Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo havuç
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kakaolu petibör bisküvi (sade petibör bisküvide olabilir)
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Dışı için;
- Hindistan cevizi
Havuç Topları (Kakaolu Bisküvili) Tarifi Yapılışı
- Havuçları rendeliyoruz.
- Tencereye tereyağı, havuç ve şekeri alıp havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
- Üzerine robottan geçirdiğimiz kakaolu petibör bisküviyi, robottan geçirdiğimiz cevizi ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
- Havuçlu karışımımız soğuyunca ceviz büyüklüğünde toplar yaparak hindistan cevizine buluyoruz.
Cevizi robottan geçirirken toz haline getirmeyin. Biraz büyük parçalar olacak şekilde yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder