19 Aralık 2020 Cumartesi

Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi

 

Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane patates
  • 100 gram kaşar
  • 50 gram tereyağı
  • 1 bardak galeta unu
  • 1 bardağı un
  • 3 yumurta
  • Yarım litre ayçiçeği yağı (kızartmak için )

Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup pişiriyoruz.
  2. Kaşarları küp küp kesiyoruz.
  3. Yumurtaları tuz ekleyip çırpıyoruz.
  4. Galeta unu ve unu tabaklara alıyoruz.
  5. Patatesleri pişince püre haline getiriyoruz ve tereyağı ekliyoruz.
  6. Cevizden biraz büyük bir parça alıp avucun içinde açıyoruz içine bir küp kaşar koyoruz ve güzelce yuvarlak yapıyoruz.
  7. Hazır topları önce yumurtaya bandırıyoruz + sonra una + sonra gene yumurtaya + sonra galeta ununa.
  8. Kızartma tenceresinde kızartıyoruz.

Afiyet olsun 🥰.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder