Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu ) Tarifi İçin Malzemeler
Makarnayı haşlamak için;
- Yarım paket tavuk bulyon
- 1 su bardağı makarna
- 3 su bardağı su
Fesleğen sos, pesto sos, için;
- 1 demet fesleğen
- 1 avuç fıstık
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 3 diş sarımsak
- ( 3 yemek kaşığı makarnaya kullanacağız gerisini dolapta saklayabilirsiniz. )
Makarnayı soslamak için;
- 3 yemek kaşığı krema
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 yemek kaşığı fesleğen sos
Kremalı Fesleğenli Makarna ( Pesto Soslu ) Tarifi Yapılışı
- İlk önce makarnamızı haşlayalım. Kaynamış olan 3 su bardağı suyu, 1 su bardağı makarnayı ve yarım paket tavuk bulyonumuzu büyük boy tencerede haşlayalım.
- Haşladıktan sonra süzdürüp soğumasını bekleyelim. ( tuz ve yağ eklemiyoruz çünkü; bulyon tuzlu ve makarnamızı sonradan soslayacağımız için yağ da eklemiyoruz. ) en önemlisi su ile soğutmuyoruz makarnamızı su ile temas ettirmiyoruz haşladıktan sonra.
- Fesleğen sosumuzu yapalım. 1 demet fesleğenimizi, 1 avuç fıstık ( yada güner içi ), 1 su bardağı zeytin yağı, 3 diş sarımsağı robota alıp sıvı olana kadar çekelim.
- 3 yemek kaşığı makarnamız için ayıralım. ( gerisini cam kavanozda hava almayacak şekilde dolapta saklayabiliriz. Siz 1 paket makarna kullanacaksanız hepsini de kullanabilirsiniz sosun ).
- Baya sabırsızlandık artık makarnamızı soslayıp yiyelim.
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı ve 2 diş rendelenmiş sarımsağımızı teflon yada granit tava alıp sarımsaklarımızı kavuruyoruz.
- Sarımsaklarımız kavrulduktan sonra 3 yemek kaşığı kremamızı ve 3 yemek kaşığı fesleğen sosumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kremamız kaynadıktan sonra haşladığımız makarnayı tavamıza alıp 2 dakika kadar karıştıralım makarna ve sosumuz birbiri ile özdeştikten sonra tavadan alıp yiyebiliriz. Afiyet olsun. :).