19 Aralık 2020 Cumartesi

Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 400 gram mantar
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için

  • Yeterince kaşar peyniri

Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavamıza yağı koyalım kızınca küp doğranmış tavuk etlerimizi ekleyip 5 dakika kadar soteleyelim.
  2. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  3. Ocağın altını biraz kısıp biberleri de ekleyelim.
  4. Az daha kavrulunca küp doğranmış mantarları da ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  5. Sebzeleri iyice öldürmeden yemeklik doğradığımız domatesleri ve baharatları ekleyelim.
  6. Bir iki tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp sotemizi güveçlere pay edelim.
  7. üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpelim.
  8. Üzeri kızarana kadar 180 dereceli fırında pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder