2 Şubat 2021 Salı

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un (elenmiş)
  • 3-4 yumurta

İç kreması

  • 1/2 (yarım) lt. süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu

Süslemesi için;

  • Antep fıstığı

    Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencereye tereyağını koyun ve eritin.
  • Daha sonra suyu ekleyin. Kaynayana kadar bekleyin.
  • Kaynayınca elenmiş unu ekleyin ve karıştırın. Muhallebi kıvamı olana kadar.
  • Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamur soğurken iç kremasını hazırlayın.
  • Süt, şeker, nişasta, un ve yumurtayı iyice karıştırın ve ocakta kaynayana kadar pişirin.
  • Son olarak vanilyayı ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan profiterol hamurunun içine tek tek oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın ve karıştırın. (püf noktası yumurtaları teker teker kırıp iyice homojen edilmesi hamurla )
  • Sıkma torbasına bir spatula ile koyun ve fırın kağıdı serili bir tepsiye yuvarlak şekilde sıkın. Sıkma torbanız yoksa tatlı kaşığıyla küçük bezeler yapabilirsiniz.
  • Fırını 175 derecede ısıtın ve kabarıp içleri boşalana kadar pişirin.
  • 35 dakikada içleri kabarıp, içleri boşalıyor. Fırından alın ve soğuması için bekleyin.
  • Ortadan kesin ve içlerini kremayı sıkma torbası ile doldurun.
  • Bu işlemi tümü bitene kadar devam edin. Hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin.
  • Tabağa yerleştirdiğiniz profiterollerin üstüne dökün.
  • Soğuması için buzdolabına koyun. Yemeğe hazır hale geldiği zaman Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ☺️🌺.

Çikolatalı Orman Meyveli Naked Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Orman Meyveli Naked Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım bardak nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması için;

  • 2 paket sade kremsanti
  • 1 paket orman meyveli krem santi
  • 2 su bardağı süt

Süsleme ve arası için;

  • Çilek
  • Muz
  • Damla çikolata
  • Böğürtlen
  • Frenk üzümü
  • Yaban mersini

    Çikolatalı Orman Meyveli Naked Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya için, önce yumurta, şeker, sıcak su iyice beyaz olana kadar çırpılır.
  • Un, nişasta, kakao ve kabartma tozu bir tabağa elenir.
  • Sonra çırptığımız yumurtaya yavaş yavaş eklenir ve eklenirken spatula ile altlı üstlü karıştırılır.
  • Tabanına yağlı kağıt koyduğumuz 20 cm lik kelepçeli kaba pandispanya harcı dökülür.
  • Önemli nokta kelepçeli kabımızı asla yağlamıyoruz.
  • Yağlayınca pandispanya tutunup kabaramıyor.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 kadar pişirilir.
  • Kreması için, kremşantiler koyu kıvamlı olması için 2 su bardağı süt ile çırpılır ve 10-15 soğumaya bırakılır.
  • 1 adet orman meyveli kremşanti 2 adet klasik sade kremşanti külledim ki biraz pembelik olsun.
  • Orman meyveli kremşanti yerine 3 adet sade kremşanti kullanıp içine çilek doğrayıp çırpabilirsiniz.
  • 1 kez öyle denedim hem rengi hem tadı çok daha güzel oldu.
  • Ben elimde olduğu için orman meyveli kremşantiyi denemek istedim 🌝.
  • Kek 3 parçaya bölünür. Aralara damla çikolata, muz, çilek, böğürtlen, yaban mersini ve frenk üzümü koyulur.
  • Çilekler dilimlenip en dışına dizilir ki taşar gibi bir görüntüsü olsun.
  • Düzensiz bir görüntü elde etmek için kremşanti gelişigüzel bir şekilde aralara sürülür.
  • En üstüne de kullanılan meyveler isteğe göre dizilir.
  • Sonra da biraz pudra şekeri serpilir.
  • Afiyet olsun 😌.


Lotuslu Magnolia Tarifi

 

Lotuslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 800ml süt (4 su bardağı)
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı  un
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 paket lotus bisküvi
  • 2 yemek kaşığı dolusu lotus kreması

Süslemek için ;

  • Beyaz çikolata(erimiş)

    Lotuslu Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krema hariç tüm malzemeler tencereye alınıp iyice çırpılır.
  • Daha sonra ocağın altı açılır ve kaynatılır.
  • Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alınır ve kutu krema eklenip çırpılır.
  • Lotus bisküviler rondodan un haline getirilir.
  • Lotus kreması benmari usulü veya mikrodalgada ısıtılıp akışkan hale getirirler.
  • Kaselere önce muhallebi ile başlanır arasına bisküvi son olarak yine muhallebi dökülür.
  • Üzerine 2 şer kaşık erimiş lotus kreması ve arzuya göre benim gibi erimiş beyaz çikolata ve bisküvi ile süsleme yapılır.
  • Soğumaya bırakılır ki ben ılık da çok seviyorum. Afiyetle.

Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet orta patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz , pul biber ,karabiber
  • Sıvı yağ1 demet maydanoz


    Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı


  • Öncelikle kaynamış olan suya mercimeği ve patatesi küp küp doğrayıp tuzunu da atıp haşlıyoruz .
  • İyice ezilmiş olan mercimekleri kontrol edip içine 1 su bardağı ince bulguru ilave ederek iyice karıştırıp demlenmeye alıyoruz.
  • Daha sonra soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra salçasını ve baharatlarını ilave ediyoruz.
  • Maydanozu da ince ince kıyıyoruz demlenmiş olan mercimek bulgur karışımına kavrulmuş olan soğanı ilave ederek iyice karıştırıp en son maydanozu ilave ediyorum.
  • Ve ister sıkarak şekil verin ister benim gibi kalıbınız varsa öyle sunum yapın afiyet olsun 🥰.

Nutella’lı Pamuk Kek Tarifi

 

Nutella’lı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta ( büyük boy  ,küçük ise 4)
  • 150 gram şeker ( 1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yemek kaşığı dolusu nutella (veya başka fındıklı çikolata kreması)
  • 300 gram un ( 2 su bardağı)
  • 50 gram öğütülmüş fındık (1 çay bardağı)
  • 40 gram kakao ( 2 yemek kaşığı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 180 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
  • 180 ml süt ( 1 su bardağı)

    Nutella’lı Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları şeker, vanilya şekeri ve bir tutam tuzla köpürene kadar çırpın.
  • Nutella’yı ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
  • Kalan malzemeleri ekleyin ve her şeyi düşük seviyede pürüzsüz bir hamur haline getirin.
  • Hamuru yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 50-60 dakika pişirin.
  • Eğer ki düz borcamda pişiriyorsanız pişirme süresini kısaltın! kürdan testi ile kontrol ediniz.
  • Arzuya göre çikolata kreması veya pudra şekeri ile süslenebilir.

Efsane Ekmek Banmalık Bir Tarif Tarifi

 

Efsane Ekmek Banmalık Bir Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Pul biber

Altı için

  • 5-6 dilim kaşar peyniri

Üzeri için

  • Maydanoz

    Efsane Ekmek Banmalık Bir Tarif Tarifi Yapılışı

  • Soğanlarımızı yarım ay şeklinde kalın bir biçimde doğruyoruz.
  • Doğradığımız soğanları kısık ateşte karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  • Karamelize olmaya başlayan soğanlarımızın üzerine şekerimizi ekleyip sürekli olarak karıştırıyoruz.
  • Ardından nar ekşisini karamelize olan soğanlarımızın üzerine döküyoruz.
  • Son olarak baharatlarını da ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Servis ederken dilim kaşarlar alta gelecek şekilde soğanlarımızı tabağa koyuyoruz.
  • Afiyet olsun. 😋.


Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi

 

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi YapılışıGerek Adana kebabının gerek sac kavurmanın kısacası tüm et yemeklerinin yanına yakışan nefis soğan salatası 👌

    1. Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kadar elimizle ovalayarak yıkayalım.
    2. Daha sonra soğanlarının suyunu süzgeç yardımıyla süzelim.
    3. 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. 👉Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız.
    4. Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım.
    5. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
    6. Yarım limonu sıkalım ve zeytinyağıyla diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. (Tuzu ve pul biberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
    7. Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.
      Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
      Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
      Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız. 👌

Elmalı Pasta Tarifi

 

Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 adet elma

    Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yoğurt ,yağ ve şeker iyice karıştırılıp karışımdan bi bardak ayrılır( üzeri için sos olarak)
  • Ardından yumurtaları, unu, kabartma ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağlanmış tepsiye ekleyip üzerine soyulup dilimlenmiş elmayı dizin.
  • Önceden ısıtılmış 179 derecede 30 dakika pişirip çıkardıktan 5 dakika sonra sosuna isteğe göre tarçın karıştırıp üzerine dökebilirsiniz.
  • İsteğe göre cevizle süsleyebilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

1 Şubat 2021 Pazartesi

Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi

 

Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu

Islatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tekli kremşati
  • 1 çay bardağı su veya süt
  • 2 adet muz ( Küçük doğranmış )

Ganajı için

  • 100 gram krema (Yarısını başka bir keke kullanmıştım)
  • 1 paket, bitter çikolata (Yada, yarı yarıya, sütlü karışık)
  • 1 çay kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı süt

    Tadı Damağınızda Kalacak Pasta (Muz Kremşanti Ve Ganajlı) Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabımızın, içerisine yumurta şekerle 3 dakika çırpılır, süt sıvı yağ ve kakao eklenip karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozunu elenerek içine eklenir, margarinle yağlamış olduğumuz, tart kalıbına dökülür,
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kapağını, 20 dakika hiç açmadan, yaklaşık 30 dakika pişirilir, kürdan testi yapılarak pişince çıkarılır.
  • Ilıyınca, 1 su bardağı soğuk süt her yerine, gelecek şekilde dökülür.
  • Bu arada, süt ve krem şanti, iyice çırpılarak hazırlanır, içine muzlar doğranıp, içerisine karıştırılır.
  • Kekin üzerine güzelce bu harç, yayılır, buz dolabında bekletilir.
  • Ganaj için küçük bir tava içersinde krema iyice ısıtılır, çikolatalar, süt ve margarin konulur, iyice karıştırılır( yumuşak bir ganaj elde edilir).
  • Dolaptaki pastamızın üzerine yayılıp üzerine bir kapak örtülerek, bir gece buzdolabında bekletilir, istediğimiz gibi süsleyerek servis yapılır,. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

 

Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

Portakal reçeli ;

  • 2 kg portakal (bende 7 tane portakal geldi)
  • 8 su bardağı şeker
  • 8 su bardağı su
  • 2 dilim limon
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Portakal kabuğu reçeli ;

  • 2 kg dan çıkan kabuklar
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzunu

    Portakal Ve Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Portakal reçeli yapılışı, portakalları soyuyoruz (kabuklarını reçel yapmak için saklıyoruz).
  • Beyaz kısımlarını ayırdıktan sonra dilimliyoruz ve dilimleri 3 e bölüyoruz.
  • Bu şekilde 3 e bölünce yemesi daha kolay oluyor. Siz dilim halinde 3 e bölmeden de yapabilirsiniz.
  • Su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Şeker eridikten sonra 2 dilim limonu içine atıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
  • Yarım saat kadar kaynayınca portakalları içine atıyoruz ve bir iki taşım kaynadıktan sonra portakalları kevgirle çıkarıyoruz.
  • Kalan suyu biraz koyulaşana kadar kaynatıyoruz ve içine tekrar portakalları koyuyoruz.
  • Reçel kıvamına gelene kadar kaynatıp altını kapatmadan 1 çay kaşığı dolusu limon tuzu koyup bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Sonra sıcak şekilde kavanozlara koyup vakumluyoruz.
  • Portakal kabuğu reçeli yapılışı,.
  • 2 kg dan çıkan kabukları ister ince şeritler halinde kesebilir ister kıvırarak ipe dizebilirsiniz.
  • kabuklarımızı istediğimiz şekilde kestikten sonra suya koyup 2-3 kez 1er saat arayla suyunu değiştiriyoruz ve en son suda 1 gece bekletiyoruz.
  • Ertesi gün kabukları sudan alıp 5 kez kaynatıyoruz.
  • Her seferinde suyunu yeniliyoruz ki acısı çıksın.
  • Son kaynatmadan sonra suyunu süzüp kabukları ayırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırıyoruz.
  • Sonra yarım limon suyu ekleyip 10 -15 dk kaynatıyoruz ve kabukları ekliyoruz.
  • Bu şekilde de 40 dk kaynatıyoruz. 1 silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve kavanozlara alıyoruz. Afiyet olsun 🍊🧡.

Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 orta boy patlıcan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 2 yeşil biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Sos için:

  • 2 su bardağına yakın yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • Tuz

Üzeri için:

  • Sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber

    Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanlarımızı közleyelim ve közlediğimiz patlıcanlar ılıyınca kabuklarını soyup doğrayalım iri parçalar olmasın bıçakla mümkün olduğunca inceltelim .Kenara alalım.
  • Tavaya sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve ince doğranmış biberleri ekleyip kavuralım .
  • Üzerine patlıcanları pul biber ve biraz tuz ekleyip bir iki dk pişirip ocağı kapatalım soğumaya bırakalım.
  • Patlıcanlar soğuyunca bir kaba yoğurt, sarımsak rendesi ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine pişirdiğimiz patlıcanları ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım .
  • Son olarak sıvı yağ ve baharatları yakmadan kızdırıp üzerine gezdirelim.
  • Afiyet olsun🌺.