18 Aralık 2020 Cuma

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi

 

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sardalye balığı
  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon

Salata için malzemeler;

  • 5 -6 yaprak kıvırcık
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kırmızı lahana
  • 1 adet limon
  • 3-4 adet küçük domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mısır Unlu Balık Tava Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları temizleyip yıkıyoruz ve suyunu iyice süzüyoruz .
  2. 3-4 kaşık sıvı yağ ve tatlı kaşığı tuzla tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz sonra tavaya yağı koyuyoruz.
  3. Balıkları tek tek mısır ununa arkalı onlu buluyoruz ve tavaya diziyoruz.
  4. Altı kızarınca bir tabak yada kapakla ters çeviriyoruz ve diğer tarafını kızartıyoruz.
  5. Üzerine sıcakken yarım limonun suyunu gezdiriyoruz servise hazır.
  6. Salata için bütün yeşillikleri yıkıyoruz ve sularını süzüyoruz.
  7. Lahana ve havucu rendeliyoruz kıvırcıkları doğruyoruz .
  8. İçine nar ekşisi ve limon ve zeytin yağ ilave ediyoruz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder