Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yumurta (1 sarı üstüne)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı kuru maya (11 gr)
- 1 çay kaşığı çekilmiş kekik
- 1 kase ayıklanmış siyah zeytin
- 2 yemek kaşığı keten tohumu
- 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 4-5 su bardağı un (Son bardağı dikkatli ekleyin)
Zeytinli Ekmek Tarifi Yapılışı
- n hariç tüm malzemeleri cam derin bir kapta iyice karıştırın.
- Unun üç bardağını ekleyin tahta kaşığın tersiyle karıştırın.
- Katılaşın a 4. Bardağı ekleyin artık elinizle yoğurmaya başlayın. Son bardak size kalmış hamur çok sert olmamalı ama ele de yapışmamalı.
- Bu şekilde üstüne streç film sarıp 1 saat mayalandırın.
- Sonra tezgaha alıp hafif un serperek 5-6 dakika yoğurun.
- Üstüne az zeytinyağı gezdirin ve kaba tekrar alın. Ilık bir ortama alın.
- 1 saat sonra fotoğraftaki gibi şekil verdim ve üstüne yumurta sarısını sürün ve bu şekilde kapalı fırında 1 saat daha mayalandırdım. ‼️o sürede bu şekilde kabarmazsa 1 saat daha bekletin. Bazen ortam ısısı farklılık gösterebilir.
- Bu şekilde büyüdüklerinde fırını 180 dereye alın ve üstü kızarana kadar pişirin. Ben de 25-30 dakika sürdü.
Farklı ekmek denemek isteyenlere gerçekten güzel bir alternatif. Zeytinleri ayıklayıp parçalayın. Bu arada siyah yerine yeşil zeytin de kullanabilirsiniz 👍🏻.Herkese afiyet olsun 🙏❤️😘😍👍🏻.
Su bardağı ölçüsü ; 240 ml su bardağı
Not ; 16 adet minik ekmek çıkıyor.