Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 10 adet karanfil
- 3 adet çubuk tarçın
- 2.5 su bardağı su
Üzeri için;
- Kaymak
- Dövülmüş ceviz veya badem
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
- İçindeki çekirdekli kısmını kesin ve çekirdekleri bir kenara ayırın.
- Tencereye ayvaları dizin ve her birinin üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker koyun.
- Ayvaların yanına çekirdekleri, karanfilleri ve çubuk tarçınları yerleştirin.
- 2. 5 su bardağı suyu tencerenin kenarından hafifçe dökün ve ocağa alın.
- Kaynamaya başlayıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
- Ara ara şerbetinden kaşıkla alıp ayvaların üzerine dökün.
- Ayvalar güzelce yumuşadıktan sonra soğumaya bırakın.
- Sonra servis tabaklarına alıp üzerlerine kaymak ve ceviz koyup servis yapın.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder