19 Aralık 2020 Cumartesi

Biskrem Kurabiye Tarifi

 

Biskrem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3.5 su bardağı un
  • Kurabiyelerin içine nutella

Biskrem Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle nutellayı 1 şeker kaşığı kadar yağlı kağıt üzerine koyup dondurun.
  2. Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurumuzu 20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine dondurduğumuz nutella yı koyalım.
  5. Not: donmuş nutella oda ısısında çabuk eriyor. Hamurun ortalarını oyup daha sonra nutella yı dolaptan kısım kısım çıkarın.
  6. Tepsiye dizip üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atalım.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıncaya kadar 15-20 dk pişirelim.
  8. Orjinal hali pudra şekersiz ama isterseniz üzerlerine pudra şekeri de ilave edebilirsiniz.

Çocukların çok seveceği bir tarif herkese afiyet olsun. 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder