7 Aralık 2020 Pazartesi

Çöp Şiş Tarifi

 

Çöp Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram bonfile
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Çöp Şiş Nasıl Yapılır?

  • Bonfileleri küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Kuyruk yağı kullanacaksanız, onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Bir kabın içerisinde zeytinyağı ve baharatları harmanlayın.
  • Doğradığınız etleri sosun içerisine alarak güzelce marine edin.
  • Etleri şişin üzerine boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Kuyruk yağı kullanacaksanız; Bir et, bir kuyruk yapı şeklinde sıralayın.
  • Izgarayı veya dökün tavayı iyice ısıtın.
  • Şişleri ısınan tavaya koyun ve her tarafını eşit derecede pişirin.
  • Hazırladığınız çöp şişleri, lavaş ve pirinç pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.

Çöp Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Etin daha yumuşak olması için ön marinasyon işleminden geçirebilirsiniz.
  • Ön marinasyon için; Derin bir kaba 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek eti marine sosunda 3 saat bekletin.
  • Kuyruk yağı etin lezzetini arttıracaktır.
  • Etleri sıkı bir şekilde yerleştirin. Çöplerin başında ve sonunda mutlaka boşluk bırakın.

Meyir Çorbası Tarifi

 

Meyir Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 adet patlıcan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Meyir Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Biber ve patlıcanları küp küp doğrayarak bir tencereye alın.
  • Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve haşlayın.
  • Sebzeler yumuşamaya başladığında bulguru ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bulgur ekleme aşamasında çok az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Bulgurlar suyunu çektiğinde ocaktan alın ve ılıması için bekletin.
  • Ilıyan bulgurların üzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Tamamen soğuyana kadar bekleyin.
  • Soğanları yemeklik doğradıktan sonra tavaya sıvıyağı ekleyin.
  • Kızgın yağa soğan ve pul biberi ekleyerek kavurun.
  • Sıcak yağı soğuk çorbanın üzerinde gezdirin ve bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

6 Aralık 2020 Pazar

Pofuduk Pişiler Tarifi

 

Pofuduk Pişiler Tarifi İçin Malzemeler

  • 5,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ilik sut
  • 1,5 su bardağı ilik su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket mas maya

Pofuduk Pişiler Tarifi Yapılışı

  1. Bir kabımızın içerisine şu, süt, şeker ve mayayı alalık maya eriyene kadar karıştıralım 5 dakika bekleyelim.
  2. Sonra un ve tuzunu ilave edelim ele yapışan cıvık bir hamur olacaktır.
  3. Streç film ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru tekrar karıştırıp mayasını alıyoruz.
  5. Elimize sıvı yağa batırarak hamurdan parçalar alıyoruz ve arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.

Hiç Karemelli Sütlaç Denedinizmi Tarifi

 

Hiç Karemelli Sütlaç Denedinizmi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç (125 ml)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı su
  • Limon kabuğu rendesi

Hiç Karemelli Sütlaç Denedinizmi Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar içine nişasta yarım su bardağı şekeri ilave edip karıştıralım.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine ilave edelim karıştıra karıştıra kaynatalım, kaynayınca karemeli de ekleyelim.
  3. Karemel için  yarım bardak şekeri tavaya alalım.
  4. Karemel yapalım şeker renk değiştirmeye başlayınca, şekerler eriyinceye kadar karıştıralım (Şekeri fazla yakmayalım tadı değişir)
  5. Sütlacımızı kaynatalım iyice kaynayınca 6-7 dakika kadar kısık ateşte kaynatın altını kapatın fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarımızı eşit bir şekilde paylaştırın.
  6. Fırın telinin üzerine koyup fırının üst kızartma ayarını açıp sütlaçların renk değiştirene kadar pişirelim ben başını bekliyorum fazla yanık sevmiyoruz.
  7. Fındıkla servis yapın afiyet olsun.

Ton Balıklı Peynirli Salata Tarifi

 

Ton Balıklı Peynirli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 konserve ton balığı
  • 1 bardak inek peyniri
  • 1 kutu konserve meksika fasulyesi
  • Çeyrek göbek marul
  • 1 adet sivri biber
  • 1 domates
  • 1 salatalık
  • Yarım limon, tuz

Ton Balıklı Peynirli Salata Tarifi Yapılışı


  1. Konserve ton balıklarının yağını süzüp büyük bir kaseye alın.
  2. Domates, biber, salatalıkları küçük küçük doğrayıp üzerine ekleyin.
  3. Göbek marulu gelişi güzel doğrayıp ekleyin.
  4. Meksika fasulyesinin suyunu tamamen süzüp karışıma ekleyin.
  5. Elinizle sevdiğiniz bir inek peynirini parçalayarak ekleyin (Ben özellikle kahvaltı için tadını beğenmediğim ucuz peynirleri salatada kullanıyorum)
  6. Limon ve tuzunu ekleyin karıştırın tuzunu peynirin tuz miktarına göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilekli Brownie Tarifi

 

Çilekli Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 90 gram tereyağ (6 yemek kaşığı )
  • 290 gram parçalanmış bitter çikolata
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı )
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 140 gram un (1 su bardağı )
  • 1 çimdik tuz

Çilekli Brownie Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 20 cmlik yuvarlak borcamınızı tabanları ve yanlarını yağlayarak üzerine sarkacak şekilde yağlı kağıt kesip yerleştirin.
  2. Orta boy tencerede tereyağını eritiniz.
  3. Ateşten tereyağını alarak içerisine parçalanmış bitter çikolataları ekleyin ve spatula yardımı ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  4. Mikser kabında yumurta -şeker ve vanilyayı çırpın.
  5. İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak çırpın.
  6. Un ve tuzu da ekleyerek tekrar karışana kadar çırpın.
  7. Kalıbınıza karışımı dökün.
  8. İçine tercihinize göre frambuaz, çilek, beyaz çikolata ekleyebilirsiniz ben çilek kullandım.
  9. 150 derece fırında 40 dakika pişirin ılıkken tadına varmanız tercihimdir :)
  10. Afiyet olsun :).

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin (Eritilmiş)
  • 2 yumurta (1 inin sarısı üzerine )
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle bir kaba yumurtayı kırıyoruz diğerinin sarısını üzeri için ayırıp akını kaba ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  2. Üzerine şekeri ekliyoruz ve beyaz beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sıvı yağ ve eritilmiş margarini ekleyip iyice çırpıyoruz. Vanilyayı da bu aşamada ekleyelim ki yağ kokusunu alsın.
  4. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Elimizle yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  6. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 😊😍🥰.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süte maya ve şekeri ekleyip eritiyoruz. Sıvı yağ ve tuzu da ekledikten sonra yavaş yavaş unu ilave ederek yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarım saat mayalanması için bekletiyoruz.
  2. Bu sırada isteğinize özel üst malzemelerimizi hazırlayalım. Mayalanan hamurumuzu 2’ye bölüp elimizle açıyoruz.
  3. Ben kelepçeli kek kalıbının tabanını kullanıyorum, 22 cm ideal bir ölçü oluyor ve çok güzel pişiyor. Bu ölçüde pizzamız 2 adet çıkıyor.
  4. Kalıbımıza bolca mısır unu serpelim, tabanımızı üzerine koyup, kabarmaması için çatal vb. Yardımıyla bolca delelim (Bendeki delme aparatı çok işe yarıyor👍🏻)
  5. Üzerine ketçap, kekik, karabiber ve kırmızı biberle hazırladığımız sosu sürelim.
  6. Dilediğimiz gibi üzerini hazırlayıp 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Afiyetler olsun.

Çok Kolay Kurabiye Tarifi

 

Çok Kolay Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı bitki yağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Çok Kolay Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hepsini karıştırın yoğurun yuvarlayın.
  2. Üstüne yumurta çekin susam sepin.
  3. Altı üstü kızarana kadar fırında pişsin.
  4. 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Nefis Unsuz Omlet Tarifi

 

Nefis Unsuz Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 3 sivri biber
  • 2 çeri domates
  • Kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Nefis Unsuz Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Yağı şöyle bir tavada gezdiriyoruz.
  2. Biberleri dilimliyoruz biraz kavurduktan sonra domatesleri dilimliyoruz.
  3. Yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz yavaş yavaş tavaya döküyoruz.
  4. Üzerine tuzunu isteğe göre ekliyoruz ve bol bir kaşar rendeleyip orta kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kurutulmuş Domates Salatası Tarifi

 

Kurutulmuş Domates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kadar kurutulmuş domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4.5 diş sarımsak
  • 5.6 adet ceviz
  • Tuz yok domatesler kurutulma işleminde tuzlandığı için tuzlu oluyor

Kurutulmuş Domates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesleri sudan geçirip 10 dakika kadar haşlıyoruz şu miktarı domateslerin üzerini geçecek kadar olmalı.
  2. Haşlanmış domatesleri suyunu süzüyoruz süzdüğümüz sudan iki çorba kaşığı kadar ayırıyoruz üzerine sos için domatesleri tabağa alıyoruz.
  3. Zeytinyağ nar eksisi ve baharatları bir kasede sos kıvamlı hazırlıyoruz ve üzerlerine ilave ediyoruz sarımsak ve cevizleri ekleyip servise hazırdır.

Efsane Kızaran Tavuk Kebabı Tarifi

 

Efsane Kızaran Tavuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Efsane Kızaran Tavuk Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce butlarımızı yıkatalım düdüklü tencereye koyalım hiç su koymuyoruz ağzını kapatalım ve pişirelim.
  2. Düdüklümüz ötünce 15 dakika kadar normal ateşte pişirelim tavuk suyunu salacak bu aşamada 15 dakika piştikten sonra düdüklüyü ocaktan alalım.
  3. Açalım ve tavuğun suyunu tamamen süzelim baharatları atalım ve güzelcene yayalım tekrar kapatalım hiç su eklemiyoruz ocağa koyalım ve pişirelim.
  4. Düdüklümüz ötünce altını kısalım ve tam 15 dakika kısık ateşte pişirelim ve tavuk kebabımız hazır. Pilav ile servis ederseniz daha güzel olur. Afiyet olsun. 

Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi

 

Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kapya biber
  • 2 haşlanmış yumurta
  • Kaşar peynir
  • Maydanoz
  • 4 adet çeri domates
  • Tuz, karabiber, nane

Sebzeli Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biberi tereyağında soteleyelim haşladığımız yumurtaları ortadan ikiye kesip tavaya aralıklı yerleştirelim.
  2. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesip yumurtaların aralarında dizelim 1-2 dakika kısık ateşte sotelensinler hiç kaşıkla müdahale etmeyin.
  3. Baharatları ekleyin üzerine kaşar peynir rendeleyin kaşarlar eriyene kadar pişsin en son ince ince doğradığımız maydanoz u serpiştirelim. Yiyenlere afiyet olsun.