenmiş un

Kreması için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket muzlu crem ole
  • 2 bardak süt(gerekirse üzerine eklenir, kremsi kıvama gelene kadar)
  • 2- 3 adet muz

Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır ,beyazı bir çimdik tuz ile traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. Sarısı şeker ile süzme yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.
  3. Sarısına süt ,sıvı yağ eklenir.
  4. Un, kabartma tozu ,vanilya ve kakao elenerek konur ve çırpılır.
  5. Beyazı spatula yardımı ile sarısına azar azar eklenir köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştırılır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20 dakika açılmadan pişirilir.Daha sonra kontrol ederek pişirilir.
  7. Krem şanti ve crem ole süt üle çırpılır isteğe göre içerisine 1 çay bardağı damla çikolata konur.
  8. İlk sıcağı çıktıktan sonra orta kısmının üzerinden kesilip alınır hazırlanan kremadan sürülür.
  9. üzerine muz konur kalan krema üzerine dökülür. (istek üzerine kremaya muz doğranıp karıştırılır) üzerinden alınan kek parçaları toz haline getirilir ve üzeri kaplanır. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim balkabağı(yaklaşık300 gr)
  • 1 orta boy havuç
  • 1 kapya biber
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kara buğday(greçka)
  • 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Damak zevkinize göre karabiber, kırmızı biber, tuz

Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. 1 litre suyun içine tüm malzemeler eklenir.
  2. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
  3. Çatalla kontrol edilir, havuç yumuşamışsa pişmiştir.
  4. Daha sonra blenderla ezilir. Çorbamız yemeye hazırdır.
  5. Limon sıkılarak ve biraz baharat eklenerek çorbanın tatlımsı tadı azaltılır.

4 Malzemeli Pamuk Gibi Bazlama Tarifi

 

4 Malzemeli Pamuk Gibi Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 adet yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

4 Malzemeli Pamuk Gibi Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Maya ılık su ile eritilir 1 çay kaşığı şeker eklenir. Karıştırılır.
  2. Üzerine un ,tuz ve bir bardak ılık su kontrolü bir şekilde eklenerek yoğrulur.
  3. 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Kabaran hamurumuz mandalina büyüklüğünde eşit parçaya bölünür ve bezeler oluşturulur.
  5. Bezeler 1-2 cm kalınlığında açılır.
  6. Yapışmaz tavada orta ateşte pişirilir.

Mezgit Kızartma Tarifi

 

Mezgit Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg mezgit
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz, sıvı yağ

Mezgit Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları iyice temizleyip yıkayıp suyu tamamen çıkana kadar süzdürün .
  2. Sonra tuz ve mısır ununa bulayın.
  3. Bir tava balık kızartmak için sıvı yağı tavaya koyun ve balıkları sırayla dizin.
  4. Tava kapağıyla alt üst ederek pişirin.
  5. Bu balığın özelliği aşırı kızarmamasıdır. Pembeleşinceye kadar pişirin.
  6. İkinci tava içinde aynı işlemi uygulayın. Afiyet olsun.

Tel Tel Pastane Açması Tarifi

 

Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya 11 gr (Yada 1paket yaş maya ikisinden biri)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 6-7 su bardağı un

Arasına Sürmek İçin

  • 200 gr bizim margarin

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Susam

Tel Tel Pastane Açması Tarifi Yapılışı

  1. Un ve mayayı karıştıralım.
  2. Bir cezvede su ve sütü ocakta ısıtalım ılık olması gerekiyor sıcak değil unun ortasını açalım sıvıları ekleyelim sıvı yağ ve yumurtaları ekleyelim.
  3. Sıvıların üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. İlk etapta çatal ile karıştıralım. Biraz kıvam aldıktan sonra elimiz ile yoğurmaya başlayalım.
  4. Hamur toplanana kadar yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Ardından üzerini streçleyip 45 dakika 1 saat kadar mayalandıralım mayalanan hamuru 10 bezeye ayıralım kullanacağımız yağı da 10 parçaya ayıralım.
  6. Bezeleri top şeklinde yuvarlayalım tezgahı sıvı yağ ile yağlayalım (Mutfak soğuk olduğu için ben evde tepside yaptım)
  7. Bezeleri aralıklı şekilde yağlı yere dizelim üzerlerini bastırıp biraz genişletelim. Her bir bezeye bir parça yağdan koyalım.
  8. İlk koyduğumuz yuvarlaktan başlayarak hamuru çekiştire çekiştire inceltebildiğimiz kadar inceltelim. Bu esnada zorlanırsanız hamuru dinlendirebilirsiniz.
  9. Ardından ikiye katlayalım ve dar kısmından başlayarak rulo yapalım.
  10. Tekrar ilk yaptığımız rulodan başlayarak hamuru dikkatlice uzatalım. Yine bu aşamada zorlanırsanız biraz dinlendirebilirsiniz.
  11. Uç kısımlarından ters yönce çevirerek bükelim. Ve açma şeklinde yuvarlayalım. Uçlarını birleştirelim. Tepsiye dizelim.
  12. Mayalanması için 30 dakika bekleyelim.
  13. Mayalanan hamura yumurta sarılı karışımı sürüp 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
  14. Nar gibi kızarınca fırından alıp servis edelim.

Afiyet olsun.

Fırın Torbasında Leziz Tavuk But Tarifi

 

Fırın Torbasında Leziz Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk but ( derisi soyulmuş)
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 sarımsak
  • 4-5 adet arpa soğan (1 adet normal soğan da kullanılabilir)
  • 3-4 adet küçük domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Fırın torbası

Fırın Torbasında Leziz Tavuk But Tarifi Yapılışı

(malzemeleri sayınıza göre dilediğiniz gibi arttırabilir ve ekleme yapabilirsiniz. ).

  1. Fırınınızı yemeği hazırlarken ısınması için öncelikli olarak 180-200 derecede ayarlayın.
  2. Tüm malzemeleri bir kaba ekleyin ve karıştırın. (ben sarımsağın birini rendeleyip diğer ikisini tüm olarak ekledim. Eğer arpacık soğan yoksa orta boy bir soğanı dilimleyerek de ekleyebilirsiniz. ).
  3. Karışmış malzemeleri fırın torbasına koyup ağzını kapatın ve üzerinde üç dört delik açın.
  4. Fırın tepsisine yerleştirin ve fırına pişmesi için koyun.
  5. Yaklaşık 45 dakika sonra mis gibi pişmiş tavuğunuz hazır. ( servis yapmadan önce tavukların üzerine tereyağ sürebilirsiniz. )( ben yanında firikli bulgur pilavı ile servis ettim).

Afiyetle sağlıkla yiyin :).

Mantarlı Et Sote Tarifi

 

Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 2-3 adet mantar
  • 2- 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Ocakta iyice ısıtılmış tavaya etler eklenir.
  2. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  3. O arada mantarlar biberler ve soyulmuş domatesler doğranır.
  4. Etler suyunu çekince yağ eklenir.
  5. Sırasıyla mantar ve biberler eklenerek pişirilir. Biberler ölünce domatesle üstü kapatılır.
  6. Üzerine tuz ve pulbiber eklenir.
  7. Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. O zamana kadar karıştırmayın.
  8. Domatesler de pişince iyice karıştırılır. Servise hazır.

Afiyet olsun.

Ekşili Kış Kabağı Tarifi

 

Ekşili Kış Kabağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kış kabağı
  • 250 gram kuzu kuşbaşı( dana da tercih edilebilir)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 2 kaşık sumak
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

Ekşili Kış Kabağı Tarifi Yapılışı

  1. Kış kabağının kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayalım.
  2. 2 kaşık sumağın üzerine 1 kase kadar sıcak suyu ekleyelim.
  3. Tencereye yağı alalım ve etlerimizi ile salçalarımızı içine ekleyip kavuralım.
  4. Kabakları içine ilave edelim ve 1 dk karıştıralım.
  5. Sumak suyunu süzüp kabakların üzerine dökelim.
  6. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp veya havanda dövüp ekleyelim.
  7. Tuzunu ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte 25 dk pişirelim.
  8. Not: dana eti kullanıyorsanız eti önceden pişirin.

Kakaolu Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 50 gram yumuşamış tereyağ (iki yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

Kakaolu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumuşamış tereyağın üzerine in hariç bütün malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştıralım.
  2. İyice karışınca yavaş yavaş un ilave edelim.Ele yapışmayan bir hamur olacak.
  3. Yoğurduktan sonra buz dolabında 15 dakika kadar bekletelim.
  4. Dolaptan alıp küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve pudra şekerinin içine atalım her yerini bulayalım. Bolca pudra şekeri olsun👍🏻.
  5. 180 derece fırında 15 dakika pişirelim. Çok pişirmeyin ki sertleşmesin.
  6. İlk çıktığında yumuşak oluyor sonra kendini topluyor kurabiye😉.Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz 🎉.

Pastaneleri Kıskandıran Rulo Yaş Pasta Tarifi

 

Pastaneleri Kıskandıran Rulo Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya :

  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığından az eritilmiş tereyağı

Üzeri:

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • İçine 2 adet muz

Pastaneleri Kıskandıran Rulo Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri 5 dakika güzelce çırpalım.
  2. Köpük köpük olunca toz malzemeleri bi elek yardımıyla karışımın içine ilave edelim. Ve yavaş yavaş karıştırıp yedirelim.
  3. Daha sonra eritilmiş tereyağını da ekleyelim. Ve karıştıralım.
  4. Fırınımız 150 -160 derecede ısıtılmış olsun.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökelim ve fırında 10 dakika kontrollü pişirelim.
  6. Keki kurutmayacağız yumuşak kalacak ama pişecek.
  7. O pişerken muhallebi malzemelerini tencereye koyalım. Ve güzelce karıştıralım.
  8. Ocağa alıp bir taşım kaynasın göz göz olacak.
  9. Ocaktan alalım ve içine tereyağını ekleyelim. Karıştırarak soğutalım.
  10. Pişen pandispanyayı çıkaralım.
  11. Sıcakken yağlı kağıtla birlikte rulo yapalım ve havluya saralım böyle soğusun.
  12. Soğuyunca arasına muhallebisini sürelim muzu koyalım ve rulo yapalım.
  13. Kalan kremayla kekin etrafını kaplayalım. Dolaba kaldıralım.
  14. 2 saat öyle dinlensin. Ben bir gün önceden yaptım.
  15. Kremşantiyi çırpalım ve pastamızın üstünü kaplayalım.
  16. Ben üstüne kahvaltılık çikolatayı benmari eritip süsledim. Size kalmış. Bir gece dinlenince güzel oluyor herkese kolay gelsin.