İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi İçin Malzemeler
- 3 veya 4 patlıcan
- 2 orta büyüklükte soğan
- 2 veya 3 çarliston biber
- Yarım paprika
- 5 veya 6 domates
- 6 diş sarımsak
- Toplam 1 su bardağından az sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 büyük boy patates
- Tuz
İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi Yapılışı
- İlk önce patlıcanları alacalı soyalım ve bir yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirelim .
- Üzerine biraz tuz ve sıvı yağı elimizle sürelim ve fırına verelim yumuşayana kadar pişirelim.
- O arada soğanları küp küp doğrayalım 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile rengi dönene kadar pişirelim .
- Paprikayı, biberi de ince doğrayalım ilâve edelim sarımsakları da aynı şekil hazırlayalım ve soğana ilave edelim 20 dakika pişirelim şekeri de koyalım 2 dakika daha pişirelim kenara alalım.
- Domatesleri ayrı bir kapta rendeleyelim ve iki damla sıvı yağ ilave edelim, bunun üç de birini soğanlara ilave edelim ve bir taşım kaynatalım.
- Enli pilâv tenceresi olan tecerenin tabanına biraz sıvı yağ gezdirelim ve maydanoz saplarını koyalım ( bu hem özel bir tat katacak ve patlıcanlar tabana yapışmayacak ).
- Şimdi patlıcanlarında ortasını yaralım ve tencereye yerleştirelim soğanlı iç malzemeden ortalarına koyalım.
- Patatesleri soyalım ve dilim keselim boşluklara yerleştirelim üzerine kalan sostan yayalım yarım su bardağı su koyalım ve orta ateşte ocak üstü pişirelim.
- 25 dakika pişirelim yine de sık sık kontrol edelim.
Yanına pilâv veya makarna türü çok yakışır.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder