19 Aralık 2020 Cumartesi

Et Şavarma Dürüm Tarifi

 

Et Şavarma Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet yufka ya da lavaş
  • 5 yaprak marul

Yoğurt sos için:

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 1 diş sarımsak

Acı sos için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 buçuk yemek kaşığı acı kırmızı pul biber

Et Şavarma Dürüm Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce etlerimiz iri ise onu küçültelim ve tencere ya da geniş bir tavaya koyup suyunu salıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Etler suyunu salınca sıvı yağı ve tuz koyup tekrar çeviriyoruz.
  3. Etler pişerken gelin şavarmanın asıl maddesi acı sosumuzu yapalım.Tavaya zeytinyağını, salçaları koyup ocağın altını açıyoruz.
  4. Salçayı iyicene eziyoruz ve daha sonra acı biberi de ekliyoruz. Ve sosumuz hazır.
  5. Yoğurt sosunu hazırlamak için yoğurdu geniş bir kaseye alıp biraz su ile eziyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz.
  6. Mayonezde katıyoruz. Tuz, kekik ve naneyi de katıyoruz.
  7. Rendelediğimiz sarımsağı da ekliyoruz ve yoğurt sosumuzda hazır.
  8. Yıkadığımız marul yapraklarını ince ince kıyıyoruz.
  9. Etler pişince kırmızı toz biberi de atıyoruz ve altını kapatıyoruz. Artık dürümlerimizi hazırlayabiliriz.
  10. Yufka ya da lavaş tercih size kalmış.
  11. Tezgaha koyuyoruz ilk önce eti, marulları sonra yoğurt sosumuzdan koyuyoruz sonra da sarıp dürüm yapıyoruz.
  12. Yerken acı sosu hep üstüne ilave ederek yiyoruz. Benim tavsiyem. ☺️afiyet olsun. ☺️😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder