Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 tane patates
- 100 gram kaşar
- 50 gram tereyağı
- 1 bardak galeta unu
- 1 bardağı un
- 3 yumurta
- Yarım litre ayçiçeği yağı (kızartmak için )
Kaşarlı Ve Patatesli Toplar Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup pişiriyoruz.
- Kaşarları küp küp kesiyoruz.
- Yumurtaları tuz ekleyip çırpıyoruz.
- Galeta unu ve unu tabaklara alıyoruz.
- Patatesleri pişince püre haline getiriyoruz ve tereyağı ekliyoruz.
- Cevizden biraz büyük bir parça alıp avucun içinde açıyoruz içine bir küp kaşar koyoruz ve güzelce yuvarlak yapıyoruz.
- Hazır topları önce yumurtaya bandırıyoruz + sonra una + sonra gene yumurtaya + sonra galeta ununa.
- Kızartma tenceresinde kızartıyoruz.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder