3 Ocak 2021 Pazar

Leblebili Kurabiye Tarifi

 

Leblebili Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 2 su bardağı un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

Leblebili Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
  2. Leblebi tozu için leblebiler rondodan geçirilebilir. Unu kontrollü ekleyelim. Ben tam 2 su bardağı un koydum.
  3. Güzelce yoğurulur.
  4. Şekil alacak kıvama geldiyse tamamdır.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Tepsiye dizilir.
  6. Üzerlerine leblebi koyulur.
  7. 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  8. Sıcakken dokunmayalım çünkü helva kıvamında bir kurabiye olduğu için hemen dağılır.

Afiyet olsun.

Hindi Kızartma Tarifi

 

Hindi Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım hindi
  • 4 patates
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hindi Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Hindi doğrandıkdan sonra yüksek ateşde her iki tarafı kızarana dek kavrulur.
  2. Daha sonra kısık ateşde suyunu çıkarır ve yağı görünene dek pişirilir.
  3. Yağ gözükünce küçük küçük doğranmış soğanla bir az daha kavrulduktan sonra 4 yere böldüğümüz patates ilave olunur.
  4. Kapağı kapatılarak tamamen pişirilir.
  5. Tabağa servis ederken üzerine maydanoz doğruya bilirsiniz.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
  • 4-5 su bardağı un

Sosu için

  • 1 kaşık salça yarım su bardağı su
  • Kekik nane pul biber

Üzeri için

  • Kaşar
  • Sucuk
  • Biber
  • Domates
  • Zeytin
  • Mısır

Tepsinin altına serpmek için

  • 1 kaşık mısır unu

Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için ısıttığımız Ilık süt su ve sıvı yağı bir kabın içine alıyoruz mayamızı ve tozşekeri ilave ederek 5 dakika köpürmesi için bekliyoruz.
  2. Ardından un ve tuzu ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip yarım saat mayalanması için bekletiyoruz.
  3. Hamurumuz mayalanırken bizde istediğimiz diğer malzemeleri hazırlıyoruz.(zeytinleri çekirdeğini çıkartıp ince kesiyoruz. biber domates dilimliyoruz kaşarı rendeliyoruz)
  4. Tepsimizi yağlayıp üzerine mısır unu serpiyoruz ve hamuru tepsiye alıp tepsimize göre şekil veriyoruz.
  5. Sos için bir kaşık salça ve suyu karıştırıp istediğimiz baharatları ilave edip hamurumuzun üzerine sürüyoruz.
  6. Ardından malzemelerimizi hamurun üzerine diziyoruz.
  7. 200 derece fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.Pizzamız piştikten sonra fırını kapatıyoruz.
  8. Pizzanın üzerine rendelediğimiz kaşarı serpiyoruz ve fırının içinde 5 dakika kapalı şekilde kaşarın erimesi için bekletiyoruz.Afiyet olsun.

Şipşak Poğaça Tarifi

 

Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İçine ;

  • Dilediğiniz zeytin ya da peynir ( ben her ikisinden de yaptım)

Üzeri için;

  • Çörek otu ya da susam

Şipşak Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yoğurdumuzu, sıvı yağımızı, 2 adet yumurtamızı 1 tane tam yumurta diğerinin sadece beyazını kullanacağız.
  2. 1 paket kabartma tozumuzu ,1 tatlı kaşığı tuzumuzu ,1 çay kaşığı şekerimizi orta büyüklükte bir kapta çırpma teliyle iyice kıvama gelene kadar çırpalım.
  3. Sonra spatula yardımıyla unumuzu yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
  4. Yaklaşık 3 buçuk su bardağı kadar ekledim ben sizde ele yapışmayacak hamur olana kadar ekleyip karıştırın.
  5. Bu arada fırınımızı 180 derecede önceden ısıtalım.
  6. Hazırladığımız hamurların içine zeytin yada peynirimizi koyalım hamurumuzu bir güzel kapatalım.
  7. Üzerine kenara ayırmış olduğumuz yumurtamızın sarısından sürelim üstüne çörek otu ya da susam serpiştirelim ben çörek otu kullandım sadece.
  8. Yaklaşık 15 dakika kadar önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza poğaçalarımızı atalım.

Çayınız demlenene kadar hazır:) içine katı yağ kullanmadığımız için hafif bir poaca oldu. Yemeside yapmasıda çok kolay. Mutlaka yapmanızı öneririm. Afiyet olsun 🤗

Diyet Ciğer Sote Tarifi

 

Diyet Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram ciğer
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 tane kapya kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon, pulbiber, karabiber, kekik
  • Yemekte tuz ve yağ yoktur..

Diyet Ciğer Sote Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ciğerlerimizi temizce yıkayıp üzerine su alarak ocağa koyup beş dk kaynatıyoruz.
  2. Sonra bu suyunu alıp döküp ciğerleri yeniden yıkayıp başka bi su ile yeniden ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Bunu yapma amacım ciğerlerinde hayvandan kalan bi hastalık varsa temizlensin diye.
  4. Ciğerler pişmeye yakın ince uzun doğradığım soğanları, biberleri ve sarımsakları atıp bi taşım daha kaynatıyorum.
  5. Altını kapatmaya yakın baharatlarını da ekleyip 5 dk öyle kaynatıp kapatıp dinlenmeye bırakıyorum.
  6. Ben sulu sevmediğim için suyunu çektirdim. Siz isterseniz sulu tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

2 Ocak 2021 Cumartesi

Sebzeli Krep Tarifi

 

Sebzeli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 rendelenmiş havuç
  • Maydanoz ve dereotu
  • Un
  • Göz kararı tuz

Sebzeli Krep Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz.
  2. Sonra un, kabartma tozu ve tuzu, en son sebzeleri ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Hazır olduğunda yağladığımız tavada orta ateşte pişirin.
  4. Piştikten sonra üzerinde az miktarda bıçağın ucuyla tereyağ gezdirin ve servis tabağına alın afiyet olsun🥰.

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide (2 Kişilik) Tarifi

 

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide (2 Kişilik) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çimdik toz şeker
  • 1 çay kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (Arzuya göre)
  • Tuz
  • Arzuya göre karabiber, toz kırmızı biber, pul biber

Hamurların kenarlarına sürmek için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tereyağ

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide (2 Kişilik) Tarifi Yapılışı

  1. Bir yoğurma kabının içine maya, şeker ve ılık suyu alıp özdeşene kadar karıştıralım. Eğer vaktiniz varsa streçleyip 15-20 dakika kadar mayalandırın.
  2. Ardından unu ve tuzunu da ekleyip yoğuralım. İhtiyaca göre un ve su miktarını artırıp azaltarak ayarlayabilirsiniz.
  3. Yoğurma işleminden sonra hamuru dinlenmesi ve mayalanması için streçleyelim.
  4. İç harcı için minik minik doğradığımız kuşbaşı etlerimizi bir tencerede altı kısık bir şekilde suyunu bırakana kadar 5-6 dakika kadar haşlayıp kavuralım.
  5. Kavrulup soğuyan kuşbaşı etlerinin içine, yeşil biber ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domateslileri ilave edelim.
  6. Ardından arzuya göre salça (ben çok yakıştırıyorum lezzetli oluyor) tuz, sıvı yağ ve baharatlarını ilave edip karışımı harmanlayalım.
  7. Mayalanan pide hamurunu iki eşit parçaya böldükten sonra her bir hamur bezesini unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, resimde görüldüğü gibi bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın.Yaklaşık 30 cm. Uzunluğunda incecik açtığınız hamur parçalarının orta kısmına iki eşit parçaya böldüğünüz kuşbaşılı iç harcı yayın ve kenarlarını resimdeki gibi ortaya doğru kapatın.
  8. Kapattığınız pideleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.
  9. Önceden ısıtılmış 250 derece alt-üst ayarda tepsimizi ilk 20 dakika fırının en altında, son 5 dakikada da üzerine kaşar peyniri döküp en üst rafa alalım ve kaşarlar eriyene kadar pişirelim. (fırınınıza göre ve pidelerinizin pişmesine göre bu süre değişebilir kontrol edelim).
  10. Fırından çıkan sıcak pideleri keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın. :).Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi

 

Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • 1 tatlı kaşığı amonyak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 6 -7 su bardağı arası un (azar azar kıvama göre eklerseniz daha iyi olur)

Kreması için

  • 2 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 7 kaşık un
  • 2.5 kaşık kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağı

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Amonyaklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yapmakla başlıyoruz.
  2. Yumurta şeker süt karışana kadar çırpıcı tel ile çırpılır.
  3. Margarin un kabartma tozu vanilya ve amonyak eklenerek yoğurulur. Eşit şekilde bezelere ayrılır. Ben tam 10 eşit bezeye ayırdım. Bezelere un serpilerek tepsi boyutunda incecik olana kadar 2merdane ile açılır.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerinde kabarcık çıkıp üzeri kızarana kadar pişirilir ortalama 3 dakika yetiyor ama fırınınıza göre değişebilir.
  5. Tüm hamurları açıp pişirdikten sonra üzerine temiz bir bez örtülür kreması hazırlanmaya başlanır.
  6. Kreması için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler tencereye alınır karıştırılır ve kıvama gelene kadar pişirilir.
  7. Bir kat hamur alıp sunum tabağına koyulur üzerini kaplayacak şekilde kremadan sürülür bütün katları bir kat hamur bir kat krema olacak şekilde hamur bitene kadar devam edilir ve dinlenmeye alınır.
  8. 1 gece ya da 3 saat dolapta bekledikten sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.Herkese afiyet olsun💞😇.

Muz Kivi Karışımı Tarifi

 

Muz Kivi Karışımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kivi
  • 2 adet muz
  • 1 yemek kaşığı bal arzuya göre arttırılıp veya konulmayabilir
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su

Muz Kivi Karışımı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muzu ve kiviyi soyup dilimleyip bir sürahiye konulur.
  2. Blendırla çekilir.
  3. Üstüne bal süt ve su eklenip tekrar blendırdan geçirilir.
  4. Farklı meyvelerde eklenebilir arzuya göre veya farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz.
  5. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şifa olsun inşallah.
  6. Yapacak olursanız size zahmet bir fotoğrafını çekip bizimle paylaşırmısınız?.Sağlıcakla kalın.Allaha emanet olun.

Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi

 

Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet orta boy havuç
  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz içi
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt

Alt tabanı için;

  • Hindistan cevizi

Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı soğuk süt

Süslemek için;

  • Ceviz içi

Çikolata Soslu Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
  2. Rendelediğimiz havuçları ve 2 su bardağı toz şekeri (damak zevkinize göre azaltabilirsiniz) tenceremize alıp kavuruyoruz.
  3. Kavrulan havuçların dibinde az suyu kalınca ocağın altını kapatıp ceviz içini ve el yardımıyla böldüğümüz bisküvileri havuçlu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Dikdörtgen borcamın tabanına hindistan cevizi döküp (tabanının kolay kalkması için) havuçlu karışımı döküyoruz.
  5. Her tarafı eşit olacak şekilde üstünü düzeltiyoruz. Bu aşamada kaşığa yapışmaması için sık sık kaşığı suya batırıp yapışmamasını sağlıyoruz.
  6. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpıp tatlımızın üzerine döküyoruz. Yaklaşık 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
  7. Çikolatalı sosumuzu da yapıp tamamen soğutuyoruz. Soğutma aşamasında sosumuzun üstünün kabuk tutmamasına dikkat ediyoruz.
  8. Soğuttuğumuz sosumuzu da tatlımızın üzerine döküp minimum 4 saat, maksimum 1 gece dinlendirip servis edelim.Afiyet olsun. 🌺.

Armut Tatlısı Tarifi

 

Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5/6 adet armut (Sapları kalacak)
  • 1 adet nar suyu
  • 4 yemek kaşığı hibiscus
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 su bardağı toz
  • Üzerini geçecek kadar su

Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye armut hariç tüm malzemeleri alın. 5 dakika mutlaka kaynatın.
  2. Dış kabuğunu soyup iç çekirdeklerini de oyarak temizlediğiniz armutları kırmızı şerbetin içine alın.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Armutu zedelemeyecek şekilde arasıra ters düz edebilir, şerbeti kaşıkla üzerine dökebilirsiniz.
  4. Kürdan batırdığımızda rahatça ilerliyorsa pişmiştir, ocağın altını kapatıp armutları içinde soğudun.
  5. Servis için dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz. Ben dondurmayla servis ettim

Şeker Gibi Şahane Etsiz Kuru Fasulye Tarifi

 

Şeker Gibi Şahane Etsiz Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuru fasulye
  • Büyük boy kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz karabiber kimyon
  • Arzu edilirse yarım veya 1 tablet et bulyon
  • Ilık su

Şeker Gibi Şahane Etsiz Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasulyeler bir gece önceden bol su ile ıslatılır. Ertesi gün pişirmeye başlamadan hemen önce suyu süzülür yıkanır.
  2. Çelik tencereye sıvı yağ alınır.
  3. Yemeklik doğranmış soğan tuz ile birlikte birkaç dakika kavrulur.
  4. Salça eklenir kavrulur. Bu aşamada ben tüm baharatları içine ekliyorum. Fasulyeleri de ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.
  5. Üzerini bir iki parmak geçecek kadar ılık suyumuzu ekliyoruz. Çok soğuk veya sıcak olursa fasulye sertleşebilir.
  6. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra çok kısık ateşte fokur fokur 1 saat kadar pişiriyoruz.

Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi

 

Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo azman lahana
  • 1 adet iri soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Azman Lahana Kavurması (Sinop Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Lahanayı dograyarip sirkeli su da 20 dk bekletelim.
  2. Lahanayı haşlayalım. (ne çok sert olsun ne de çok yumuşak).
  3. Tencereye soğanı ve yağı alıp soğanları kavuralım. Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  4. Haşlanan lahanayı pulbiberi ekleyelim ve su koymadan kısık ayarda kapağını kapatarak kavrulmaya bırakalım (10 dk).
  5. Daha sonra 1 su bardağı ılık suyu ekleyelim ve kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakalım ( suyu çektikten sonra altını kapatalım).
  6. Lahanalar hala sert olursa az daha su koyabilirsiniz. Afiyet olsun 🤗.