19 Aralık 2020 Cumartesi

Mercimek Çorbasını Birde Böyle Deneyin Sebzeli Süzme Muhteşem Tat Tarifi

 

Mercimek Çorbasını Birde Böyle Deneyin Sebzeli Süzme Muhteşem Tat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kızmı mercimek
  • 2 kaşık bulgur
  • 1 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yeşil biber
  • Yarım çay bardağı çiçek yağı
  • 1 domates
  • 1 litre su

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Arzuya göre pul biber
  • 1 çay kaşığı

Mercimek Çorbasını Birde Böyle Deneyin Sebzeli Süzme Muhteşem Tat Tarifi Yapılışı

  1. Yağın içine soğanı patatesi havucu doğrayalım biraz kavuralım.
  2. Sonra domatesi ekleyelim azda onla kavuralım.
  3. Üzerine yıkadığımız mercimek ve bulguru ilave edelim.
  4. Tuzunu atalım kaynar su ilave edelim.
  5. Kaynayınca ufak ocağa alalım 30 dk kadar pişirelim. Bu arada sıcak suyumuz bulunsun suyunu çekerse ilave edersiniz piştikden sonra bilendırla güzel çırpalım. Eğer koyu olursa kaynar su ilave edebilirsiniz.
  6. Son olarak tereyağı eritelim.
  7. İçine salça ve nane katalım az kavuralım çorbanın üzerine dökelim. Afiyet olsun muhteşem bir tat ve çocuklar bayılıcak 😋😋.

Balon Bazlama Tarifi

 

Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 paket instant maya veya 1 paket yaş maya
  • Yaklaşık 6 su bardağı un

Balon Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt, ılık su, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve hamur iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat bekletin.
  3. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Benim yaptığım büyüklükte 12 tane bazlama çıktı.
  4. Bezeleri yuvarlayıp üzerlerini örtün ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak hamurları açın.
  5. Hamur çok ince olmasın ayrıntıları videodan izleyebilirsiniz.
  6. Tüm bezeleri açınca üstlerini biz bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
  7. Tavayı ocağa alıp ısıtın ve ilk açtığınız bezeyi tavaya alın. Ocak ısısı orta ayarda olsun.
  8. Hamur hafifçe kabarıp baloncuklar çıkmaya başlayınca diğer tarafını çevirin. Sık sık çevirerek pişirin. 3. Veya 4. Çevirmenizde balon gibi kabarmaya başlayacak.
  9. İki tarafıda pişince tavadan alabilirsiniz.

Yumurta Kapama Tarifi

 

Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi başı 1 yumurta ben 4 kullandım
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar haşlanır.
  2. Tavaya yağ alınır erimeye bırakılır. İçine baharatlar eklenir.
  3. Yumurtaları ikiye bölüp beyazları üste gelecek şekilde yağa bırakalım.
  4. Yağdan yumurtaların üzerine ekleme yaparak yaklaşık 2 dakika kızartalım.
  5. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Et Şavarma Dürüm Tarifi

 

Et Şavarma Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet yufka ya da lavaş
  • 5 yaprak marul

Yoğurt sos için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 1 diş sarımsak

Acı sos için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk yemek kaşığı acı kırmızı pul biber

Et Şavarma Dürüm Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce etlerimiz iri ise onu küçültelim ve tencere ya da geniş bir tavaya koyup suyunu salıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Etler suyunu salınca sıvı yağı ve tuz koyup tekrar çeviriyoruz.
  3. Etler pişerken gelin şavarmanın asıl maddesi acı sosumuzu yapalım.Tavaya zeytinyağını, salçaları koyup ocağın altını açıyoruz.
  4. Salçayı iyicene eziyoruz ve daha sonra acı biberi de ekliyoruz. Ve sosumuz hazır.
  5. Yoğurt sosunu hazırlamak için yoğurdu geniş bir kaseye alıp biraz su ile eziyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.
  6. Mayonezde katıyoruz. Tuz, kekik ve naneyi de katıyoruz.
  7. Rendelediğimiz sarımsağı da ekliyoruz ve yoğurt sosumuzda hazır.
  8. Yıkadığımız marul yapraklarını ince ince kıyıyoruz.
  9. Etler pişince kırmızı toz biberi de atıyoruz ve altını kapatıyoruz. Artık dürümlerimizi hazırlayabiliriz.
  10. Yufka ya da lavaş tercih size kalmış.
  11. Tezgaha koyuyoruz ilk önce eti, marulları sonra yoğurt sosumuzdan koyuyoruz sonra da sarıp dürüm yapıyoruz.
  12. Yerken acı sosu hep üstüne ilave ederek yiyoruz. Benim tavsiyem. ☺️afiyet olsun. ☺️😍.

Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için

  • Yeterince kaşar peyniri

Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavamıza yağı koyalım kızınca küp doğranmış tavuk etlerimizi ekleyip 5 dakika kadar soteleyelim.
  2. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  3. Ocağın altını biraz kısıp biberleri de ekleyelim.
  4. Az daha kavrulunca küp doğranmış mantarları da ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  5. Sebzeleri iyice öldürmeden yemeklik doğradığımız domatesleri ve baharatları ekleyelim.
  6. Bir iki tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp sotemizi güveçlere pay edelim.
  7. üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpelim.
  8. Üzeri kızarana kadar 180 dereceli fırında pişirelim afiyet olsun.

Havuçlu Omlet Tarifi

 

Havuçlu Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (1 yaş altı sarısı)
  • 1/2 (yarım) küçük havuç
  • 1 tatlı kaşığı ruşeym
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Dereotu
  • Maydanoz

Havuçlu Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Havucu rendeleyelim.
  2. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyalım.
  3. Malzemelerin hepsini kaba alıp iyice çırpalım.
  4. Tavaya az zeytinyağı sürüp arkalı önlü pişirelim.
  5. Ruşeym tercihinize göre katabilirsiniz.Afiyet olsun 🥰.

18 Aralık 2020 Cuma

Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 adet yumurta(1inin sarısı ayrılacak)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • Aldığı kadar ılık su

Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Un, tuz, mahlep, şeker karıştırılıp ortası açılır.
  2. Ortasına maya, yumurtalar, sıvı yağ, ince doğranmış dereotu koyulup ılık suyla hamur yoğrulup mayalandırılır.
  3. Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler koparılır.
  4. Bezeler 50gram yumuşamış tereyağından elimize biraz alarak tereyağ sürerek yuvarlak açılır.
  5. Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı koyulup poğaça şeklinde kapatılır.
  6. Kenarlarına parmaklarımızla ya da çatalla bastırılıp tepsiye alınır.
  7. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Patlıcan Kapama Tarifi

 

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 soğan
  • 300 gram kuşbaşı
  • 1 domates
  • 2 biber
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, kimyon, tuz

Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar şerit soyulur ve ince dilimlenir.
  2. Patatesler soyulur ister küp ister yuvarlak doğranır.
  3. Patlıcanları ve patatesleri yağda kızartıyoruz. Çok kızartmaya gerek yok fırında pişmeye devam edecektir.
  4. Kızaran patlıcanlar soğumaya bırakılır.
  5. Kuşbaşıları bir tencerede suyunu salana kadar kavuruyoruz.
  6. Kavurduktan sonra ayrı bir yerde soğan, domates, biber isterseniz biraz salça kavrulur.
  7. Üzerine kuşbaşı ve kuşlarının suyunu ilave edilir pişirilir.
  8. Güveç kaselerine patlıcan kare dizilir.
  9. Üzerine harcımız sonra patates sonra yine harç koyulur ve patlıcanlar kapatılır.
  10. 150 derecede 30 dakika pişirdim.Afiyet olsun.

Fırında Mantar Sote Tarifi

 

Fırında Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çam mantarı
  • 2 orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 2 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz
  • Yağ

Fırında Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Mantarlar güzelce yıkanır. Yarım saat haşlanır.
  2. Domatesler, biberler, soğanlar, sarımsaklar doğranır.
  3. Haşlanan mantarları isterseniz bıçakla da doğrayabilirsiniz.
  4. Salça suyla açılır. Ve bütün malzemeler güzelce harmanlanır.
  5. 180 derecelik fırına atılır.
  6. Pratik ve lezzetli bu yemeği kesinlikle denemelisiniz.

İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi

 

İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 veya 4 patlıcan
  • 2 orta büyüklükte soğan
  • 2 veya 3 çarliston biber
  • Yarım paprika
  • 5 veya 6 domates
  • 6 diş sarımsak
  • Toplam 1 su bardağından az sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 büyük boy patates
  • Tuz

İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patlıcanları alacalı soyalım ve bir yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirelim .
  2. Üzerine biraz tuz ve sıvı yağı elimizle sürelim ve fırına verelim yumuşayana kadar pişirelim.
  3. O arada soğanları küp küp doğrayalım 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile rengi dönene kadar pişirelim .
  4. Paprikayı, biberi de ince doğrayalım ilâve edelim sarımsakları da aynı şekil hazırlayalım ve soğana ilave edelim 20 dakika pişirelim şekeri de koyalım 2 dakika daha pişirelim kenara alalım.
  5. Domatesleri ayrı bir kapta rendeleyelim ve iki damla sıvı yağ ilave edelim, bunun üç de birini soğanlara ilave edelim ve bir taşım kaynatalım.
  6. Enli pilâv tenceresi olan tecerenin tabanına biraz sıvı yağ gezdirelim ve maydanoz saplarını koyalım ( bu hem özel bir tat katacak ve patlıcanlar tabana yapışmayacak ).
  7. Şimdi patlıcanlarında ortasını yaralım ve tencereye yerleştirelim soğanlı iç malzemeden ortalarına koyalım.
  8. Patatesleri soyalım ve dilim keselim boşluklara yerleştirelim üzerine kalan sostan yayalım yarım su bardağı su koyalım ve orta ateşte ocak üstü pişirelim.
  9. 25 dakika pişirelim yine de sık sık kontrol edelim.

Yanına pilâv veya makarna türü çok yakışır.

Afiyet olsun 🤗🤗.

Elmalı Profiterol Tarifi

 

Elmalı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 1 paket betibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • 1 su bardağından az süt
  • Yarım paket çikolata sosu

Süslenmek için;

  • Ceviz

Elmalı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Elmalarımızın kabuklarını soyalım. Çekirdek kısımlarını temizleyelim ve rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
  2. Daha sonra kilitli poşetimize bisküvileri alalım ve merdane yardımıyla un haline getirelim.
  3. Un haline getirdiğimiz bisküvileri derin bir kaba alalım.
  4. Üzerine rendelediğimiz elmaları ekleyelim. Tarçın ceviz gibi malzemeleri ekleyip kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
  5. Hazırladığımız harçtan kaşık yardımıyla elimize alıp yuvarlayalım.
  6. Şekil vererek servis tabağına dizdiğimiz profiterolleri üzerine streç film ile kapatıp 30 dk dolapta bekletelim.
  7. Çikolata sosu için uygun bir tencereye sütü çikolata sosunu alalım karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  8. Pişen sosu soğuması için ayrı bir kaseye alalım. Dinlenen tatlılarımızı dolaptan çıkartıp kaşık yardımı ile çikolata sosundan dökelim.
  9. Dilediğimiz şekilde süslediğimiz elmalı profiterollerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Bisküvi Tarifi

 

Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Tam buğday unu
  • Tarçın

Bisküvi Tarifi Yapılışı

  1. Şeker eriyene kadar yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Kabartma tozu, şekerli vanilya , tarçın ve kontrolü bir şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenir. (ben tam buğday unu kullandım. Beyaz unda kullanabilirsiniz. İkisi ile de güzel oluyor. ).
  3. İsteğe göre şekil verilir.
  4. 150 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi

 

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sardalye balığı
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon

Salata için malzemeler;

  • 5 -6 yaprak kıvırcık
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kırmızı lahana
  • 1 adet limon
  • 3-4 adet küçük domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları temizleyip yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz .
  2. 3-4 kaşık sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuzla tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz sonra tavaya yağı koyuyoruz.
  3. Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz.
  4. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz.
  5. Üzerine sıcakken yarım limonun suyunu gezdiriyoruz servise hazır.
  6. Salata için bütün yeşillikleri yıkıyoruz ve sularını süzüyoruz.
  7. Lahana ve havucu rendeliyoruz kıvırcıkları doğruyoruz .
  8. İçine nar ekşisi ve limon ve zeytin yağ ilave ediyoruz servise hazır.