Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Aralarına sürmek için;
- 125 gram tereyağı
- Yarım fincan sıvı yağ
İç harcı:
- Peynir (isteğe bağlı istersen kıymalı harç ıspanaklı harç pırasalı harç kendi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.)
Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Bir su bardağı ılık süt, 1 su bardağı su içerisinde 1 paket instant maya eritilir.
- 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek un ilave edilir güzelce yumuşak bir hamur yapılır hamur iyice yoğurulur dinlenmesi için 20 dakika bekletilir.
- Hamur 3 eşit parçaya bölünür ve 3 bezi yapılır. Her bir bezi hamuru 40 santim büyüklüğünde oval şekilde açılır.
- Açılan bezinin üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürülür, onun üzerine peynir konulur.
- Tekrar açtığımız 2. Hamur tereyağ sürülür iç harç konur aynı işlem tekrar edilir. 3. Hamur da aynı şekilde konulur aynı işlem yapılır.
- Daha sonra en üstte kalan yani 3. Bezi kanatlarını kapatarak her kapattığın kanatın üzeri tereyağlı karışımdan sürülür ve bohça şeklini alır.
- Onun altındaki 2 hamur aynı şekilde kanatları kapatılır kare gözleme şeklini alacak şekilde tereyağı sürülüp kapatılır .
- 3 işlemde 3 hamur da aynı şekilde yapılır. (yani dıştan içe doğru) daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsiye bu kare gözleme şeklindeki hamur konulur ve el yardımıyla tepsiye yayacak şekilde bastırılarak o hamur yayılır.
- Üzerine uzun şeritler halinde bıçak yardımıyla çizikler atılır ve bir yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilir ve tepsi mayasını alması için 20 dakika bekletilir.
- Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir harika bir lezzet harika bir tat kesinlikle tavsiye ediyorum afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder