7 Aralık 2020 Pazartesi

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 120 gram margarin ya da tereyağ
  • 4-5 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

Krema için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta(buğday ya da mısır)
  • 1 çubuk vanilya(yoksa 1 paket vanilya)
  • 1 paket krem şanti

Çikolatalı sos için:

  • Hazır çikolatalı sos

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Hamur hazırlanışı:Su tereyağı ve tuzu ocağa koyuyoruz.
  2. Tereyağı eriyince ve kaynamaya başlayınca unu ilave ederek spatula ile karıştırıyoruz.
  3. Biraz soğumaya bırakıyoruz. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırıyoruz ve mikserle hızlı devirde karıştırıyoruz.
  4. 4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın.
  5. Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurumuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alıp ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkıyoruz. Sıkma torbanız yok ise tatlı kaşığı ile koyabilirsiniz.
  6. Hamurumuzu tatlı kaşığıyla koyarken kaşıkları ıslatabilirsiniz daha kolay olur.
  7. 180 derecelik öncede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk boyunca pişirin. Piştikten sonra 10 dakika kadar fırında bekletelim.
  8. Krema hazırlanışı:Sütü bir tencereye alıyoruz içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtıyoruz. Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, unu ve nişastayı ekliyoruz.
  9. Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırıyoruz ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Eğer paket vanilya kullanacaksanız krema kaynadıktan sonra paket vanilyayı ilave edin.
  10. Daha sonra kremamız biraz soğuduktan sonra yüksek devirde karıştırarak krem şantiyi ekliyoruz.
  11. Birleştirmek için:Profiterol toplarının alt kısmından parmağımızla bir delik açıp kremayı içlerine sıkıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  12. Ardından topların üstüne çikolata sosundan döküp servis ediyoruz.Eğer sıkma torbanız yoksa profiterol toplarını ortadan kesip kaşıkla kremayı koyabilirsiniz.

15 Dakikada Kıyır Kıyır Mısır Unlu Poğaça Tarifi

 

15 Dakikada Kıyır Kıyır Mısır Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 tane sarı ayrılacak)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu

İç malzemesi;

  • Peynir veya zeytin

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı, 1 çay kaşığı sıvı yağ

15 Dakikada Kıyır Kıyır Mısır Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, tereyağı, yoğurdu geniş bir cam kabımızda karıştıralım.
  2. Mısır unu, şeker, tuz, sıvı yağı ilave edelim, hamur kabartma tozu ve unu da ekleyip yoğuralım.
  3. Ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamur parçasını elimizde açalım, peyniri koyalım, hamuru karşılıklı şekilde kapatalım.
  4. Ters çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  5. Yumurta sarısını yağı ekleyip fırça ile sürelim, bir bıçakla ortasından kesik atalım, 180 derece fırında kızarana kadar kontrollü şekilde pişirelim.

✔️bu malzemeden 18 adet çıktı, 3-4 kişilik bir aile için ideal,.

✔️1/2 su bardağı tambuğday unu kullandım.

✔️yoğurdunuz sulu ise biraz yoğurt suyundan 1-2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.

✔️biraz zeytinli, biraz peynirli ve birazda boş yaptım, ama boş bile tadı harika.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 subardağı şeker
  • 25 gram bir paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde tekrar ilave edilebilir kıvamına göre)

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürüne kadar çırpalım.
  2. Sonra süt yağ ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpalım bu karışımdan bir bardak ayrım yapılır sonra geriye kalan malzemeleri sırayla ilave edilir.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine dökülüp pişirilir.
  4. 180 derecede 35 dakika benim fırınım için yeterli oldu sizde kürdan yardımıyla kontrol edebilirsiniz.
  5. Fırından cıkan keki dilimleyip üzeri için ayırdığımız sosdan ilave edilir soğuduktan sonra servise hazır ☘️.

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastasi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pirincimizi yıkayıp 4 su bardağı su içinde arada karıştırarak pişiriyoruz. Lapa gibi olacak. ( arada karıştırmazsak pirinçler yapışır)
  2. Pirinçler pişerken kasede 1 su bardağı süt içine 1 yemek kaşığı buğday nişastasini ekleyerek eritiyoruz.
  3. İçinden 1 su bardağı aldığımız sütün geri kalanını pişen pirinçlerin üzerine ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz.
  4. Karıştırırken içine kasedeki buğday nişastalı sütü ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. 5 dk sonra içine şekeri ilave ediyoruz.
  6. Orta ateşte yavaş yavaş sürekli karıştırıyoruz.
  7. Kaynamaya başlayınca içine vanilya ekliyoruz.
  8. Kısık ateşte toplam 35 dk yavaş yavaş karıştırıyoruz. Koyu kıvamlı bir çorba kıvamına gelecek.
  9. Piştikten sonra kaselere boşaltıp tarçınla süsleyebilirsiniz.
  10. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi

 

Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1’er su bardağı ılık su ve süt
  • 1 paket @mutfağınyıldızı ekşi mayalı ekmek harcı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un(5-6 su bardağı yaklaşık) ele yapışmayan hamur olacak

Patatesliler için

  • 1 haşlanmış patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz zeytinyağ karabiber

Bazlama (Sade Ve Patatesli) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp ezecek ile eziyoruz. Soğanı küp doğrayıp ısınan yağda soteliyoruz. Ezilmiş patatesleri salça tuz ve baharatı da ekleyip karıştırarak soteliyoruz. Patates ve salça özleşince altını kapatıyoruz.
  2. Hamur için su süt şeker ve mayayı bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Yağ ve unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Tuzu da ekleyip un ekleyerek yoğuruyoruz. Kıvam alan hamuru ben akşamdan yoğurduğu için buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde sabaha kadar (balkonda) beklettim.
  5. Sabah tezgahı hafif unlayıp hamuru çok yormadan gazını alıyoruz.
  6. Bezelere ayırıp üzerini örtüyoruz.
  7. Un serperek bezeleri açıyoruz.
  8. Üzerlerini örtüp 10-15 dakika dinlendiriyoruz.
  9. Patatesli olanları da bazlamayı büyük bir şekilde açıp ortasına harçtan koyup beze şeklinde kapatıyoruz.
  10. Merdane ile dikkatlice hamur ve patatesi dağıtmadan tekrar açıyoruz.
  11. Isınmış tavada iki yönlü pişiriyoruz. Pişirirken püf noktası; bazlamayı sık sık çevirerek pişirmek. Bu şekilde pofidik bazlamalar yapıyoruz.

Hamsi Tava Tarifi

 

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • Tuz
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

  1. Balıklarımızı temzileyip yıkayalım.
  2. Yıkanan balıkları süzgece alıp süzelim.
  3. Süzülen balıklara her tarafına tuz serpelim nazikçe karıştıralım.
  4. Zeytinyağını tavamıza alalım.
  5. Balıklarımızı mısır unu ile her tarafını unlayalım.
  6. Unlanmış balıkları sırası ile tavamıza dizelim.
  7. Arkalı önlü pişirelim.
    Afiyet olsun.
    Hem lezzetli hem pratik ☺️.

Gül Tatlısı Tarifi

 

Gül Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin( oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Hamuru renklendirmek için kırmızı gıda boyası ve kakao.

İçi için;

  • Bütün fındık (1 su bardağı kadar)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Gül Tatlısı Tarifi Yapılışı


  1. Hamur için gerekli tüm malzemeleri kabımıza alıp yoğuralım(renklendirme malzemeleri hariç)
  2. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edelim.
  3. Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölüp birini sade bırakalım diğer parçalara kakao ve kırmızı gıda boyası ekleyelim(tercihe kalmış isterseniz tümünü sade veya kakaolu yada kırmızı yapabilirsiniz).
  4. Hamurlarımızı merdane ile açıp çay bardağı yardımıyla keselim.
  5. Çıkardığımız yuvarlakları 3 tane sıra sıra uçları üst üste gelecek şekilde dizip yuvarlayalım ve ortadan ikiye keselim( 2 tane gül elde etmiş olucaz)
  6. Tepsiye dizdiğimiz gül tatlılarımızın ortalarına fındıkları ekleyip önceden ısıtılmış 175° fırında 35-40 dakika pişirelim(ısı ve süre fırına göre değişkenlik gösterebilir).
  7. Tatlılarımızı fırına verirken şerbetimizi ocağa alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  8. Pişen sıcak tatlılarımızın üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyet olsun😍.

Sağlıklı Brokoli Salatası Tarifi

 

Sağlıklı Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo brokoli
  • Haşlanmış mısır
  • Salatalık turşusu
  • Zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • Bir tutam tuz

Sağlıklı Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle brokolimizi haşlayalım. Haşlandıktan sonra brokolimizi sudan çıkartalım. Soğuduktan sonra küçük parçalar şeklinde keselim.
  2. Ben çok turşu koymadım 3 adet salatalık turşusu doğradım.
  3. Mısırı, turşuyu, zeytinyağını, tuzu ve limon suyunu ekleyelim karıştıralım.

Fırında Lahana Tarifi

 

Fırında Lahana Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet lahana
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • (isteğe göre farklı baharatlar)

Fırında Lahana Tarifi Yapılışı

  1. Bütün lahana iki parmak kalınlığında dilimler halinde kesilir.
  2. Fırın tepsisi (pişirme kağıdı sermenizi öneririm) 1 fincan zeytinyağı ile yağlanır.
  3. Dilimlenmiş lahanalar tepsiye dizilir.
  4. Üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür.
  5. Tuz ve diğer baharatlar üzerine serpilir.
  6. Kalan zeytinyağı en üste gezdirilir.
  7. 180 derece fırında 35 dakika pişirilir.

Limonata Tarifi

 

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 2 adet portakal
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 litre su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor.
  2. 1 gün önceden koyun ki dondurucuya iyice donsun. Limonatayı hazırlayacağımız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarıyoruz. 10 dakika kadar bekliyoruz.
  3. Robota portakal ve limonu dilimleyip koyuyoruz.
  4. 1, 5 su bardağı şekeri üzerine ilave ediyoruz.
  5. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada. Robotu çalıştırıyoruz ve iyice ezilene kadar çekiyoruz. 1-2 dakika yeterli oluyor.
  6. 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekliyoruz.
  7. 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika bekliyoruz.
  8. Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin.
  9. Bir kaba temiz bir tülbent geçiriyoruz ve içeceğimizi süzüyoruz içinde hiç tane kalmasın. ( tülbent olması önemli. ).
  10. Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkıyoruz. 😄en yoğun renk sıkınca çıkıyor. Renk vermeyi bırakana kadar sıkın. Limonatamız hazır afiyet olsun 🙂.
  11. Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal koyun. Yazın bol bol bu tarifi uygularsınız, özellikle ramazan ayında çok işinize yarayacaktır. Ben öyle yapıyorum 🙂.

Porsiyonluk Mozaik Tarifi

Porsiyonluk Mozaik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 avuç ceviz veya fındık
  • İsteğe bağlı damla çikolata
  • İsteğe bağlı muz

Üzeri için:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Yeşil toz fıstık, fındık, ceviz, hindistan cevizi vb.

Porsiyonluk Mozaik Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle petibör bisküvileri çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıyoruz.
  2. Malzeme listesindeki tüm malzemeleri ekliyoruz çok ezmeden karıştırıyoruz.
  3. Şekil verme aşamasına geçiyoruz.
  4. Tüm karışım bitene kadar devam ediyoruz.
  5. Daha sonra buzdolabına alıyoruz. 15-20 dakika sonra dolaptan çıkarıyoruz ve çikolatamızı benmari usulü eritip mozaik pastamızın üzerine döküyoruz. Dilediğimiz gibi süslüyoruz.
  6. Tekrar buzdolabına alıyoruz. Dinlendikten sonra servise hazır. Kolay gelsin afiyet olsun. Sağlıkla kalın💥🎊💃🏻🍫.

Tavuk Midye Tava Tarifi

 

Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk gögüs
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket karbanot
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 şişe soda
  • 1-2 sarımsak
  • Kekik kimyon toz biber tuz

Tavukları bulamak için

  • 3-4 yemek kaşığı un

Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları kuşbaşı olarak doğruyoruz.
  2. Derin bir kaseye su ve karbonat koyalım karıştıralım.
  3. Tavukları ekleyelim ve yaklaşık 30 dk bekletelim. Diğer yandan paneyi hazırlayalım.
  4. Sarımsakları rendeliyoruz unu ekliyoruz ve baharatları üzerine yavaş yavaş sodayı ilave ediyoruz cıvık olursa un ekleyelim.
  5. Tavukları süzelim 10 dk bekletelim.
  6. Daha sonra şişe dizelim tava boyutuna göre şişlerin uzunluğunu ayarlayalım.
  7. İlk önce una sonra paneye bulayıp kızgın yağ atalım heryeri kızarana kadar kızartma işlemine devam edelim. Servis yapalım :)Ben pilav ve karnabahar graten ile servis yaptım siz istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz afiyet olsun ♥️.

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi

 

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet tavuk kemiksiz tavuk göğüsü
  • 5 adet orta boy mantar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçasi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • (ben salçam tuzlu olduğu için tuz kullanmadım ama siz istiyorsaniz 1 çay kaşığı tuz kullanabilirsiniz.
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(siz sıvı yağ veya zeytinyagida kullanabilirsiniz)

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1’5 yemek kaşığı un
  • 1’5 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar

Alışılmışın Dışında Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüsümüzü kuşbaşından daha küçük keselim.
  2. Tavamıza alalım tavuklarımız olana kadar bezelyelerimizi haşlayalım (ben konserve kullandım ama yine de 15 dk kadar haşladım konserve kokusu kalmasın die)
  3. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp rengi değişip suyunu çeken tavuklarımızın üzerine ekleyelim soğanlarımız olana kadar.
  4. Mantarlarımızı küp seklinde en az 6 parça olucak şekilde doğrayalım, tavamıza mantar ve bezelyemizi ilave edip mantarların suyunu çekmesini bekleyelim.
  5. Mantarlarımız suyunu salıp çektikten sonra salçamızı ilave edelim.
  6. Salçamız eridikten sonra baharatlarımızı ilave edip az daha karıştırıp ocağımızı kapatalım.
  7. Yufkalarımızı 2ye bölelim ben 2 adet yufkayı 4 adet haline getirip 3 adet sultan kebabı çıkardım isterseniz 4 kişilikte yapabilirsiniz.
  8. Uygun bi kaseye yufkamızı serelim kenardan çok sarkan parçalardan koparıp yufkamızın dibine yerleştirelim.
  9. Üzerine iç harcımızı koyup yufkamızı görsellerdeki gibi kapatıp. Uygun tepsi veya borcam alalım.
  10. Şimdi besamel sosumuzu yapabiliriz.Tereyağımız eridikten sonra unumuzu ekleyip kokusunun çıktığından emin olana karıştıralım.
  11. Sonrasında sütümüzü çırpıcımızla karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim. Sosumuzu ağırlaşıp fokurdayınca altını kapatalım.
  12. Borcamda olan yufkamızın üzerine dökelim önceden ısıltılmış 190 derece fırında yufkamız ve beşamel sosumuz kızarana dek pişirelim.
  13. Sonrasında fırından çıkararak üzerine rendelenmiş peyniri koyup 20 dk kızartalım sonrasında servis edebiliriz.