19 Aralık 2020 Cumartesi

Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi

 

Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Aralarına sürmek için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım fincan sıvı yağ

İç harcı:

  • Peynir (isteğe bağlı istersen kıymalı harç ıspanaklı harç pırasalı harç kendi isteğinize göre çeşitlendirebilirsiniz.)

Kat Kat Ayrılan El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Bir su bardağı ılık süt, 1 su bardağı su içerisinde 1 paket instant maya eritilir.
  2. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek un ilave edilir güzelce yumuşak bir hamur yapılır hamur iyice yoğurulur dinlenmesi için 20 dakika bekletilir.
  3. Hamur 3 eşit parçaya bölünür ve 3 bezi yapılır. Her bir bezi hamuru 40 santim büyüklüğünde oval şekilde açılır.
  4. Açılan bezinin üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımından fırça yardımıyla sürülür, onun üzerine peynir konulur.
  5. Tekrar açtığımız 2. Hamur tereyağ sürülür iç harç konur aynı işlem tekrar edilir. 3. Hamur da aynı şekilde konulur aynı işlem yapılır.
  6. Daha sonra en üstte kalan yani 3. Bezi kanatlarını kapatarak her kapattığın kanatın üzeri tereyağlı karışımdan sürülür ve bohça şeklini alır.
  7. Onun altındaki 2 hamur aynı şekilde kanatları kapatılır kare gözleme şeklini alacak şekilde tereyağı sürülüp kapatılır .
  8. 3 işlemde 3 hamur da aynı şekilde yapılır. (yani dıştan içe doğru) daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsiye bu kare gözleme şeklindeki hamur konulur ve el yardımıyla tepsiye yayacak şekilde bastırılarak o hamur yayılır.
  9. Üzerine uzun şeritler halinde bıçak yardımıyla çizikler atılır ve bir yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serpilir ve tepsi mayasını alması için 20 dakika bekletilir.
  10. Daha sonra 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir harika bir lezzet harika bir tat kesinlikle tavsiye ediyorum afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder