Et Şavarma Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet yufka ya da lavaş
- 5 yaprak marul
Yoğurt sos için:
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı nane
- 1 diş sarımsak
Acı sos için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 buçuk yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
Et Şavarma Dürüm Tarifi Yapılışı
- İlk önce etlerimiz iri ise onu küçültelim ve tencere ya da geniş bir tavaya koyup suyunu salıncaya kadar pişiriyoruz.
- Etler suyunu salınca sıvı yağı ve tuz koyup tekrar çeviriyoruz.
- Etler pişerken gelin şavarmanın asıl maddesi acı sosumuzu yapalım.Tavaya zeytinyağını, salçaları koyup ocağın altını açıyoruz.
- Salçayı iyicene eziyoruz ve daha sonra acı biberi de ekliyoruz. Ve sosumuz hazır.
- Yoğurt sosunu hazırlamak için yoğurdu geniş bir kaseye alıp biraz su ile eziyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.
- Mayonezde katıyoruz. Tuz, kekik ve naneyi de katıyoruz.
- Rendelediğimiz sarımsağı da ekliyoruz ve yoğurt sosumuzda hazır.
- Yıkadığımız marul yapraklarını ince ince kıyıyoruz.
- Etler pişince kırmızı toz biberi de atıyoruz ve altını kapatıyoruz. Artık dürümlerimizi hazırlayabiliriz.
- Yufka ya da lavaş tercih size kalmış.
- Tezgaha koyuyoruz ilk önce eti, marulları sonra yoğurt sosumuzdan koyuyoruz sonra da sarıp dürüm yapıyoruz.
- Yerken acı sosu hep üstüne ilave ederek yiyoruz. Benim tavsiyem. afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder