19 Aralık 2020 Cumartesi

Balon Bazlama Tarifi

 

Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 paket instant maya veya 1 paket yaş maya
  • Yaklaşık 6 su bardağı un

Balon Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Ilık süt, ılık su, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve hamur iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat bekletin.
  3. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Benim yaptığım büyüklükte 12 tane bazlama çıktı.
  4. Bezeleri yuvarlayıp üzerlerini örtün ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak hamurları açın.
  5. Hamur çok ince olmasın ayrıntıları videodan izleyebilirsiniz.
  6. Tüm bezeleri açınca üstlerini biz bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
  7. Tavayı ocağa alıp ısıtın ve ilk açtığınız bezeyi tavaya alın. Ocak ısısı orta ayarda olsun.
  8. Hamur hafifçe kabarıp baloncuklar çıkmaya başlayınca diğer tarafını çevirin. Sık sık çevirerek pişirin. 3. Veya 4. Çevirmenizde balon gibi kabarmaya başlayacak.
  9. İki tarafıda pişince tavadan alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder