Biskrem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin yada tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3.5 su bardağı un
- Kurabiyelerin içine nutella
Biskrem Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle nutellayı 1 şeker kaşığı kadar yağlı kağıt üzerine koyup dondurun.
- Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu 20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine dondurduğumuz nutella yı koyalım.
- Not: donmuş nutella oda ısısında çabuk eriyor. Hamurun ortalarını oyup daha sonra nutella yı dolaptan kısım kısım çıkarın.
- Tepsiye dizip üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıncaya kadar 15-20 dk pişirelim.
- Orjinal hali pudra şekersiz ama isterseniz üzerlerine pudra şekeri de ilave edebilirsiniz.
Çocukların çok seveceği bir tarif herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder