19 Aralık 2020 Cumartesi

Yumurta Kapama Tarifi

 

Yumurta Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi başı 1 yumurta ben 4 kullandım
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yumurta Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalar haşlanır.
  2. Tavaya yağ alınır erimeye bırakılır. İçine baharatlar eklenir.
  3. Yumurtaları ikiye bölüp beyazları üste gelecek şekilde yağa bırakalım.
  4. Yağdan yumurtaların üzerine ekleme yaparak yaklaşık 2 dakika kızartalım.
  5. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder