Lokum Gibi Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker (isteğe göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.)
Üzeri için;
- Tahin
- Ceviz
Lokum Gibi Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bal kabaklarını soyalım.
- Bir tencereye bal kabaklarını alalım üzerine toz şekerini dökelim en az 2 saat şekerde bekletelim.
- Daha sonra altını orta gözde altı açık bir şekilde 15 dakika pişirelim.
- Sonra fırın tepsisine veya borcama alalım.
- 180° dereceye ayarladığımız fırınımıza koyalım, suyunu çekene kadar ve üstü kızarana kadar pişirelim.
- Yaklaşık 30-45 dk kadar (pişirme süresi kabağın cinsinden ve fırından fırına da değişebilir. ).
- Pişen bal kabağımızı fırın çıkarıp 25-30 dk dinlendirip istediğimiz gibi süsleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder