8 Aralık 2020 Salı

Çıttır Kadayıflı Halley Pasta Tarifi

 

Çıttır Kadayıflı Halley Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane halley
  • 1 paket negro
  • 1 tane muz
  • 10 tane çilek
  • 2 tane krem santi
  • Kadayıf
  • Tereyağı
  • Şeker

Çıttır Kadayıflı Halley Pasta Tarifi Yapılışı

  1. 2 paket krem şantiye 1 bardak sütle çırpıyoruz.
  2. Daha sonra bisküvileri haleyi doğrayıp ekliyoruz.
  3. Daha sonra meyveleri doğrayıp güzelce ne harmanlıyoruz.
  4. Bu aşama bittikten sonra streci kek kalıbına seriyoruz .
  5. Daha sonra kavrulmuş kadayıfı serpip hazırladığımız meyveli şantiye ekleyip dolaba koyuyoruz.
  6. 1 saat kadar bekletip servis edebilirsiniz.

Un Kurabiyesi Tarifi

 

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 4 yemek kaşığı mısır veya buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine sıvı yağı ve pudra şekerini ekleyip iyice yoğurun.
  2. Ardından kabartma tozu nişasta ve unu da ekleyip yoğurmaya devam edin.
  3. Hamurunuz iyice toparlanınca avuç içiniz kadar parça alıp rulo haline getirin ve üzerine çatalı bastırarak şekil verip bıçakla kesin.
  4. Fırına vermeden önce buzdolabında 15 dk bekletin.
  5. Sonrasında 170 derecelik fırında 20 dk pişirin.

Afiyet olsun.


Tuzlu Kek Tarifi

 

Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (çay bardağım klasik paşa bahçe bardağı eski bardaklardan )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz ( eğer peynir tuzlu ise 1 kaşık kullanın)
  • 1 çay bardağı ufak doğranmış siyah zeytin
  • Yarım çay bardağı ufak doğranmış sucuk
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım çay bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Susam
  • Alabildiği kadar un

Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekerimizi iyice çırpalım ardından süt yoğurt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin .
  2. Sonra un tuz ve kabartma tozunu koyalım bu arada un göz kararı olsun hamurumuz normal kek hamuru gibi akışkan olmalı.
  3. En son maydanoz peynir kırmızı biber sucuğu ve pul biberini de ekleyelim ve spatula ile karıştırıp sana yağı ile iyice yağlayıp susam döktüğümüz kek kalıbına döküp fırına verelim .
  4. Fırını önceden 200 derecede ısıtalım ilk 10 dk sonra 160 derecede 50- 55 dk pişirelim

Kürdanla bakıp öyle çıkaralım fırından.

Kajun Baharatlı Fırında Tavuk Tarifi

 

Kajun Baharatlı Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 sarımsak
  • 4 patates

Baharatlar :

  • Fesleğen
  • Kajun
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber ( damak tadınıza göre baharatı ayarlayabilirsiniz )

Kajun Baharatlı Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğu benimki gibi ortadan yarım kesip bıçakla delikler açıyoruz.
  2. Bir kasede tüm baharatlar, yemek yağı, sarımsağı ezip karıştırıyoruz.
  3. Tavuğun üzerine sürüp patatesleri de kenarına ekliyoruz.
  4. 180 derece fırında 1 saat pişiriyoruz afiyet olsun 💜🙏.

İçli Kete Tarifi

 

İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı un

İçli Kete Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sıvı malzemeleri karıştıralım sonra da unu ekleyip yoğuralım .
  2. Yumuşak hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurduktan sonra 10 -15 dakika dinlenmeye bırakalım .
  3. Hamurumuz dinlenirken biz de içini hazırlayalım tavamıza tereyağını sıvı yağını alalım ve eritelim
  4. Sonrada azar azar unu da ekleyip çok hafif kavuralım.
  5. Ketemizin içi unun kokusu gittikten sonra ocakta alalım.
  6. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde koparalım.
  7. Unlayalım açalım ve 1 yemek kaşığı tereyağı dökelim .
  8. İç harcımızdan döküp gül şekli verip tepsi ye dizelim .
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında kızartalım

Şimdiden yapacaklara afiyet olsun :-)

Bamya Yemeği Tarifi

 

Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi bamya (tepeli)
  • 1 avuç kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık tereyağ
  • Zeytin yağı

Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlar minik minik doğranır zeytin yağı eklediğimiz tavada biraz kavrulur.
  2. Et eklenir rengi dönene kadar kavrulur.
  3. Daha sonra domates ve salça da eklenir 3-5dk kavrulur.
  4. Sarımsaklar ve tereyağı eklenir.
  5. Ardından bamyayı koyup bir kere karıştırdıktan sonra göz kararı su eklenir.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Patlıcan Kebap Tarifi

 

Patlıcan Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 patlıcan
  • 300 gram yağlı kıyma
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 6 sivri biber
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Patlıcan Kebap Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı baharatla karıştırıp dolapta dinlendirelim.
  2. Sebzeleri yıkayıp ayıklayalım.
  3. Patlıcanları uzunluğuna göre 3 veya 4 parça olacak şekilde keselim.
  4. Domatesi ve soyulmuş soğanları dörde bölelim.
  5. Her patlıcan parçasının araya bir köfte gelecek şekilde köfte yuvarlayıp yerleştirelim.
  6. Patlıcanı elimize alırsak yapışması daha kolay olur.
  7. Biber ve diğer sebzeleri aralara yerleştirelim.
  8. Üzerine zeytinyağını dökelim.
  9. Fırının en son derecesini açıp fırına verelim üstü pişince de üst pişiriciyi kapatalım.
  10. Böyle 1. 5 saat pişmeli.
  11. Patlıcanlar tazeyse mükemmel pişer yoksa sert olur.
  12. Pide ve salatayla servise alalım.

Afiyet olsun.

Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten Tarifi

 

Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 500-700 gram kadar ıspanak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • 1 adet büyük boy patates

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe bağlı muskat rendesi

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Ispanağın En Lezzetli Hali Ispanak Graten Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi ince dilimler şeklinde doğrayıp yağlanmış fırın kabına dizelim üzerine tuz serpiştirip tekrardan fırça ile yağlayalım ve 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ve kırmızı biberi tavada biraz kavurup üzerine doğranmış ıspanağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ıspanak suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edelim
  4. Hafiften kokusu çıkana kadar ünü kavurup sütü azar azar ekleyerek çırpalım.
  5. Ki cam almaya başladığında içerisine tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
  6. Fırından çıkan patateslerin üzerine ıspanağı onun üzerine de beşamel sosu gezdirelim.
  7. En son üzerlerine kaşar peyniri dilimleri koyup 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim.
  8. Fırından çıkan yemeğiniz servise hazırdır.

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 5 su bardağı( hamurun kıvamına göre) un

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Sütü ve suyu ocakta ısıtalım ılık olsun. Yoğurma kabımıza yağı süt ve suyu alalım üzerine şekeri ve mayayı alıp karıştıralım.
  2.  Daha sonra unu tuzu ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini kapatalım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
  4. 1 saat mayalanan hamuru bezelere ayıralım üzerlerine minik parça tereyağı koyalım.
  5. Tereyağı poğaçanızın tel tel olmasını sağlayacak.
  6. Tereyağıyla hamuru güzelce açın istediğiniz şekli verip tepsiye dizelim bir yarım saat de tepsi mayasında bekletin.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 dereceli fırında güzelce kızarana kadar pişirin .

Şimdiden afiyet olsun 😋.

Ciğer Fajita Tarifi

 

Ciğer Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram paf ciğer (yumuşak kısmi )
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı serpme tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı ılık su

Ciğer Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Ciğerlerimizi iyice yıkıyoruz.
  2. Uzunlamısına ince ince dilimliyoruz.
  3. Bir kabın içine alıp tuz ile iyice karıştırıyoruz tekrar yıkıyoruz.
  4. Ocağa aldığımız tencerenin içine ciğerlerimizi ilave ediyoruz.
  5. 2 su bardağını ilave ediyoruz.
  6. Suyunu çeken ciğerlerimizin üzerine uzun uzun doğradığımız biberleri soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz.
  7. Tuz ve 1 su bardağı daha üzerine ilave edip kapağını kapatıyoruz.
  8. Suyunu çeken ciğerimize sıvı yağı ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  9. 5 dakika kadar ocakta kısık ateşte karıştırıyoruz.
  10. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun 😊😊😊😊.

Patatesli Midye Böreği Tarifi

 

Patatesli Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze yufka
  • Küçük bir soğan
  • 4 adet büyük patates
  • Pul biber ,karabiber ,tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Sos için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Patatesli Midye Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri doğrayıp haşlayalım ve bir kapta iyice ezelim ayrı bir tencerede soğanı ve salçamızı yağda kavuralım.
  2. Patatesleri ekleyip karıştıralım pul biber karabiber ve tuzumuzu ekleyip altını kapatalım .
  3. Soğuması lazım yufkamızı üst üste koyup her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölelim bir yufkayı alıp sostan iyice sürelim.
  4. İçine 1 yemek kaşığı patates ezmesini koyup midye şekli verelim.
  5. Bu şekil yufkaları bitirelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu da koyduktan sonra 180 derecelik fırına verelim.

Selver Paşa Tatlısı Tarifi

 

Selver Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gr ekmek içi
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı file antep fıstığı

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Ekmek içini bir tencereye alıp sütü ekleyin. Ekmek sütü çekinceye kadar bekletin. Yumurta, şeker ve yağı ekmek içine ilave edip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye yayın ve orta ısılı fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Şayet kabarırsa bir bıçakla kabaran yerleri delin.
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın ve 15 dakika kaynatın. 
  • Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Baklava dilimi şeklinde kesip tabaklara alın ve file fıstıkla süsleyin servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Dip Sos Tarifi

 

Karidesli Dip Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ayıklanmış karides
  • 4 su bardağı su
  • 1 limon
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • Birkaç damla

Tabasco sosu:

  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 1 yeşil elma
  • 6 dilim tost ekmeği
  • Birkaç nane yaprağı

Karidesli Dip Sos Nasıl Yapılır?

  • Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
  • Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
  • Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 
  • Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.
  • Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın.
  • Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
  • Yemeklere lezzet katmak için, nefis sos tariflerine göz atın.