Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana, kuzu karışık (sinirsiz olacak)orta yağlı kıyma
- 3 orta boy soğan
- 3 -4 adet kırmızı kapya biber(acı sevenler için kırmızı acı biber)
- 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber (pul biber kesinlikle olmaz)
- 2 veya 3 kaşık tuz
- Yarım kase kadar kuyruk yağı (önceden buzlukta bulundurduğumu rendeleyip kullanıyorum)
Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi Yapılışı
- Soğanlarımızı soyup 5 altı parçaya ayırıp rondoda ince bulgur gibi olana kadar kıyalım soğanları süzgece alıp suyunu iyice süzelim.
- Daha sonra kırmızı biberlerimizi de aynı şekilde çekelim ama biberleri biraz daha iri bırakalım onları da süzgeçten geçirelim.
- Soğanı, biberi, kıymayı bir tepsiye alıp üzerine toz biberi, tuz ve kuyruk yağı rendeleyip iyice hamur gibi yoğuralım.
- 5-10dk yoğuralım. Daha sonra şişleyelim. Mangal ateşimizin közü dinlenince dikkatlice çevirecek pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder