18 Aralık 2020 Cuma

Elmalı Profiterol Tarifi

 

Elmalı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 1 paket betibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • 1 su bardağından az süt
  • Yarım paket çikolata sosu

Süslenmek için;

  • Ceviz

Elmalı Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Elmalarımızın kabuklarını soyalım. Çekirdek kısımlarını temizleyelim ve rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
  2. Daha sonra kilitli poşetimize bisküvileri alalım ve merdane yardımıyla un haline getirelim.
  3. Un haline getirdiğimiz bisküvileri derin bir kaba alalım.
  4. Üzerine rendelediğimiz elmaları ekleyelim. Tarçın ceviz gibi malzemeleri ekleyip kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
  5. Hazırladığımız harçtan kaşık yardımıyla elimize alıp yuvarlayalım.
  6. Şekil vererek servis tabağına dizdiğimiz profiterolleri üzerine streç film ile kapatıp 30 dk dolapta bekletelim.
  7. Çikolata sosu için uygun bir tencereye sütü çikolata sosunu alalım karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  8. Pişen sosu soğuması için ayrı bir kaseye alalım. Dinlenen tatlılarımızı dolaptan çıkartıp kaşık yardımı ile çikolata sosundan dökelim.
  9. Dilediğimiz şekilde süslediğimiz elmalı profiterollerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder