Çatlamayan İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 .5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım demek maydanoz
- 1 su bardağı küçük parçalı ceviz
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çatlamayan İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonra kırmızı toz pul biber eklenir 3 dk daha kavrulur.
- Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır.
- Soğumaya bırakılır iç harç. İnce bulgur 2. 5 su bardağı sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır 30 dk dinlendirilir.
- Suyu çekilince irmik, salça, yumurta, un, baharatlar tuz eklenip 35- 40 dk boyunca iyice yoğurulur.
- Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir.
- Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır.
- İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
- Biten içli köfteler bol kızgın sıvı yağda kızartılır.
- Bu ölçüden ortalama 20 -22 adet çıkıyor. Yenilecek kısmı kızartılabilir, kalanı saklama kabı içerisinde derin dondurucuda saklanabilir.
- Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder