18 Aralık 2020 Cuma

Patlıcan Kapama Tarifi

 

Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 soğan
  • 300 gram kuşbaşı
  • 1 domates
  • 2 biber
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, kimyon, tuz

Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar şerit soyulur ve ince dilimlenir.
  2. Patatesler soyulur ister küp ister yuvarlak doğranır.
  3. Patlıcanları ve patatesleri yağda kızartıyoruz. Çok kızartmaya gerek yok fırında pişmeye devam edecektir.
  4. Kızaran patlıcanlar soğumaya bırakılır.
  5. Kuşbaşıları bir tencerede suyunu salana kadar kavuruyoruz.
  6. Kavurduktan sonra ayrı bir yerde soğan, domates, biber isterseniz biraz salça kavrulur.
  7. Üzerine kuşbaşı ve kuşlarının suyunu ilave edilir pişirilir.
  8. Güveç kaselerine patlıcan kare dizilir.
  9. Üzerine harcımız sonra patates sonra yine harç koyulur ve patlıcanlar kapatılır.
  10. 150 derecede 30 dakika pişirdim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder