18 Aralık 2020 Cuma

Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 adet yumurta(1inin sarısı ayrılacak)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet dereotu
  • Aldığı kadar ılık su

Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Un, tuz, mahlep, şeker karıştırılıp ortası açılır.
  2. Ortasına maya, yumurtalar, sıvı yağ, ince doğranmış dereotu koyulup ılık suyla hamur yoğrulup mayalandırılır.
  3. Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler koparılır.
  4. Bezeler 50gram yumuşamış tereyağından elimize biraz alarak tereyağ sürerek yuvarlak açılır.
  5. Beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı koyulup poğaça şeklinde kapatılır.
  6. Kenarlarına parmaklarımızla ya da çatalla bastırılıp tepsiye alınır.
  7. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder