19 Aralık 2020 Cumartesi

Hürremgözü Tatlısı Tarifi

 

Hürremgözü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kivili jel (jöle)
  • 1 adet dilimlenmiş kivi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Hürremgözü Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sütü, şekeri, nişasta, unu alıp karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ve kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişiriyoruz.
  2. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp yağ ve vanilyalı ilave ediyoruz.
  3. Tatlı sıcakken kuplara pay ediyoruz.
  4. Üzeri için; paketin üzerindeki tarife göre kivili jeli hazırlıyoruz.
  5. Soğuyan kremanın üzerlerine 1 adet dilimlenmiş kivi koyup üzerine kivili jöleyi dökelim.
  6. Kivili jelin donması için bir kenarda bekletiyoruz.
  7. Tamamen jel sertleştikten sonra dolapta en az 1 saat dinlendirip servis edıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder