Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet büyük boy domates( Yada yazın hazırladığımız domates sosu)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Lahanaları haşlamak için; sıcak suyu derin bir tencerede kaynatın. Orta göbek kısmını çıkardığınız lahananın yapraklarını tek tek ayıkladıktan sonra tencereye aktarın.
- 3-4 dakika kadar haşladığınız lahana yapraklarını, bir kevgir yardımıyla çıkartıp soğumaya bırakın.
- Diğer taraftan iç malzemesi hazırlayalım pirinci yıkayıp süzelim soğanları küçük küçük doğrayalım rondodanda geçirebilirsiniz.
- Maydanozları ince ince kıyalım kıyma pirinç tuz karabiber nane salça zeytinyağı da eklenerek tüm malzemeleri iyice karıştıralım iç harcımız hazır.
- Lahananın yapraklarını damarlı kısımları alınır. Yaprağın iç kısmına harçtan koyulur rulo halinde sarılır çok ince ve küçük olmasına gerek yok
- Aynı işlemi yapraklar bitene kadar tekrarlayalım tabanı geniş bir tencereye dizelim. Üzerine salça tuz yağ eklediğimiz suyu dökelim.
- Üzerine bir tabak kapatalım yukarıya taşmaması için. Kısık ateşte kontrollü pişirelim. Dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder