Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket instant maya veya 1 paket yaş maya
- Yaklaşık 6 su bardağı un
Balon Bazlama Tarifi Yapılışı
- Ilık süt, ılık su, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek hafif ele yapışan yumuşacık bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve hamur iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat bekletin.
- Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Benim yaptığım büyüklükte 12 tane bazlama çıktı.
- Bezeleri yuvarlayıp üzerlerini örtün ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak hamurları açın.
- Hamur çok ince olmasın ayrıntıları videodan izleyebilirsiniz.
- Tüm bezeleri açınca üstlerini biz bezle örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
- Tavayı ocağa alıp ısıtın ve ilk açtığınız bezeyi tavaya alın. Ocak ısısı orta ayarda olsun.
- Hamur hafifçe kabarıp baloncuklar çıkmaya başlayınca diğer tarafını çevirin. Sık sık çevirerek pişirin. 3. Veya 4. Çevirmenizde balon gibi kabarmaya başlayacak.
- İki tarafıda pişince tavadan alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder