19 Aralık 2020 Cumartesi

Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi

 

Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane patates
  • 100 gram kaşar
  • 50 gram tereyağı
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım litre ayçiçeği yağı (kızartmak için )

Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup pişiriyoruz.
  2. Kaşarları küp küp kesiyoruz.
  3. Yumurtaları tuz ekleyip çırpıyoruz.
  4. Galeta unu ve unu tabaklara alıyoruz.
  5. Patatesleri pişince püre haline getiriyoruz ve tereyağı ekliyoruz.
  6. Cevizden biraz büyük bir parça alıp avucun içinde açıyoruz içine bir küp kaşar koyoruz ve güzelce yuvarlak yapıyoruz.
  7. Hazır topları önce yumurtaya bandırıyoruz + sonra una + sonra gene yumurtaya + sonra galeta ununa.
  8. Kızartma tenceresinde kızartıyoruz.

Afiyet olsun 🥰.

 

Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram doğranmış tavuk eti
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 büyük boy patates
  • 125 gram margarin
  • 2 küçük domates
  • Yarım çorba kaşığı salça
  • 3 adet sivri biber
  • 1 su bardağı su
  • Bir miktar karabiber

Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağı, havucu ve salçayı koyup tavukları ilave edelim.
  2. Hafifçe kavuralım.
  3. Bir kaç dk pişirdikten sonra ince doğranmış biber ve domatesi 1 su bardağı suyu patates ve kimyonu ekleyelim.
  4. 20 dk pişirelim. Afiyet olsun.

 


Peynir Dolgulu Ravioli Tarifi

 

Peynir Dolgulu Ravioli Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Hamuru toparlayacak kadar su

İç harcı için;

  • Lor peynir(çıkan hamura göre ayarlayabilirsiniz miktarı)
  • Kekik
  • Nane
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Kırmızı sosu için:

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Salçayı açmak için biraz sıcak su
  • Sarımsak

Sarı sosu için;

  • Çok az sıvı yağ
  • Nane
  • Zerdeçal

Peynir Dolgulu Ravioli Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamur malzemelerimizi bir kapta karıştırıp yoğuralım.
  2. Sert bir hamur elde etmemiz lazım cıvık olmamalı.
  3. Tencereye su koyup kaynatalım.
  4. İster suda ister tencerenin içine kevgir koyarak buharda pişirebilirsiniz.
  5. Suyumuz kaynamaya bırakırken, iç harcımızı hazırlayalım.
  6. Tüm iç malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  7. Sıra geldi hamurumuzu açmaya. Hamuru unlayarak önce merdane yardımıyla daha sonra oklavayla 1 cm olacak şekilde açalım.
  8. Açtığımız hamurdan çay bardağıyla yuvarlak şekil çıkaralım 30 a yakın yuvarlak hamur çıktı biri altta biri üstte olacak şekilde 15 adet ravioli çıkıyor.
  9. Kalan hamurlarımızı ufak ufak keselim.
  10. Bir tatlı kaşığı yağda kızartıp hamur kıtırı olarak ister raviolinin üzerine isterseniz ayrı olarak yoğurtla tüketebilirsiniz. Ama kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim çok lezzetli oluyor.
  11. Çıkan yuvarlaklar dan taban olanın orta kısmına harcımızdan bir çay kaşığı koyalım.
  12. Diğer yuvarlak hamuru üzerine kapatıp ortasını hafif bombeli olacak şekilde yanlardan çatalla bastırarak kapatalım.
  13. Kaynayan suya tuz atıp karıştıralım hamurlarımızı içine atıp 15 dk kaynamaya bırakalım.
  14. Bu sırada kırmızı sos için tereyağını hafif kızartıp sarımsağı rendeleyelim. Biraz çevirdikten sonra salçamızı ekleyip kavuralım üzerine çok az sıcak su ekleyip salçayı sos kıvamına getirelim.
  15. Sarı sos için sıvı yağda nane ve zerdeçallı hafif kızartalım.
  16. Pişen hamurlarımızı süzerek tabağımıza alalım önce kırmızı sosumuzu tabağın orta kısmına ardından sarı sosumuzu üzerine gezdirelim dilerseniz kalan hamurlarımızdan yaptığımız kıtırları üzerine koyabilirsiniz benim sunumumdaki gibi.
  17. Raviolimiz hazır🥰 deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet şifa olsun😍.

Portakallı Ve Parça Çikolatalı Kek Tarifi

 

Portakallı Ve Parça Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kullanılan su bardağı 240 ml ( 1 cup )

  • Oda sıcaklığında 170 gram tuzsuz tereyağı ( 1, 5 bardak )
  • 200 gram toz şeker ( 1 su bardağı )
  • 3 adet yumurta
  • 350 gram un ( 2, 5 su bardağı )
  • 2 orta boy portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt ( 120 ml. )
  • 1 su bardağı parça çikolata

Portakallı Ve Parça Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı


  1. Tereyağı, şeker ve portakal kabuğu rendesini geniş bir kaseye koyun ve kabarana kadar çırpın. ( yaklaşık 2 dakika )
  2. Yumurtaları ekleyip 1 dakika boyunca çırpmaya devam edin.
  3. Bir kaseye un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu bir kaba eleyin.
  4. Çırptığınız karışıma süt ile birlikte unlu karışımı ilave edin.
  5. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
  6. Dikdörtgen bir kalıbın dibine pişirme kâğıdı açın ve kenarlarını yağlayın.
  7. Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün.
  8. Parça çikolataları unlayın ve kekin üzerine serpiştirin.
  9. Kaşığın tersi ile çikolataları hafifçe bastırın. ( çikolataların dibe çökmemesi için ).
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  11. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Pekmezli Lokum Tarifi

 

Pekmezli Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 kase ceviz

Üzeri için ;

  • Nişasta

Pekmezli Lokum Tarifi Yapılışı

  1. Pekmez, su, nişasta ve cevizi tenceremize alıp karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra ocakta orta ateşe alıyoruz.
  3. Kaynadıkça koyulaşacaktır.
  4. Yaklaşık 10 15 dk kadar ocakta karıştırarak kaynatıyoruz.
  5. Sonra ocaktan alıyoruz.
  6. Lokumu dökeceğimiz kabı yapışmasın diye hafif ıslatıyoruz.
  7. Daha sonra kabımıza lokumu döküyoruz.
  8. 1 gece beklettikten sonra sabah dilimleyip nişastalıyoruz.
  9. Bir kaç gün güneşte bekletme fırsatımız varsa daha güzel olur tam lokum kıvamı alır. Afiyet olsun 🌼.

Bazlama Tarifi

 

Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya

Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt ile ılık suyu derin bir kabın içerisinde karıştıralım.
  2. İçerisine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip mayalandıralım.
  3. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
  4. Yumuşak hafif ele yapışır bir hamur elde edelim.
  5. Üzerine bir streç veya kapak ile kapatıp sofra bezi ile kapatalım.
  6. Hamurun mayalanması için 45 dk bekletelim.
  7. Dinlenmiş olan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım.
  8. Tezgaha sofra bezimizi açıp üzerine un serpip bezelerimizi parmak ucu ile tatlı tabağı boyutunda açıp tavada kısık ateşte alt üst pişirelim.

Krep Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • Tuz

Krep Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri karıştırıp güzelce çırpalım .
  2. Pürüzsüz bir hale gelene kadar.
  3. Tavayı ocakta biraz ısıtıp ortasına birer büyük kepçe karışımdan döküp tavayı çevirerek ince bir şekilde yaydıralım.
  4. Göz göz olunca tersini çevirip pişirin.
  5. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Leziz Diyet Salata Tarifi

 

Leziz Diyet Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram ıspanak
  • 1 su bardağı nar
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı
  • Tuz

Leziz Diyet Salata Tarifi Yapılışı

  1. İyice yıkanan ıspanakları orta irilikte kesip, sosunu ekleyin.
  2. 1 su bardağı narı ekleyin, muhteşem ve sağlıklı bir salata.

Diyet yapanlar için bir öğün.

Akçaabat Köfte Tarifi

 

Akçaabat Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da kuyruk yağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber

Akçaabat Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeyi karıştırın ve güzelce yoğurun.
  2. Önceden yapıp bekletirseniz tadı tam oturacaktır.
  3. Döküm tava da ya da normal tavada yuvarlak şekil verdiğimiz ve iyice yassılaştırdığınız köfteleri önlü arkalı pişirin.
  4. Yanına piyazlık soğan ve domates biber çok yakışıyor.

Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi

 

Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kakaolu petibör bisküvi (sade petibör bisküvide olabilir)
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Dışı için;

  • Hindistan cevizi

Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları rendeliyoruz.
  2. Tencereye tereyağı, havuç ve şekeri alıp havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  3. Üzerine robottan geçirdiğimiz kakaolu petibör bisküviyi, robottan geçirdiğimiz cevizi ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Havuçlu karışımımız soğuyunca ceviz büyüklüğünde toplar yaparak hindistan cevizine buluyoruz.

Cevizi robottan geçirirken toz haline getirmeyin. Biraz büyük parçalar olacak şekilde yapın.

Afiyet olsun😊.

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

 

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram + yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinç ile 2 su bardağı su tencereye alınarak haşlanır.
  2. Pirinç cinsine göre su oranı değişmekte olup, ara ara pirinçin yumuşayıp yumuşamadığı veya suyunun yeterli olup olmadığı kontrol edilerek pirinçler iyice yumuşadığında içine 1 kilogram süt eklenir.
  3. Sütümüz kaynamaya başladığında içine 1 su bardağı şeker eklenir.
  4. Sütümüz kaynarken yarım su bardağı sütün içine iki yemek kaşığı nişasta konulup iyice karıştırılır.
  5. Sonra karışım tencerenin içine dökülür.
  6. Bu süreçten sonra tenceredeki sütlacımız orta ateşte arada karıştırılarak 15 dakika pişirmemiz gerekiyor.
  7. 15 dakika kaynatıldıktan sonra 2 tane vanilya eklenerek bir çırpı karıştırılır ve kaselere dökülür.
  8. Yaptığım bu tarif 6 tane güveç kabını doldurmuş olup iki tanesini ev halkımdan kurtaramadığım için fotoğrafını çekemedim:-)
  9. Derin fırın tepsisinin içine güveç kaplarımızı koyup güveç kaplarının yarısına gelecek şekilde su konulur.
  10. 200 derece fırının üst katında alt üst ayarında iyice kızarana kadar pişirilir. Şimdiden afiyet olsun.

Ekşili Fasulye Salatası Tarifi

 

Ekşili Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 1 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir diş sarımsak
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Ekşili Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Fasulye tercihiniz önemli bu tarifte. Çekirdekleri belirginleşmemiş taze kılçıksız fasulye kullanmanız şart.
  2. Fasulyelerimizi yıkayıp ayıklıyoruz.
  3. Doğrayıp tencereye alıyoruz.
  4. Fasulyelerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz tuzunu da atıp altını açıyoruz.
  5. Biraz haşlandıktan sonra doğradığımız patlıcanı da ekliyoruz.
  6. Dilerseniz yeşil biber de ekleyebilirsiniz.
  7. Acı seviyorsanız süs biberlerini tüm olarak patlıcanla beraber ekleyebilirsiniz.
  8. Fasulye ve patlıcan pişince ocaktan alıp salata kasesine boşaltın.
  9. Suyu fazla ise süzebilirsiniz.
  10. Biraz sulu bırakmanızı tavsiye ederim suyu da çok lezzetli oluyor.
  11. Sarımsağı ezip üzerine limon ekleyip karıştırın.
  12. Salata kasesine boşaltın zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
  13. En son üzerine sumak serpin. Limon ekşisini damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun 😊.

Hürremgözü Tatlısı Tarifi

 

Hürremgözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kivili jel (jöle)
  • 1 adet dilimlenmiş kivi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Hürremgözü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sütü, şekeri, nişasta, unu alıp karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ve kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  2. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp yağ ve vanilyalı ilave ediyoruz.
  3. Tatlı sıcakken kuplara pay ediyoruz.
  4. Üzeri için; paketin üzerindeki tarife göre kivili jeli hazırlıyoruz.
  5. Soğuyan kremanın üzerlerine 1 adet dilimlenmiş kivi koyup üzerine kivili jöleyi dökelim.
  6. Kivili jelin donması için bir kenarda bekletiyoruz.
  7. Tamamen jel sertleştikten sonra dolapta en az 1 saat dinlendirip servis edıyoruz. Afiyet olsun.