19 Aralık 2020 Cumartesi

Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi

 

Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket kakaolu petibör bisküvi (sade petibör bisküvide olabilir)
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Dışı için;

  • Hindistan cevizi

Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları rendeliyoruz.
  2. Tencereye tereyağı, havuç ve şekeri alıp havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  3. Üzerine robottan geçirdiğimiz kakaolu petibör bisküviyi, robottan geçirdiğimiz cevizi ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Havuçlu karışımımız soğuyunca ceviz büyüklüğünde toplar yaparak hindistan cevizine buluyoruz.

Cevizi robottan geçirirken toz haline getirmeyin. Biraz büyük parçalar olacak şekilde yapın.

Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder