18 Aralık 2020 Cuma

İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi

 

İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 veya 4 patlıcan
  • 2 orta büyüklükte soğan
  • 2 veya 3 çarliston biber
  • Yarım paprika
  • 5 veya 6 domates
  • 6 diş sarımsak
  • Toplam 1 su bardağından az sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 büyük boy patates
  • Tuz

İmam Bayıldı En Hafif Hali Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patlıcanları alacalı soyalım ve bir yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirelim .
  2. Üzerine biraz tuz ve sıvı yağı elimizle sürelim ve fırına verelim yumuşayana kadar pişirelim.
  3. O arada soğanları küp küp doğrayalım 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile rengi dönene kadar pişirelim .
  4. Paprikayı, biberi de ince doğrayalım ilâve edelim sarımsakları da aynı şekil hazırlayalım ve soğana ilave edelim 20 dakika pişirelim şekeri de koyalım 2 dakika daha pişirelim kenara alalım.
  5. Domatesleri ayrı bir kapta rendeleyelim ve iki damla sıvı yağ ilave edelim, bunun üç de birini soğanlara ilave edelim ve bir taşım kaynatalım.
  6. Enli pilâv tenceresi olan tecerenin tabanına biraz sıvı yağ gezdirelim ve maydanoz saplarını koyalım ( bu hem özel bir tat katacak ve patlıcanlar tabana yapışmayacak ).
  7. Şimdi patlıcanlarında ortasını yaralım ve tencereye yerleştirelim soğanlı iç malzemeden ortalarına koyalım.
  8. Patatesleri soyalım ve dilim keselim boşluklara yerleştirelim üzerine kalan sostan yayalım yarım su bardağı su koyalım ve orta ateşte ocak üstü pişirelim.
  9. 25 dakika pişirelim yine de sık sık kontrol edelim.

Yanına pilâv veya makarna türü çok yakışır.

Afiyet olsun 🤗🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder