Evde Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya (Ya da yarım paket yaş maya)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
Sosu İçin
- 2 su bardağı domates sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri İçin
- İstediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz
Evde Pizza Tarifi Yapılışı
- Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
- Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
- Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
- Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.
- Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
- Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim.
- Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim.
- Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
- Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.
- Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dakika pişirelim.
- Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha güzel kızaracaktır.
- Domates sosunun üzerine tercihe etmiş olduğunuz malzemeleri ekleyin.
- Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200 derece fırında 20 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Peynirleri güzel bir şekilde eriyen sucukları sosisleri gayet nefis bir şekilde pişen pizzamız servise hazır. Afiyet olsun .
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 10 adet karanfil
- 3 adet çubuk tarçın
- 2.5 su bardağı su
Üzeri için;
- Kaymak
- Dövülmüş ceviz veya badem
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
- İçindeki çekirdekli kısmını kesin ve çekirdekleri bir kenara ayırın.
- Tencereye ayvaları dizin ve her birinin üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker koyun.
- Ayvaların yanına çekirdekleri, karanfilleri ve çubuk tarçınları yerleştirin.
- 2. 5 su bardağı suyu tencerenin kenarından hafifçe dökün ve ocağa alın.
- Kaynamaya başlayıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
- Ara ara şerbetinden kaşıkla alıp ayvaların üzerine dökün.
- Ayvalar güzelce yumuşadıktan sonra soğumaya bırakın.
- Sonra servis tabaklarına alıp üzerlerine kaymak ve ceviz koyup servis yapın.
Afiyet olsun .
Lokum Gibi Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker (isteğe göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.)
Üzeri için;
Lokum Gibi Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bal kabaklarını soyalım.
- Bir tencereye bal kabaklarını alalım üzerine toz şekerini dökelim en az 2 saat şekerde bekletelim.
- Daha sonra altını orta gözde altı açık bir şekilde 15 dakika pişirelim.
- Sonra fırın tepsisine veya borcama alalım.
- 180° dereceye ayarladığımız fırınımıza koyalım, suyunu çekene kadar ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Yaklaşık 30-45 dk kadar (pişirme süresi kabağın cinsinden ve fırından fırına da değişebilir. ).
- Pişen bal kabağımızı fırın çıkarıp 25-30 dk dinlendirip istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun. .
Zencefilli Sağlıklı Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
- 165 gram un(1su bardağı + 6yemek kaşığı)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1/4tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 (çeyrek) kaşığı toz tarçın
- Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çimdik toz karanfil
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 1 adet yumurta
- 60 ml (1/4 (çeyrek) şu bardağı pekmez)
- 2 yemek kaşığı şeker(İsteyen koymayabilir)
Zencefilli Sağlıklı Kurabiyeler Tarifi Yapılışı
- Tüm toz karışımları bir kaba alıp karıştıralım üzerine yumurta ve yağımızı koyup hafif ele yapışan hamur hazırlayalım.
- Hamuru strece sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Bekleyen hamurumuzu iki streç arasında ince bir şekilde açıp istenilen kalıplarla şekiller çıkaralım.
- İsterseniz bir kürdan yardımıyla kendiniz istediğiniz şekilleri çizebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 7 dakika pişirelim.
- !!!dikkatli olun hemen pişiyorlar.
Cennet Hurmalı Şekersiz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 2 tane olgun cennet hurması
- 2 tane olgun muz
- 1/2 (yarım) çay bardağı tereyağ ya da sızma zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz (İrice kıyılmış)
- 1/2 (yarım) çay bardağı kuru üzüm (Sıcak suda bekletilmiş)
- 2-3 kuru incir
- 2-3 kuru kayısı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 çay bardağı un (Tercihen çavdar unu veya karabuğday unu veya yulaf unu)
Cennet Hurmalı Şekersiz Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hurmanın kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartıp bir kabın içinde çatalla ezin. Kesinlikle çırpıcı kullanmayın.
- Diğer malzemeleride ekleyip yoğuralım. Biraz cıvık bir hamur olacağından ellerinizi yağlayıp hamurdan parça koparıp taneleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates( Yada yazın hazırladığımız domates sosu)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Lahanaları haşlamak için; sıcak suyu derin bir tencerede kaynatın. Orta göbek kısmını çıkardığınız lahananın yapraklarını tek tek ayıkladıktan sonra tencereye aktarın.
- 3-4 dakika kadar haşladığınız lahana yapraklarını, bir kevgir yardımıyla çıkartıp soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan iç malzemesi hazırlayalım pirinci yıkayıp süzelim soğanları küçük küçük doğrayalım rondodanda geçirebilirsiniz.
- Maydanozları ince ince kıyalım kıyma pirinç tuz karabiber nane salça zeytinyağı da eklenerek tüm malzemeleri iyice karıştıralım iç harcımız hazır.
- Lahananın yapraklarını damarlı kısımları alınır. Yaprağın iç kısmına harçtan koyulur rulo halinde sarılır çok ince ve küçük olmasına gerek yok
- Aynı işlemi yapraklar bitene kadar tekrarlayalım tabanı geniş bir tencereye dizelim. Üzerine salça tuz yağ eklediğimiz suyu dökelim.
- Üzerine bir tabak kapatalım yukarıya taşmaması için. Kısık ateşte kontrollü pişirelim. Dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Yumuşacık Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya yada kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçi İçin
Üzeri İçin
- Kavrulmuş susam
- Pekmezli su
Yumuşacık Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak maya, süt, su ve şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra tuz ve sıvı yağ ekleyelim. Ama sıvı yağı 1 parmak kadar kalacak şekilde ayıralım. En son hamuru toplarken ekleyeceğiz.
- Sonra un ekleyelim ve güzelce yoğuralım, yumuşak bir hamur oluyor ayırdığımız sıvı yağıda ekleyip hamuru toplayalım. 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru çıkartalım. 1 kaseye susam 1 kaseye pekmezli su ve bir kaseyede küp kaşarları koyalım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içine kaşarı koyup yuvarlayalım ve önce pekmezli suya sonda susama batırıp tepsiye yerleştirelim.
- Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Üç Malzeme İle Ağızda Dağılan Nefis Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 su bardağından bir parmak eksik un
Üç Malzeme İle Ağızda Dağılan Nefis Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Yağ ve pudra şekerini öncelikle çırpıyoruz. Asla pütür kalmasın bu önemli. Çırpma işlemi bittikten sonra unu yavaş yavaş ekleyip çok koyulaşana dek yavaşça çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Tüm unu eklediğinizde koyulaştığında elinizde 10 dakika güzelce eze eze yoğuruyoruz. Cevizden çok az büyük bezeler yapıp yuvarlıyoruz.
- Üzerini çırpma telini bastırarak şekil verdim siz isterseniz vermeyin yada başka bir alet kullanın ama ben bunu değerlendirmeyi çok sevdim
- Önceden ısıttığım 180 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirelim. Üzeri kızarmayacak kesinlikle bu önemli. Eğer kızarırsa dağılmaz sertleşir. O yüzden piştikten sonra fırından hemen almalısınız.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı şeker
- 3.5 su bardağı un
Yüzeyi İçin
- 1 su bardağı su
- Çeyrek su bardağı pekmez
- 1 çay bardağı susam kavrulmuş
Simit Tarifi Yapılışı
- Önce bir kaba ılık su sıvı yağ yaş maya şeker tuz karıştıralım yumurtayı da koyup iyice karıştıralım unu yavas yavaş ele yapışacak kadar yoğuralım 30 dakika mayalansın ağzını kapatalım.
- Daha sonra mayası gelen hamuru tezgahta un koyarak 16 parçaya bölünüz tezgahta iki hamuru da ince uzun açalım döndürerek şekil verelim.
- Daha sonra pekmezle suyu karıştırıp hamuru içine koyalım kevgir yardımıyla alalım susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırına dizelim 30 dakika dinlendirelim.
- Önceden fırını alt üst ayar 190 derece ısıtın Yaklaşık 30-35 dakika da hazır fırına atalım ve sonuç harika dışı çıtır içi yumuşak çok beğeneceksiniz afiyet olsun.
Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı silme kabartma tozu yada karbonat
- İsteğe göre tarçında ekleyebilirsiniz
Süt Reçeli Tarifi Yapılışı
- Süt ve şekeri kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp karbonat veya kabartma tozunu ekliyoruz.
- 1 saat orta ateşte ara ara karıştırarak boza kıvamına gelince kavonozlara koyuyoruz.
- Bir gece dolapta dinlenmesini tavsiye ediyorum .
Fırında (Banyolu) Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Eritilmiş tereyağı
- 1 adet soda
- Su
İç Harcı İçin
- Beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin
Fırında (Banyolu) Sigara Böreği Tarifi Yapılışı
- Yufkayı tezgaha serelim üzerine eritilmiş tereyağından fırça yardımıyla sürelim.
- Daha sonra diğer yarısını üzerine katlayıp tekrar tereyağından sürelim yufkamızı beş parçaya bölelim eğer yufkanız çok büyük ise altıya da bölebilirsiniz hazırlamış olduğumuz iç harcını birer kaşık yufkanın geniş kısmına ekleyelim .
- Sigara böreği şeklinde saralım daha sonra genişçe bir kaba sardığımız börekleri güzelce dizelim üzerine gelecek kadar su ekleyelim ben bir tane de soda ekledim dilerseniz hiç eklemeyebilirsiniz.
- Üzerini bir tabak ile kapatalım.
- 15 dakika bu şekilde bekletelim daha sonra börekleri iki elimizin arasına alarak hafifçe bastırarak suyunu sıkalım ve tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı susam ve çörek otu serperek 200°’de üzeri kızarana kadar pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardak un
- 20 gram yaş maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 4 yumurta (3 yumurta sarısı 1 yumurtanın tamamı)
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 1 paket vanilya
Kızarmak İçin
Üzeri İçin
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi Yapılışı
- Un hazırlama kabına alınır, ortası açılarak maya ve ılıtılmış sütün yarısını koyun ve bir tutam şeker atın. Çatalla mayanın aktif olması için hafif karıştırın. Üzerini temiz bir bez ile örtüp kenara alın.
- Ayrı bir kap içerisinde 3 yumurta sarısını ve 1 yumurtanın tamamını mikserle çırpın. Şekeri de ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından vanilya ve ılımış olan tereyağını da ekleyin ve iyicene çırpın.
- Hazırlama kabındaki un karışımına ekleyin ve yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
- Mayalanmanın ardından hamuru tezgah üstünde biraz daha yoğurun ve yuvarlakları tepsiye alın ve üzeri örtülü bir şekilde 30 dakika daha mayalandırın parmak kalınlığında açarak bir kupa bardak yardımıyla yuvarlaklar oluşturun. Tepside de mayalanması için bu
- Kızartma tenceresine yağı alın ve hamurları altı kısık olan yağınızda hafif kızartın pembemsi olacaktır.
- Kızartmanın ardından soğuduktan sonra içlerini istediğiniz bir şekilde doldurun. Ben nutella ile doldurdum isteğe bağlı olarak çilek yada ahududu marmelatı koyabilirsiniz.
- Hamurlara çikolatayı kurabiye şırıngası ile yanlarından ekledim. Üzerine de pudra şekeri ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
- Deneyeceklere afiyet olsun. Biz çok beğendik.
5 Dakika Da Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Mor lahana
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 dış sarımsak (İsteğe bağlı)
- 1 küçük kase yoğurt
5 Dakika Da Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı
- 1 küçük kase mor lahanamızı rendeleyin.
- Sarımsağı küçük küçük doğrayın.
- Karıştırma kabına mor lahanayı koyun sarımsağı, tuzu yoğurdu koyup karıştırın.
- Dilediğiniz gibi servis edin.
- Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun