Hürremgözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kivili jel (jöle)
- 1 adet dilimlenmiş kivi
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Hürremgözü Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tencereye sütü, şekeri, nişasta, unu alıp karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ve kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp yağ ve vanilyalı ilave ediyoruz.
- Tatlı sıcakken kuplara pay ediyoruz.
- Üzeri için; paketin üzerindeki tarife göre kivili jeli hazırlıyoruz.
- Soğuyan kremanın üzerlerine 1 adet dilimlenmiş kivi koyup üzerine kivili jöleyi dökelim.
- Kivili jelin donması için bir kenarda bekletiyoruz.
- Tamamen jel sertleştikten sonra dolapta en az 1 saat dinlendirip servis edıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder