20 Aralık 2020 Pazar

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 10 adet karanfil
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 2.5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Dövülmüş ceviz veya badem

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
  2. İçindeki çekirdekli kısmını kesin ve çekirdekleri bir kenara ayırın.
  3. Tencereye ayvaları dizin ve her birinin üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker koyun.
  4. Ayvaların yanına çekirdekleri, karanfilleri ve çubuk tarçınları yerleştirin.
  5. 2. 5 su bardağı suyu tencerenin kenarından hafifçe dökün ve ocağa alın.
  6. Kaynamaya başlayıp kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin.
  7. Ara ara şerbetinden kaşıkla alıp ayvaların üzerine dökün.
  8. Ayvalar güzelce yumuşadıktan sonra soğumaya bırakın.
  9. Sonra servis tabaklarına alıp üzerlerine kaymak ve ceviz koyup servis yapın.

Afiyet olsun 💕😌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder