Etli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 400 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3 sivri biber
- 2 domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Ekmek Tarifi Yapılışı
- Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabına koyup güzelce yoğurup bir kenara alıyoruz.
- İç harcı için gerekli olan tüm malzemeleri güzelce doğrayıp, baharatları koyup ve kıymayı koyup karıştırıyoruz.
- Ardından mayalanan hamuru isteğe göre açıp iç harçtan biraz koyup 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İsteğe göre üzerine kaşar peyniri koyabiliyoruz.
- Tüm hamuru öyle yapıp hazırlıyoruz.Afiyet olsun.
Pratik İrmik Helvası (Enfes Tat) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Pratik İrmik Helvası (Enfes Tat) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sıvı yağ ve irmiği bir tencereye alıp orta ateşte rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.
- Rengi koyulaştıktan sonra şekeri ve suyu ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyu çekilinceye kadar pişirelim. Arada bir iki sefer karıştıralım.
- Suyu çekildikten sonra ocaktan alalım yaklaşık 30 dk bekletelim. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk tavuk göğsü
- 2 adet patates
Marine için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Karabiber, kekik, kırmızı toz biber, tuz
Yoğurt sos için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
Salçalı sos için
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavukları jülyen şekilde doğruyoruz ve bütün marine malzemeleriyle birleştirip en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Patatesleri ince yani kirpit çöpü gibi keselim ve kızgın yağda kızartalım.
- Yoğurdu çırpıp sarımsağı rendeleyip birleştirelim.
- Salçalı sos için tavaya yağı alıp salçayı biraz kavuralım suyunu ve kemiğini ekleyip kaynayınca altını kapatalım.
- Son olarak buzdolabında dinlenen tavuğu ısınmış geniş bir tavaya alalım birbirine değmeden rengi kahverengi olana kadar pişirelim.
- Kızarttığımız patatesleri tabağa alalım, salçalı sosu üzerine dökelim.
- Üzerine hazırladığımız yoğurt sosu dökelim vee son olarak da tavukları ekleyelim. Lezzetine doyamayacağınız bir yemek kesinlikle tavsiye ederim .
Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane patates
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 1 tane sarımsak
- 4 bardak tavuk suyu
- Tuz
Üzerine
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 kaşık sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı nane
Havuçlu Patates Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk önce patates havuç soğan ve sarımsağın kabuklarını soyarak hazırlıyoruz.
- Soğanı kesip tencerede sıvı yağ ile pembeleşsene kadar kavuruyoruz patates ve havuçları küp küp doğruyoruz.
- Ardından sarımsağı da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- En son tavuk suyunu ekleyip kaynayınca altını kısıyoruz.
- 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra blendrdan geçiriyoruz.
- Üzerine yağ yakıyoruz.Ben naneli ve kırmızı biberli yaptım ikiside güzel oldu hangisini isterseniz yapabilir siniz.
Mini Milföy Pastalar Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1,5 çay kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
Üstü için:
- 2 yumurta sarısı
- Biraz şeker(isteğe bağlı)
Mini Milföy Pastalar Tarifi Yapılışı
- İlk önce milföyleri sekize bölüyoruz.
- Sonra tüm milföyleri tepsiye diziyoruz. (benim ki 2 tepsi oldu. ).
- Sonra yumurtaları kırıp üstüne sürüyoruz. Ve isteğe bağlı şeker serpiştiriyoruz. Ve 180 derecede fırınlıyoruz.
- Kreması için bir tencereye tüm malzemeleri katıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıp buzdolabında biraz bekletiyoruz.
- En son pişen milföylerin arasını açıp kremasını sürüyoruz. Afiyet olsunnnnn .
Susamlı Pufidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 6.5 su bardağı un
İçi için:
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı susam
Susamlı Pufidik Poğaça Tarifi Yapılışı
- Tuz ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır.
- 5 dk sonra tuz ve un eklenip kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
- Hamurun üstünü kapatıp 1 saat bekletelim.
- Üzeri için pekmez ve su karıştırılır. Maya kokusu çıkması için hamur yoğurulur.
- Portakal büyüklüğünde beze alınıp açıp içine istenilen malzeme konur(ben beyaz peynir ve kaşar peyniri tercih ettim)
- Hamuru kapatıp önce pekmez-su karışımına daha sonra susama batırılıp tepsiye dizilir.
- Hamurların üzerine çizikler atılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk kontrollü şekilde pişirilir. Afiyet olsun .
Lezzetli Ve Faydalı Bomba Bebek Çorbası (+10) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı köftelik bulgur
- Yarım havuç
- Küçük parça balkabağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tane arpacık soğan
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Lezzetli Ve Faydalı Bomba Bebek Çorbası (+10) Tarifi Yapılışı
- Balkabağını, havucu, sarımsak ve soğanı küçük küçük doğrayalım.
- Tenceremize zeytinyağını ve malzemeleri alıp biraz kavuralım.
- Bulgurumuzu ve sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Piştikten sonra isterseniz blendardan geçirelim. Ben çok az geçirdim hafif taneli bıraktım. Kızım alışsın diye. Kızım severek yedi. Ben bile bayıldım lezzetine. Kuzuçuklarımıza şifa olsun inşallah. Mutlu yıllar .
Kremalı Karnahar Tarifi İçin Malzemeler
Sos için;
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Üzeri için;
Kremalı Karnahar Tarifi Yapılışı
- Karnahari önce 3-4 parçaya ayırıp sirkeli suda bekletelim.
- Daha sonra yıkayıp ince dilim dilim yapalım.
- Sos malzemelerinin hepsi eklenerek karıştırılır ve dilimlediğimiz karbaharlar arkalı önlü sosa bulanıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ben çatalla pişmesini kontrol edip derecesini 220’ye getiriyorum üzeri daha çabuk kızarsın diye.
- Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Cheesecake Limonlu Frambuazlı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram labne
- 2 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 tam yumurta ve bir yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
Alt taban için :
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tuzsuz tereyağı veya margarin
- 1 avuç kavrulmuş fındık
Frambuaz sosu için :
- 250 gram frambuaz
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (1 çay bardağı suyla açılır)
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Limon sosu için :
- 2 su bardağı su
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 7 yemek kaşığı toz şeker
Cheesecake Limonlu Frambuazlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip üzerine eritilmiş yağı döküp güzelce karıştırıp kelepçeli kabımızın tabanına serip çay bardağının altıyla yavaşça bastırarak buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Labne peyniri bir kapta güzelce çırpıyoruz.
- Kremayıda ayrı bir kapta çırpıp labneyide katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra şekeri ilave ediyoruz.
- Sonrasında yumurtaları tek tek ilave edip yavaşça çırpmaya devam ediyoruz(her yumurtadan sonra en az 1 dk çırpıyoruz).
- En son unu ve vanilyayı ilave edip güzelce çırpıyoruz.
- Dolaptan kalıbımızı alıp etrafını alimünyum folyoyla kaplayıp kremamızı kalıbımıza boşaltıyoruz.
- Kalıba hafifçe vurup içindeki kabarcıkların çıkmasını sağlıyoruz(çatlamaması için önemli).
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk sonra 160 derece 50 dk pişiriyoruz, 1 saatten önce fırının kapağını kesinlikle açmıyoruz.
- Piştikten sonra fırının kapağına tahta kaşık koyup yarı açık şekilde 15-20 dk dinlendiriyoruz ayrıca fırının içine yanmaz bir kapta su koymayı unutmuyoruz.
- Ilıdıktan sonra sosumuzu üzerine döküp 1 gece dolapta bekletiyoruz.
- Not: eğer limonlu yapacaksak isteğe bağlı kek kremasına da bir limon kabuğu rendeleyebilirsiniz.
- Frambuaz sosu için:Frambuaza suyu ve şekeri ilave edip 1 saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Nişastayı suyla açıp karışıma ekleyip kaynayıncaya kadar ocakta pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-5 dk daha pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp vanilyasını ilave edip ılıyana kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz.
- Limon sosu için :Tüm malzemelerı karıştırıp muhallebi gibi karıştıralım. İlk sıcağı çıktıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 1-1, 5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi Yapılışı
- Önce havuçları rendeleyin.
- Tavanıza yağ koyup, havuçları ekleyip diriliği kaybolana kadar pişirin.
- Bir kenarda yoğurdunuza ezilen sarımsakları ekleyin.
- Havuçlar soğuyunca tuzunu da ekleyerek sarımsaklı yoğurda katın. Afiyet olsun .
Cennet Hurmalı Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet cennet hurması (Trabzon hurması olarak da bilinir)
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Cennet Hurmalı Fındıklı Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
- Ardından süt, sıvı yağ ve rendelenmiş cennet hurmalarımızı katıp iyice çırpıyoruz.
- Sonra vanilya, un kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- En son fındıklarımızı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlanmış tepsi, kek kalıbı veya borcam (istediğinizde yapabilirsiniz), döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi serperek de servis edebilirisiniz. Cennet hurmaları güzeldir fakat bazıları acı oluyor. Bu kek sayesinde acı olsalar da hurmalarımızı değerlendirmiş oluyoruz. Hepinize afiyet olsun. .
Soğuk Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler
- 20 yaprak hazır baklava yufkası
- 1 paket margarin (250 gram)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı çekilmiş antep fıstığı (Ceviz de olur)
Üzeri için;
- 1 paket kuvertür çikolata yada toz nesquik
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 2 su bardağı şeker
Soğuk Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti hazırlayalım. Süt ve şeker kaynayana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
- Margarini eritip sıvı yağla karıştıralım. Baklavayı yapmak istediğiniz tepsiyi önce yağlayalım.
- Sonra 3 yaprak yufka koyup 3. Yaprağı yağlayalım. Tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım.
- Sonra 4 kat koyup yağlayıp antep fıstığını serpelim.
- Sonra tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım. Tekrar 3 yaprak koyup yağlayalım ve son 4 yaprağı da koyup güzelce yağlayalım.
- Kare şeklinde keselim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü altı kızarana kadar pişirelim.
- Pişen baklavanın üzerine soğuk sütlü şerbeti dökelim.
- Üzerine rendelediğimiz çikolataları serpip en az 2 saat dolapta dinlendirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun .