Elmalı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet elma
- 1 paket betibör bisküvi
- 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- 1 su bardağından az süt
- Yarım paket çikolata sosu
Süslenmek için;
- Ceviz
Elmalı Profiterol Tarifi Yapılışı
- Elmalarımızın kabuklarını soyalım. Çekirdek kısımlarını temizleyelim ve rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
- Daha sonra kilitli poşetimize bisküvileri alalım ve merdane yardımıyla un haline getirelim.
- Un haline getirdiğimiz bisküvileri derin bir kaba alalım.
- Üzerine rendelediğimiz elmaları ekleyelim. Tarçın ceviz gibi malzemeleri ekleyip kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
- Hazırladığımız harçtan kaşık yardımıyla elimize alıp yuvarlayalım.
- Şekil vererek servis tabağına dizdiğimiz profiterolleri üzerine streç film ile kapatıp 30 dk dolapta bekletelim.
- Çikolata sosu için uygun bir tencereye sütü çikolata sosunu alalım karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Pişen sosu soğuması için ayrı bir kaseye alalım. Dinlenen tatlılarımızı dolaptan çıkartıp kaşık yardımı ile çikolata sosundan dökelim.
- Dilediğimiz şekilde süslediğimiz elmalı profiterollerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder