20 Aralık 2020 Pazar

Yumuşacık Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya yada kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İçi İçin

  • Kaşar

Üzeri İçin

  • Kavrulmuş susam
  • Pekmezli su

Yumuşacık Susamlı Kaşarlı Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak maya, süt, su ve şekeri ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sonra tuz ve sıvı yağ ekleyelim. Ama sıvı yağı 1 parmak kadar kalacak şekilde ayıralım. En son hamuru toplarken ekleyeceğiz.
  3. Sonra un ekleyelim ve güzelce yoğuralım, yumuşak bir hamur oluyor ayırdığımız sıvı yağıda ekleyip hamuru toplayalım. 1 saat mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru çıkartalım. 1 kaseye susam 1 kaseye pekmezli su ve bir kaseyede küp kaşarları koyalım.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içine kaşarı koyup yuvarlayalım ve önce pekmezli suya sonda susama batırıp tepsiye yerleştirelim.
  6. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder