1 Şubat 2021 Pazartesi

Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patlıcan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 yeşil biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Sos için:

  • 2 su bardağına yakın yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Üzeri için:

  • Sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber

    Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim ve közlediğimiz patlıcanlar ılıyınca kabuklarını soyup doğrayalım iri parçalar olmasın bıçakla mümkün olduğunca inceltelim .Kenara alalım.
  • Tavaya sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve ince doğranmış biberleri ekleyip kavuralım .
  • Üzerine patlıcanları pul biber ve biraz tuz ekleyip bir iki dk pişirip ocağı kapatalım soğumaya bırakalım.
  • Patlıcanlar soğuyunca bir kaba yoğurt, sarımsak rendesi ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine pişirdiğimiz patlıcanları ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım .
  • Son olarak sıvı yağ ve baharatları yakmadan kızdırıp üzerine gezdirelim.
  • Afiyet olsun🌺.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt(bardak ölçüm 220ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaşmaya, kuru mayada olur tercihim yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5, 5-6 su bardağı un (son iki bardağı azar azar ihtiyaç kadar ekleyin un kalitenize göre miktarı değişebilir)

İç harcı için:

  • 500 gram haşhaş
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı şeker (şeker oranını azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaçığı sıvı yağ

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek poğaça hamurundan biraz yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini örtelim 45-50 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölün beze yapın.
  • Tezgahın üzerine biraz sıvı yağ dökün ve elinizle hamuru açacağınız yer kadar sıvı yağı tezgaha sürün.
  • Bir bezeyi alın elinizi yağlayarak eliniz ile açabildiğiniz kadar açın, ölçü fırın tepsiniden biraz büyük olmalı.
  • Haşhaşlı harcı hertarafına gezdirin ve biraz ceviz serpin diğer bir kenarda bir beze daha elinizle açın ve haşhaşlı hamurun üzerine yerleştirin tekrar haşhaşlı içten sürün ceviz serpin ve bezelet bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  • Üst üste koyduğunuz hamurları elinizle hafif bastırarak tekrar fırın tepsinizin boyutundan biraz daha fazla açın.
  • Bir bıçak yada kesme aleti ile iki parmak kalınlığında şeritler kesin.
  • Kestiğiniz şeritlerden birini alın ve ortadan katlayarak kendi ekseni etrafında döndürerek burkun ve tepsiye yerleştirin.
  • Bütün şeriteri bu şekilde yapın ve tepsinizin üzerini örterek 20-25 dakika tepsi mayası için bekletin.
  • Mayalanma işlemi bitince yumurta sarısı ve çok az sıvı yağını karıştırarak fırça ile hamurun üzerine sürün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❣️.

Kahveli Kurabiye Tarifi

 

Kahveli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Kahveli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Ceviz ve damla çikolata dışındaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapalım.
  • Çikolata ve cevizi de ekleyelim.
  • Hamurdan bir parça alıp şerit haline getirelim.
  • Üzerini çatalla çizelim. 2 parmak kalınlığında keselim.
  • 180 derecede kurutmadan pişirelim ♨️

Krem Şantili Kek Tarifi

 

Krem Şantili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı şeker (bir parmak eksik)
  • 1 çay bardağı yoğurt ya da süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2,5 çay bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Arzuya göre portakal kabuğu rendesi

    Krem Şantili Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
  • Diğer sıvı malzemeleri de katıp tekrar çırpıyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ve krem şantiyi de katıp karıştırıyoruz.
  • Homojen bir kıvama gelen keki katı yağ ile yağladığımız kalıba döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında içi pişip dışı kızarana kadar pişiriyoruz. Un ölçüsü farklılık gösterebilir azar azar dökerek kek kıvamı almasını sağlıyoruz.

Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı ı̇çı̇n;

  • 10 adet baget (45-50 dakika haşlayıp tiftikleyelim)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 200 gram mantar
  • 1 adet büyük boy çarliston biber
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 4 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı köri
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Kızartmak ı̇çı̇n;

  • Sıvıyağ

Üzerı̇ ı̇çı̇n;

  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

    Tavuklu Çardak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sıvı yağ̆da piyazlık doğranan soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı kavuralım.
  • Ardından küp küp doğranmış biberi ekleyip kavuralım.
  • Mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra tiftiklenmiş tavukları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları, tuzu ve tavuk suyunu ekleyip biraz daha kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Yufkaların her birini 6 parçaya bölelim.
  • Soğuyan harcımızdan içine doldurup kalem böreği gibi saralım.
  • Kızgın yağda kızartalım.
  • Dilimleyip servis tabağına alalım.
  • Üzerine tavuk suyu ve salçayı kaynatıp biraz dökelim.
  • En son sarımsaklı yoğurt ilave edip servis edelim. Afiyet olsun inşallah ☺️🌸.

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi

 

Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • İsteğe göre tarçın

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Bisküvili Havuçlu Toplar Tarifi Yapılışı

  • Havuçları rendeleyip tencereye alalım.
  • 1 çay bardağı toz şeker ile havuçlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
  • Havuçlar pişerken 1 paket petibör bisküviyi robotta çekelim.
  • Pişen havuçları soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan havuçları ve robotta çektiğimiz bisküvileri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  • Çok katı bir kıvamda olursa süt ekleyerek yuvarlanacak kıvama getirelim.
  • İsteğe göre içine fındık, ceviz, tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
  • Harçtan elimize ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım. Hindistan cevizine bulayalım. (ben birazını sade yaptım).
  • Servis tabağına alalım.
  • Üzerlerine kürdan batıralım.

Fırında Biber Dolması Tarifi

 

Fırında Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg dolmalık biber
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 28 kaşık pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5 su bardağı konserve domates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ,karabiber ,pul biber
  • Kimyon, nane
  • Sıvıyağ
  • Göz kararı su

Sosu için;

  • 3 su bardağı su
  • 1, 5 yemek kaşığı salça

    Fırında Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize sıvı yağımızı koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz
  • Ardından sarımsağımızı daha sonrada salçamızı ekliyoruz.
  • Biraz kavrulduktan sonra domatesimizi ardından baharatlarımızı ekleyip üzerini alacak kadar su ekliyoruz ve pilav yapar gibi altını kısıp pişmesini bekliyoruz.
  • Bu arada dolmalık biberlerimi ayıklıyoruz pişen harcımızı doğradığımız maydanoz ve dereotunu ilave ediyoruz.
  • Biberlerimizin içlerini dolduruyoruz borcamımıza diziyoruz ardından bir tavaya biraz sıvı yağ koyuyoruz salçamızı ekliyoruz.
  • Biraz kavrulduktan sonra suyumuzu ilave ediyoruz kaynayınca dolmalarımızın üzerine döküyoruz .
  • Borcamımızın üzerini pişirme kağıdıyla kapatıp pişiriyoruz son 15 dakika kala açıyoruz.
  • Kızarması için fırınımız 190 derecelik ısıtılmış olması gerekiyor ortalama 1 saatte pişiyor
  • Sizlerin fırınınıza göre değişebilir dikkatli olmak gerekir bence denemelisiniz.
  • Afiyet olsun

    Şimdiden harika bir lezzet tavsiye ederim arkadaşlar not ben her dolma için 1 yemek kaşığı pirinç koyuyorum ve genelde tam geliyor 

Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi

 

Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık su (175 ml)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağından az un (500 gr)
  • 1 su bardağı yoğurt (200 ml)

    Kahvaltılık Alman Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştıralım.
  • Hamurumuz yumuşak olmalı unu kontrollü ekleyelim.
  • Üstü kapalı bir şekilde buzdolabında sabaha kadar bekletelim.
  • Ertesi gün hamuru unlu tezgaha alıp 8 parçaya bölüp, hamuru dıştan içe doğru katlayarak ters çevirip yuvarlayalım.
  • 10 dakika kadar dinlendikten sonra ortasına bastırmadan yanlarına bastırıp inceltelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üstü kapalı bir şekilde 40 dakika daha mayalandıralım.
  • Ardından mayalanan ekmeklerimizin üzerine biraz un serpip keskin bir bıçakla yanlamasına kesik atalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 230° derece alt üst 25-30 dakika kadar pişirelim.
  • Fırına yerleştirdiğimizde fırının tabanına 1 su bardağı su döküp kapağı hemen kapatalım ya da bir fırın kaba içerisinde fırına su koyalım.
  • Afiyet olsun. :).

    Not: hamuru akşamdan hazırlayalım.

Sıvı Yağlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Yağlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(sarısı içine, akı dışına)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 tatlı kaşığı sirke
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta akı
  • Susam, çörekotu
  • Susam, haşhaş

    Sıvı Yağlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri bir kabın içerisinde homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  • Sonra unun bir kısmı ve kabartma tozunu ilave edelim.
  • Unun kalan kısmını kontrollü şekilde ilave edelim.
  • Normal kurabiye hamurlarından biraz farklı bir dokuda oluyor çok çabuk dağılıyor bu sizi korkutmasın.
  • Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Önce yumurta akına sonra susama, haşhaşa, çörekotu susam karışımına isteğinize göre bulayabilirsiniz.
  • 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri yaklaşık 20 dk tepside soğutalım. (çünkü sıcak olduğu için çok çabuk dağılıyor)
  • Soğuyan kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun😊☺️💐.

Yulaf Ezmeli Sağlıklı Poğaça Tarifi

 

Yulaf Ezmeli Sağlıklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Yarım bardak yoğurt
  • 1 bardak yulaf ezmesi
  • 1 bardak beyaz peynir
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı kinoa (her rengi olabilir)
  • 1 çorba kaşığı keten tohumu
  • 1 çorba kaşığı çia tohumu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz (peynir tuzuna göre ayarlayın)
  • Çörekotu veya susam

Bardak ölçüsü 200 ml

Yulaf Ezmeli Sağlıklı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtayı, zeytinyağını ve yoğurdu geniş bir kaba alıp çırpın.
  2. Yulaf ezmesini, peyniri, küp küp doğranmış biberleri ve domatesi, baharatları, kinoayı, keten ve çia tohumunu ekleyip spatulayla karıştırın.
  3. Dondurma kaşığı veya çorba kaşığı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. (12 adet çıkıyor) üzerine çörek otu veya susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta kızarıncaya (yaklaşık 20 dakika) kadar pişirin. Afiyet olsun. ❤.

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi

 

Acıbadem Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta akı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un haline getirilmiş badem veya fındık (ben ikisini karışık koydum)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Acıbadem Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Önce kaba yumurta aklarını koyalım. Sonra üzerine şeker, rondoda toz haline getirilmiş bademi koyup karıştırın.
  • Şekerin erimesi için ocağa alıp en kısık ateşte eriyene kadar karıştıralım. (bu yöntem pişirmek için değil sadece şeker eriyecek)
  • Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın ve altını kapatıp iyice soğutun.
  • Sıkma torbası veya kaşıkla istediğiniz boyutlarda tepsiye koyun ben bilerek büyük yaptım.
  • Bende 12 adet çıktı yarısının üstüne badem koydum.
  • Önceden ısıtılan 130-140° derecede 20 -25 dk pişirelim. (üzeri çatlayınca pişmiş demek)
  • Fırından çıkardığımızda birbirine yapışması için yavaşça çıkaralım iki taneyi birbirine birleştirelim. (soğumasını beklemeyin hemen yapın)dikkatle birleştirip servis tabağına alın.
  • Afiyet olsun 💞.

İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi

 

İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 su bardağı et suyu yada sıcak su
  • 2 adet uzun ince doğranmış havuç
  • 200 gram haşlanmış et
  • 1 baş soğan
  • 1 baş sarımsak bütün haliyle
  • 3.4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal isteğe bağlı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    İştah Kabartan Kokusuyla Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirinci yıkayıp 1 saat ılık suda bekletiyoruz.
  • O esnada etleri kuş başı doğruyoruz 15-20 dakika haşlıyoruz.
  • Soğanı doğruyoruz kavuruyoruz havuçları uzun ince doğrayıp ilave edip kavuruyoruz eti ilave ediyoruz pirinçleri ilave ediyoruz.
  • Tuzunu, baharatını ilave ediyoruz.
  • Sarımsağı yıkayıp üst yaprağını alıp pilava bütün haliyle yerleştiriyoruz.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.