19 Aralık 2020 Cumartesi

Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi

 

Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana, kuzu karışık (sinirsiz olacak)orta yağlı kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 3 -4 adet kırmızı kapya biber(acı sevenler için kırmızı acı biber)
  • 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber (pul biber kesinlikle olmaz)
  • 2 veya 3 kaşık tuz
  • Yarım kase kadar kuyruk yağı (önceden buzlukta bulundurduğumu rendeleyip kullanıyorum)

Adana Kebabı Enfes Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

  1. Soğanlarımızı soyup 5 altı parçaya ayırıp rondoda ince bulgur gibi olana kadar kıyalım soğanları süzgece alıp suyunu iyice süzelim.
  2. Daha sonra kırmızı biberlerimizi de aynı şekilde çekelim ama biberleri biraz daha iri bırakalım onları da süzgeçten geçirelim.
  3. Soğanı, biberi, kıymayı bir tepsiye alıp üzerine toz biberi, tuz ve kuyruk yağı rendeleyip iyice hamur gibi yoğuralım.
  4. 5-10dk yoğuralım. Daha sonra şişleyelim. Mangal ateşimizin közü dinlenince dikkatlice çevirecek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder