Yumuşacık Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya yada kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçi İçin
- Kaşar
Üzeri İçin
- Kavrulmuş susam
- Pekmezli su
Yumuşacık Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak maya, süt, su ve şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra tuz ve sıvı yağ ekleyelim. Ama sıvı yağı 1 parmak kadar kalacak şekilde ayıralım. En son hamuru toplarken ekleyeceğiz.
- Sonra un ekleyelim ve güzelce yoğuralım, yumuşak bir hamur oluyor ayırdığımız sıvı yağıda ekleyip hamuru toplayalım. 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru çıkartalım. 1 kaseye susam 1 kaseye pekmezli su ve bir kaseyede küp kaşarları koyalım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içine kaşarı koyup yuvarlayalım ve önce pekmezli suya sonda susama batırıp tepsiye yerleştirelim.
- Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder