Mısır Unlu Balık Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo sardalye balığı
- 1.5 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon
Salata için malzemeler;
- 5 -6 yaprak kıvırcık
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kırmızı lahana
- 1 adet limon
- 3-4 adet küçük domates
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mısır Unlu Balık Tava Tarifi Yapılışı
- Balıkları temizleyip yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz .
- 3-4 kaşık sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuzla tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz sonra tavaya yağı koyuyoruz.
- Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz.
- Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz.
- Üzerine sıcakken yarım limonun suyunu gezdiriyoruz servise hazır.
- Salata için bütün yeşillikleri yıkıyoruz ve sularını süzüyoruz.
- Lahana ve havucu rendeliyoruz kıvırcıkları doğruyoruz .
- İçine nar ekşisi ve limon ve zeytin yağ ilave ediyoruz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder