19 Aralık 2020 Cumartesi

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kasığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 8 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Su ve sütü ılık kullanıyoruz. Şeker maya tuz yumurta ve unu ekleyip ele hafif yapışan kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. 90 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Daha sonra mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp şekillendirip arasına peynir koyuyoruz.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kâğıt serilmiş 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun 😇.

Biskrem Kurabiye Tarifi

 

Biskrem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3.5 su bardağı un
  • Kurabiyelerin içine nutella

Biskrem Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle nutellayı 1 şeker kaşığı kadar yağlı kağıt üzerine koyup dondurun.
  2. Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurumuzu 20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine dondurduğumuz nutella yı koyalım.
  5. Not: donmuş nutella oda ısısında çabuk eriyor. Hamurun ortalarını oyup daha sonra nutella yı dolaptan kısım kısım çıkarın.
  6. Tepsiye dizip üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atalım.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıncaya kadar 15-20 dk pişirelim.
  8. Orjinal hali pudra şekersiz ama isterseniz üzerlerine pudra şekeri de ilave edebilirsiniz.

Çocukların çok seveceği bir tarif herkese afiyet olsun. 😋

Pazar Kahvaltısına Şipşak Börek Tarifi

 

Pazar Kahvaltısına Şipşak Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yufka
  • 100gr kaşar
  • 2 domates (küçük boy)
  • Tereyağ

Pazar Kahvaltısına Şipşak Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yufkayı serdim. Üzerine ince doğradığım domates ve kaşarı serptim.
  2. Dört köşesinden katlayarak kapattım kare haline getirdim.
  3. Tavayı yağladım üzerine böreği koydum.
  4. Böreğin üzerine de tereyağ sürdüm ve arkalı önlü orta ateşte kontrollü şekilde kızarttım.
  5. Çok çabuk yanabilir bu yüzden dikkatli pişirin.

Deneyeceklere afiyet olsun.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharlarımızın çiçeklerinden ayırıp tuz ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz.
  2. 2 yumurtamıza pul biber ekleyip çırpıyoruz. Sıvı yağımızı kızdırıyoruz.
  3. Karnabaharlarımızı önce yumurtaya sonrasın da galeta ununa bulayarak kızartıyoruz.
  4. Yumuşacık bir lezzet elde ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi

 

Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Aralarına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım fincan sıvı yağ

İç harcı:

  • Peynir (isteğe bağlı istersen kıymalı harç ıspanaklı harç pırasalı harç kendi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.)

Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Bir su bardağı ılık süt, 1 su bardağı su içerisinde 1 paket instant maya eritilir.
  2. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek un ilave edilir güzelce yumuşak bir hamur yapılır hamur iyice yoğurulur dinlenmesi için 20 dakika bekletilir.
  3. Hamur 3 eşit parçaya bölünür ve 3 bezi yapılır. Her bir bezi hamuru 40 santim büyüklüğünde oval şekilde açılır.
  4. Açılan bezinin üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürülür, onun üzerine peynir konulur.
  5. Tekrar açtığımız 2. Hamur tereyağ sürülür iç harç konur aynı işlem tekrar edilir. 3. Hamur da aynı şekilde konulur aynı işlem yapılır.
  6. Daha sonra en üstte kalan yani 3. Bezi kanatlarını kapatarak her kapattığın kanatın üzeri tereyağlı karışımdan sürülür ve bohça şeklini alır.
  7. Onun altındaki 2 hamur aynı şekilde kanatları kapatılır kare gözleme şeklini alacak şekilde tereyağı sürülüp kapatılır .
  8. 3 işlemde 3 hamur da aynı şekilde yapılır. (yani dıştan içe doğru) daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsiye bu kare gözleme şeklindeki hamur konulur ve el yardımıyla tepsiye yayacak şekilde bastırılarak o hamur yayılır.
  9. Üzerine uzun şeritler halinde bıçak yardımıyla çizikler atılır ve bir yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilir ve tepsi mayasını alması için 20 dakika bekletilir.
  10. Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir harika bir lezzet harika bir tat kesinlikle tavsiye ediyorum afiyet olsun.

Şerit Poğaça Tarifi

 

Şerit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yasmaya
  • 2 su bardağı ilik sut
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 ile 6, 5 su bardağı un kıvamına dikkat ederek unu koyun

İç malzemesi için;

  • 5 orta boy haşlanmış patates
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber ve tuz

Şerit Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamur yaparken maya, süt ve şekeri koyup ön maya yapıyoruz.
  2. Arkasına diğeri malzemeleri koyup yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz ve kabarmaya bırakıyoruz.
  3. İçini hazırlarken önce patatesleri haşlıyoruz. Ve eziyoruz bir tavaya patatesleri, sıvı yağ, salça ve baharatını koyup tavada biraz soteliyoruz.
  4. Hamurdan bezeler alıp uzunlamasına açalım kenar kısmına iç harcını uzunlamasına koyalım.
  5. Alt kısımlarında çizikler açalım ve rulo şeklinde saralım.
  6. Tepsi mayası yapalım 45dk. Üzerine de yumurta sarısı ve bir damla sıvı yağ karıştırıp sürelim. Alt-üst ayar fırında pişirelim.

Portakallı Çaylı Nescafe Li Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Çaylı Nescafe Li Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe (granül)
  • 1 yemek kaşığı silme çay
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı ben güzel koku aroma versin diye kullandım isterseniz limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin
  • 4 su bardağı un (ölçülü koyalım unun markasından markasına farklılık gösterebilir ölçü)

Üzeri için;

  • 2 yumurta akı
  • 1.5 su bardağı ufak bölünmüş ceviz içi(tercihe göre fındık file badem olabilir size kalmış)

Portakallı Çaylı Nescafe Li Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe (granül)
  • 1 yemek kaşığı silme çay
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı ben güzel koku aroma versin diye kullandım isterseniz limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin
  • 4 su bardağı un (ölçülü koyalım unun markasından markasına farklılık gösterebilir ölçü)

Üzeri için;

  • 2 yumurta akı
  • 1.5 su bardağı ufak bölünmüş ceviz içi(tercihe göre fındık file badem olabilir size kalmış)

Portakallı Çaylı Nescafe Li Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle toz şeker yumurta sarısı nescafe sıvı yağ margarin hepsi güzelce karıştırılır.
  2. Sonra kabartma tozu çay şekerli vanilya  un ölçülü şekilde yavaş yavaş konulur kulak memesi kıvamında yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Uzun derin bir kaseye yumurta beyazı diğer uzun kaseye ceviz içi konulur ceviz büyüklüğünde beze alınır iki el arasında hafif yassıltılır.
  4. Sonra önce yumurta akına sonra ceviz içine bastırılır yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Kurabiyeler soğuduktan sonra servise hazır. Kıtır kıtır bir kurabiye portakalın nescafenin çayın harika aroması kesinlikle denenmeli. 🥰🥰

 Yapılışı

  1. Öncelikle toz şeker yumurta sarısı nescafe sıvı yağ margarin hepsi güzelce karıştırılır.
  2. Sonra kabartma tozu çay şekerli vanilya  un ölçülü şekilde yavaş yavaş konulur kulak memesi kıvamında yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. Uzun derin bir kaseye yumurta beyazı diğer uzun kaseye ceviz içi konulur ceviz büyüklüğünde beze alınır iki el arasında hafif yassıltılır.
  4. Sonra önce yumurta akına sonra ceviz içine bastırılır yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Kurabiyeler soğuduktan sonra servise hazır. Kıtır kıtır bir kurabiye portakalın nescafenin çayın harika aroması kesinlikle denenmeli. 🥰🥰

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker (ben az koyuyorum şeker sevenler 1su bardağı koyabilir)
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 2.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin 3 su bardağı da olabilir)
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Haşhaş (isteğe bağlı)

Üzerine sos:

  • 2yemek kaşığı pudra şekeri
  • Limon suyu

Limonlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, şeker ve sıcak su birlikte iyice köpürene kadar çırpılır.
  2. Süt, sıvı yağ dökülüp çırpılır. Sonra un, kabartma tozu vanilya  ekleyip çırpılır.
  3. En son limon kabuğu rendesi limon suyu ve haşhaş ekleyip spatulayla iyice karıştırılır ve önceden ısıtılmış 180 fırında pişirilir.
  4. Biraz geç pişiyor yoksa içi hamurlaşır. 50dk pişirin, sonra 10dk dinlendirin.
  5. Üzerine sos olsun isterseniz, pudra şekerine limon suyunu damla damla dökerek çırpın jel gibi bir kıvam alacak ondan sonra üzerine dökebilirsiniz, afiyet olsun :).

 

Yeşil Salata (Balık Salatası) Tarifi

 

Yeşil Salata (Balık Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) demet tere
  • 1/2 (yarım) demet roka
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 5 dal nane
  • 5 dal yeşil soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Tuz

Üzeri için ;

  • Beyaz peynir dilimleri veya tulum peyniri

Yeşil Salata (Balık Salatası) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri iyice yıkayıp, kurulayın.
  2. Malzemelerin hepsini çok küçük olacak şekilde doğrayın.
  3. Bir kase içinde zeytinyağ, nar ekşisi, limon suyu, sarımsak rendesi ve tuzu karıştırın.
  4. Sosu yeşilliklere ekleyip, karıştırın.
  5. Servis tabağına alın üzerine peynir ekleyin.

Afiyet olsun 😋.

Tarçınlı Kayısı Hoşafı (Hoşaf Sevmeyen Bu Tarifimle Eminim Sevecektir)

 

Tarçınlı Kayısı Hoşafı (Hoşaf Sevmeyen Bu Tarifimle Eminim Sevecektir) İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı kayısı kurusu
  • 1 adet boru tarçın
  • 1.5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 lt su

Tarçınlı Kayısı Hoşafı (Hoşaf Sevmeyen Bu Tarifimle Eminim Sevecektir) Yapılışı

  1. Tenceremize su ve şekeri dökelim, kaynayınca kayısıları ekleyip kısık ateşte kayısılar yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Kuş üzümü ve tarçını ekleyip, 4-5 dakika daha pişmeye bırakalım, altını kapatalım, soğuyunca hoşafımız servise hazır.
  3. ✔️İlave su ve şeker ekleyebilirsiniz.

✔️Afiyet şifa olsun.

Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi

 

Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana, kuzu karışık (sinirsiz olacak)orta yağlı kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 3 -4 adet kırmızı kapya biber(acı sevenler için kırmızı acı biber)
  • 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber (pul biber kesinlikle olmaz)
  • 2 veya 3 kaşık tuz
  • Yarım kase kadar kuyruk yağı (önceden buzlukta bulundurduğumu rendeleyip kullanıyorum)

Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlarımızı soyup 5 altı parçaya ayırıp rondoda ince bulgur gibi olana kadar kıyalım soğanları süzgece alıp suyunu iyice süzelim.
  2. Daha sonra kırmızı biberlerimizi de aynı şekilde çekelim ama biberleri biraz daha iri bırakalım onları da süzgeçten geçirelim.
  3. Soğanı, biberi, kıymayı bir tepsiye alıp üzerine toz biberi, tuz ve kuyruk yağı rendeleyip iyice hamur gibi yoğuralım.
  4. 5-10dk yoğuralım. Daha sonra şişleyelim. Mangal ateşimizin közü dinlenince dikkatlice çevirecek pişirelim. Afiyet olsun.

Çatlamayan İçli Köfte Tarifi

 

Çatlamayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 .5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 su bardağı küçük parçalı ceviz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çatlamayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı


  1. Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Kavrulan soğanlara kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Daha sonra kırmızı toz pul biber eklenir 3 dk daha kavrulur.
  4. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
  5. Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır.
  6. Soğumaya bırakılır iç harç. İnce bulgur 2. 5 su bardağı sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır 30 dk dinlendirilir.
  7. Suyu çekilince irmik, salça, yumurta, un, baharatlar tuz eklenip 35- 40 dk boyunca iyice yoğurulur.
  8. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir.
  9. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
  10. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır.
  11. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
  12. Biten içli köfteler bol kızgın sıvı yağda kızartılır.
  13. Bu ölçüden ortalama 20 -22 adet çıkıyor. Yenilecek kısmı kızartılabilir, kalanı saklama kabı içerisinde derin dondurucuda saklanabilir.
  14. Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  15. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır. Afiyet olsun.

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

 

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • Tepeleme tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 oda sıcaklığında yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2, 5 su bardağı un (kontrolü)
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Beyazları elekten geçiriyoruz diğer malzemeleri de ekliyoruz .
  2. Kıvamı ele yapışmayan bir hamur olacak sonra merdane ile acık istediniz kalıpla sekil verebilirsiniz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ustu pembeleşene kadar pişiriyoruz
  4. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.