Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardak un
- 20 gram yaş maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 4 yumurta (3 yumurta sarısı 1 yumurtanın tamamı)
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
- 1 paket vanilya
Kızarmak İçin
- Ayçiçek yağı
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi Yapılışı
- Un hazırlama kabına alınır, ortası açılarak maya ve ılıtılmış sütün yarısını koyun ve bir tutam şeker atın. Çatalla mayanın aktif olması için hafif karıştırın. Üzerini temiz bir bez ile örtüp kenara alın.
- Ayrı bir kap içerisinde 3 yumurta sarısını ve 1 yumurtanın tamamını mikserle çırpın. Şekeri de ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından vanilya ve ılımış olan tereyağını da ekleyin ve iyicene çırpın.
- Hazırlama kabındaki un karışımına ekleyin ve yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.
- Mayalanmanın ardından hamuru tezgah üstünde biraz daha yoğurun ve yuvarlakları tepsiye alın ve üzeri örtülü bir şekilde 30 dakika daha mayalandırın parmak kalınlığında açarak bir kupa bardak yardımıyla yuvarlaklar oluşturun. Tepside de mayalanması için bu
- Kızartma tenceresine yağı alın ve hamurları altı kısık olan yağınızda hafif kızartın pembemsi olacaktır.
- Kızartmanın ardından soğuduktan sonra içlerini istediğiniz bir şekilde doldurun. Ben nutella ile doldurdum isteğe bağlı olarak çilek yada ahududu marmelatı koyabilirsiniz.
- Hamurlara çikolatayı kurabiye şırıngası ile yanlarından ekledim. Üzerine de pudra şekeri ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
- Deneyeceklere afiyet olsun. Biz çok beğendik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder