Portakallı Ve Parça Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kullanılan su bardağı 240 ml ( 1 cup )
- Oda sıcaklığında 170 gram tuzsuz tereyağı ( 1, 5 bardak )
- 200 gram toz şeker ( 1 su bardağı )
- 3 adet yumurta
- 350 gram un ( 2, 5 su bardağı )
- 2 orta boy portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı süt ( 120 ml. )
- 1 su bardağı parça çikolata
Portakallı Ve Parça Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
- Tereyağı, şeker ve portakal kabuğu rendesini geniş bir kaseye koyun ve kabarana kadar çırpın. ( yaklaşık 2 dakika )
- Yumurtaları ekleyip 1 dakika boyunca çırpmaya devam edin.
- Bir kaseye un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu bir kaba eleyin.
- Çırptığınız karışıma süt ile birlikte unlu karışımı ilave edin.
- Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Dikdörtgen bir kalıbın dibine pişirme kâğıdı açın ve kenarlarını yağlayın.
- Hazırladığınız kek karışımını kalıba dökün.
- Parça çikolataları unlayın ve kekin üzerine serpiştirin.
- Kaşığın tersi ile çikolataları hafifçe bastırın. ( çikolataların dibe çökmemesi için ).
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder