Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 buçuk tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
Bazlama Tarifi Yapılışı
- Yoğurt ile ılık suyu derin bir kabın içerisinde karıştıralım.
- İçerisine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip mayalandıralım.
- Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
- Yumuşak hafif ele yapışır bir hamur elde edelim.
- Üzerine bir streç veya kapak ile kapatıp sofra bezi ile kapatalım.
- Hamurun mayalanması için 45 dk bekletelim.
- Dinlenmiş olan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Tezgaha sofra bezimizi açıp üzerine un serpip bezelerimizi parmak ucu ile tatlı tabağı boyutunda açıp tavada kısık ateşte alt üst pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder