Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 2 yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı
- Karnabaharlarımızın çiçeklerinden ayırıp tuz ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz.
- 2 yumurtamıza pul biber ekleyip çırpıyoruz. Sıvı yağımızı kızdırıyoruz.
- Karnabaharlarımızı önce yumurtaya sonrasın da galeta ununa bulayarak kızartıyoruz.
- Yumuşacık bir lezzet elde ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder