Tarçınlı Kayısı Hoşafı (Hoşaf Sevmeyen Bu Tarifimle Eminim Sevecektir) İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı kayısı kurusu
- 1 adet boru tarçın
- 1.5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 lt su
Tarçınlı Kayısı Hoşafı (Hoşaf Sevmeyen Bu Tarifimle Eminim Sevecektir) Yapılışı
- Tenceremize su ve şekeri dökelim, kaynayınca kayısıları ekleyip kısık ateşte kayısılar yumuşayana kadar pişirelim.
- Kuş üzümü ve tarçını ekleyip, 4-5 dakika daha pişmeye bırakalım, altını kapatalım, soğuyunca hoşafımız servise hazır.
- İlave su ve şeker ekleyebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder