Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 1 soğan
- 300 gram kuşbaşı
- 1 domates
- 2 biber
- Sıvı yağ
- Karabiber, kimyon, tuz
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar şerit soyulur ve ince dilimlenir.
- Patatesler soyulur ister küp ister yuvarlak doğranır.
- Patlıcanları ve patatesleri yağda kızartıyoruz. Çok kızartmaya gerek yok fırında pişmeye devam edecektir.
- Kızaran patlıcanlar soğumaya bırakılır.
- Kuşbaşıları bir tencerede suyunu salana kadar kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra ayrı bir yerde soğan, domates, biber isterseniz biraz salça kavrulur.
- Üzerine kuşbaşı ve kuşlarının suyunu ilave edilir pişirilir.
- Güveç kaselerine patlıcan kare dizilir.
- Üzerine harcımız sonra patates sonra yine harç koyulur ve patlıcanlar kapatılır.
- 150 derecede 30 dakika pişirdim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder