19 Aralık 2020 Cumartesi

Bazlama Tarifi

 

Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya

Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurt ile ılık suyu derin bir kabın içerisinde karıştıralım.
  2. İçerisine mayayı, şekeri ve tuzu ekleyip mayalandıralım.
  3. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ilave edelim.
  4. Yumuşak hafif ele yapışır bir hamur elde edelim.
  5. Üzerine bir streç veya kapak ile kapatıp sofra bezi ile kapatalım.
  6. Hamurun mayalanması için 45 dk bekletelim.
  7. Dinlenmiş olan hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım.
  8. Tezgaha sofra bezimizi açıp üzerine un serpip bezelerimizi parmak ucu ile tatlı tabağı boyutunda açıp tavada kısık ateşte alt üst pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder