Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 400 gram mantar
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 3-4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için
- Yeterince kaşar peyniri
Güveçte Mantarlı Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- Tavamıza yağı koyalım kızınca küp doğranmış tavuk etlerimizi ekleyip 5 dakika kadar soteleyelim.
- Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Ocağın altını biraz kısıp biberleri de ekleyelim.
- Az daha kavrulunca küp doğranmış mantarları da ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Sebzeleri iyice öldürmeden yemeklik doğradığımız domatesleri ve baharatları ekleyelim.
- Bir iki tur karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp sotemizi güveçlere pay edelim.
- üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpelim.
- Üzeri kızarana kadar 180 dereceli fırında pişirelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder