19 Aralık 2020 Cumartesi

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharlarımızın çiçeklerinden ayırıp tuz ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz.
  2. 2 yumurtamıza pul biber ekleyip çırpıyoruz. Sıvı yağımızı kızdırıyoruz.
  3. Karnabaharlarımızı önce yumurtaya sonrasın da galeta ununa bulayarak kızartıyoruz.
  4. Yumuşacık bir lezzet elde ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder