8 Aralık 2020 Salı

Enfess Poğaça Tarifi

 

Enfess Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda(200ml)
  • Alabildiği kadar un
  • 2 adet yumurta ( sarısı üstüne akı içine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çörekotu susam

İç malzemeler;

  • Patates
  • Peynır
  • Zeytin

Enfess Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt su ve mayayı birlikte karıştırıp mayalanmasını bekleyelim .
  2. 5 -10 dk sonra mayası aldıktan sonra diğer malzemelerini ekleyelim .
  3. Kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğuralım ve 1 1buçuk saat üzerini bir poşetle sıcak olan yerde (kaloriferin yanında bekletelim)
  4. Ardından mayalandıktan sonra iç malzemesi size kalmış hangisini yapmak isterseniz hazırlayın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirin afiyet olsun.

Kuskus Salatası Tarifi

 

Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kuskus
  • Küçük bir kâse kornişon turşu
  • Küçük bir kase közlenmiş biber
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Dereotu

Sosu için

  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon
  • Zeytin yağı
  • Tuz

Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Önce kuskus haşlanıp süzülür.
  2. Diğer malzemeler ince ince doğranır.
  3. Ayrı bir kâsede sos için hazırlanan malzemeler karıştırılır.
  4. Geniş bir kasede bütün malzemeler harmanlanır.Afiyet olsun.

Ayıklanmış Nar Tarifi

 

Ayıklanmış Nar Tarifi İçin Malzemeler

  • Ailenize göre 3, 5 tane nar
  • 1 kaşık bi tane leğen
  • 1 de kavanoz

Ayıklanmış Nar Tarifi Yapılışı

  1. Yıkadığımız narları ortadan kesiyoruz .
  2. Ortadan kesilen narımıza çizik çizik keserek ayırıyoruz.
  3. Sonra leğene bi kaşık yardımıyla vurarak döküyoruz hepsini aynı şekilde yapıyoruz ve ister taze olarak yiyin ister kavanoza koyup kaldırın.Afiyet olsun.

Vegan Portakallı Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Vegan Portakallı Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım su bardağından bir parmak az ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 yemek kaşığı aquafaba
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un (2 su bardağı)
  • Bir portakal suyu

Dış kısmı için:

  • İki yemek kaşığı aquafaba
  • Hindistan cevizi

Vegan Portakallı Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğuruyoruz.
  2. Ardından şekil verip yuvarlaklar yapıp sonra aquafabaya sonra hindistan cevizine batırıp tepsiye diziyoruz.
  3. 180 derece fırında 20 dk üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu ) Tarifi

 

Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu )  Tarifi İçin Malzemeler

Makarnayı haşlamak için;

  • Yarım paket tavuk bulyon
  • 1 su bardağı makarna
  • 3 su bardağı su

Fesleğen sos, pesto sos, için;

  • 1 demet fesleğen
  • 1 avuç fıstık
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 3 diş sarımsak
  • ( 3 yemek kaşığı makarnaya kullanacağız gerisini dolapta saklayabilirsiniz. )

Makarnayı soslamak için;

  • 3 yemek kaşığı krema
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı fesleğen sos

Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu ) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce makarnamızı haşlayalım. Kaynamış olan 3 su bardağı suyu, 1 su bardağı makarnayı ve yarım paket tavuk bulyonumuzu büyük boy tencerede haşlayalım.
  2. Haşladıktan sonra süzdürüp soğumasını bekleyelim. ( tuz ve yağ eklemiyoruz çünkü; bulyon tuzlu ve makarnamızı sonradan soslayacağımız için yağ da eklemiyoruz. ) en önemlisi su ile soğutmuyoruz makarnamızı su ile temas ettirmiyoruz haşladıktan sonra.
  3. Fesleğen sosumuzu yapalım. 1 demet fesleğenimizi, 1 avuç fıstık ( yada güner içi ), 1 su bardağı zeytin yağı, 3 diş sarımsağı robota alıp sıvı olana kadar çekelim.
  4. 3 yemek kaşığı makarnamız için ayıralım. ( gerisini cam kavanozda hava almayacak şekilde dolapta saklayabiliriz. Siz 1 paket makarna kullanacaksanız hepsini de kullanabilirsiniz sosun ).
  5. Baya sabırsızlandık artık makarnamızı soslayıp yiyelim.
  6. 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve 2 diş rendelenmiş sarımsağımızı teflon yada granit tava alıp sarımsaklarımızı kavuruyoruz.
  7. Sarımsaklarımız kavrulduktan sonra 3 yemek kaşığı kremamızı ve 3 yemek kaşığı fesleğen sosumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  8. Kremamız kaynadıktan sonra haşladığımız makarnayı tavamıza alıp 2 dakika kadar karıştıralım makarna ve sosumuz birbiri ile özdeştikten sonra tavadan alıp yiyebiliriz. Afiyet olsun. :).

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi

 

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi Yapılışı

  1. Havuç ve kabak soyulup ayrı ayrı irice rendelenir.
  2. Öncelikle kabak ısınmış sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır.
  3. Suyunu salıp çekince içeresine havuç eklenir.
  4. Sebzeler iyice pişince soğumaya bırakılır.
  5. Bir kabın içeresine yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak iyice karıştırılır.
  6. İçeresine soğumuş sebzeler ilave edilir ve karıştırılır.

Servis tabağına alınır, afiyet olsun.

Fırın Poşetinde Kremalı Tavuk (Şip Şak Hazır Yemek) Tarifi

 

Fırın Poşetinde Kremalı Tavuk (Şip Şak Hazır Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet kemiksiz pirzola tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Kırmızı toz biber
  • 100 ml süt kreması

Patates için;

  • 3 adet patates
  • Biraz sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

Fırın Poşetinde Kremalı Tavuk (Şip Şak Hazır Yemek) Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları yıkayıp süzdürün. Dilerseniz biraz küçültün.
  2. Bir kasede sıvı yağ, salça sarımsak, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. Tavuğun üzerine dökün.
  4. 100 ml süt kremasını da ekleyip karıştırın. Vaktiniz varsa 1-2 saat dolapta dinlenirse iyi olur.
  5. Fırın poşetine tavukları koyup ağzını bağlayın.
  6. Aynı kasenin içine patatesleri küp küp doğrayın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  7. Ayrı bir fırın poşetine koyup ağzını bağlayın.
  8. Fırın tepsisine yayarak koyun poşetlerin üzerine kurdanla delikler açın.
  9. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  10. Tepsiyi fırından çıkarıp poşetlerin üzerine makasla kesin 15 dakika daha pişirip kızartın. Fırından çıkarıp servis yapın.

Tavuk Suyuna Patates Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyuna Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Üzerini biraz geçecek kadar tavuk suyu

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Kuru nane

Tavuk Suyuna Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri soyup doğruyoruz.
  2. Tavuk suyunu da katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Un katmıyoruz patates kıvamlı olmasını sağlıyor.
  3. Tuzunu ve karabiberini de katıp blender den geçiriyoruz.
  4. Üzerine tereyağında hafif yaktığımız naneyi gezdiriyoruz. Çok kolay ve lezzetli çorbamız hazır, afiyetler olsun.Hazır çorba lezzetinde oluyor, mutlaka deneyin derim.

Karışık Kuru Dolma Tarifi

 

Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kuru dolmalık patlıcan
  • 7-8 adet kuru dolmalık biber
  • 10-15 adet bağ yaprağı

İç harcı:

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1-2 dal taze soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1/2 (yarım) su bardağı domates püresi (1 domates)
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Karışık Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Kuru dolmalıklarımızı bir kaba alıp üzerine kaynar su boşaltıp yumuşamaya bırakıyoruz.
  2. İç harcımız için pirinci yıkayıp kaseye alıyoruz.
  3. Kuru soğanı rendeleyip ekleyelim.
  4. Taze soğan ve diğer yeşillikleri minik minik doğrayıp ekleyelim.
  5. 1/2 su bardağı zeytin yağ, salça, nar ekşisi, domates püresi, 1 tatlı kaşığı tuzu ve diğer baharatları da ekleyip iç harcımızı güzelce karıştıralım.
  6. Bağ yaprağınız buzlukta çiğ ise hafif haşlayalım salamura ise kaynar suda bekletmeniz yeterli olacaktır.
  7. Yumuşayan kuru dolmalık ve yaprakları güzelce süzelim.
  8. Sırayla dolmalıkları dolduralım.
  9. Çelik tenceremize yerleştirmeden önce kalan yarım bardak yağdan 1 kaşık tencereye gezdirelim ve yerleştirelim.
  10. Son olarak yaklaşık 3 su bardağı su kalan yarım bardak zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu da koyup kapta karıştıralım.
  11. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızın üzerine gezdirip kahve ocağında kısık ateşte 40 dk pişmeye bırakalım.
  12. Pişirme esnasında bozulup açılmamaları için.
  13. Tencereye uyumlu porselen tabak ile kapatıp pişirdim sizde tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ispanaklı Lokmalık Enfes İçli Köftelerim Tarifi

 

Ispanaklı Lokmalık Enfes İçli Köftelerim Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı içli köftelik bulgur
  • 300gr ıspanak
  • 3 kaşık irmik
  • 1 yumurta tuz
  • Su

İçi için;

  • 200 gram az yağlı kıyma bir buçuk çorba kaşığı tereyeğı
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı beştürlü
  • Haşlamış olduğumuz ıspanaktan bir çorba kaşığı ıspanak

Kızartmak için ;

  • Galeta
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Ispanaklı Lokmalık Enfes İçli Köftelerim Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakları sirkeye basıp iyice yıkıyoruz ıspanakları saplarından ayırıp bir tencereye koyup üzerine bir çay bardağı su koyup azıcık yumuşayıncaya kadar kaynattım.
  2. Daha sonra ıspanağı robbotan çektim püre haline getirdim.
  3. Bir karıştırma kabına köfteliği koydum bu püreden bir kaşık içi için ayırdım.
  4. Diğer gerisini içli köftelik bulguruna ekledim bir bardak musluk suyu daha ekledim.
  5. Yumurta ve tuz ekledim 20 dakika şişmesi için üstü kapalı bir şekilde bir kenara aldım.
  6. Diğer yandan bir tavaya tereyağı ateşe aldım yağ eriyince kıymamı ekledim.
  7. Kavrulana kadar pişirdim daha sonra soğan baharatlar ve ayırmış olduğum ıspanak püresini ekledim soğuması için ateşten aldım.
  8. Köftelik hamurumuzu yoğuruyoruz.
  9. Kıvam alınca artık köftelerimizi yapmaya başlayalım bende bu ölçüyle 35 tane köfte çıktı.
  10. Bir tavaya yeteri kadar yağ koyup köftelerimizi önce yumurta sonra galetaya bulayıp kızartıyoruz.
  11. İsteğe bağlı haşlanır.
  12. Ben yarısını haşladım çok lezzetli oluyor.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Yumuşacık Soslu Kahveli Kek Tarifi

 

Yumuşacık Soslu Kahveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket 2’si bir arada kahve
  • Yeteri kadar un
  • İsteğe bağlı ceviz içi

Sosu için:

  • 2 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 paket 3’ü bir arada kahve
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Yumuşacık Soslu Kahveli Kek Tarifi Yapılışı

Bu güzel ve yumuşacık keki yapmak için 🥮:.

  1. İlk olarak yumurtalar ve şeker çırpılır. (misker de kullanılabilir. Daha güzel kabartır. ).
  2. Çırpıldıktan sonra içine süt, yağ, kabartma tozu, vanilya ve kahve eklenerek tekrar çırpılır.
  3. Son olarak ün eklenerek tekrar çırpılır ve kalıba boşaltılır. Isınmış fırına verilir.
  4. Kekin fırından çıkmasına az kala bir cezvenin içine süt, kahve ve şeker eklenerek ocakta kaynatılır. Bu arada kek pişmiş olur.
  5. Üzeri çatalla delinir ve biraz soğumuş kahveli sosu dökülür.
  6. 3 dk kadar bekletilir ve servis için hazır. Cevizi ister içine ister üstüne koyun.

Sac Kavurma Tarifi

 

Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kavurmalık kuş başı et
  • 1 küçük soğan
  • 4 yeşil biber
  • 3 kapya biber
  • 5 domates
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Baharatlar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Sac Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi kasaptan aldığımız zaman kasaba kavurmalık doğramasını rica edelim.
  2. Sacımızı ocağa alıp kısık ateşte sıvı yağımızı da ekleyerek etimizi pişirmeye bırakalım.
  3. Ara ara karıştırıp hepsinin bir olmasını sağlayalım etimiz suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  4. Etimizi hafif kenara alıp soğanımızı ekleyelim etimizden azar azar alıp karıştıralım.
  5. Sırasıyla yeşil biber kapya biber ve domateslerimizi ekleyelim .
  6. Sebzelerin piştiğinden emin olduktan sonra baharatlarımızı damak tadına göre ekleyelim .
  7. Bir 10 dakika daha pişirelim bu arada baktınız suyu yoksa 1 çay bardağına yakın sıcak su ekleyebilirsiniz.

Yemeğimiz hazır pilavla servis edebilirsiniz.

Tavada Muhteşem Bir Kek: Mandalinalı Tava Kek Tarifi

 

Tavada Muhteşem Bir Kek: Mandalinalı Tava Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
  • 6 mandalina

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tavada Muhteşem Bir Kek: Mandalinalı Tava Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce şekeri düz bir tavada karamelize edelim.
  2. Kahverengi olduğunda tereyağını ekleyip, ortadan ikiye böldüğümüz mandalinaları düz tarafı karamelize olacak şekilde tavaya dizip en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  3. Keki için önce yumurta ve şekeri köpük olana kadar 5 dk mislerle çırpalım.
  4. Sırasıyla süt, erimiş tereyağı, sıvı yağı ve çekilmiş fındığı ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek hamurumuzu yapalım.
  6. Hala altı açık olan tavaya yavaşça her tarafına eşit gelecek şekilde mandalinaların üstüne dökelim.
  7. Altını en kısık ateş ayarına alıp kapağını kapatalım.
  8. Yaklaşık 25 dk kadar pişmeye bırakalım. Kapağını bu arada açıp kapatmayın kek kabarmaz.
  9. Bıçak testi yaptıktan sonra düz bir tepsi yada tabağa, tavayı ters çevirerek kekimizi çıkaralım.

Afiyet olsun🧡.