Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane büyük boy kabak
- 200 gr kıyma
- 1 baş soğan
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
- Domates
Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Yapılışı
- Önce kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp tencereye koyuyorum.
- Üzerine suyu koyup çok öldürmeden haşlamaya bırakıyorum.
- İçini hazırlamak için tavamı alıyor yağımı koyuyor, yemeklik doğradığım soğanımı yağda çeviriyorum.
- Peşine kıymayıda koyup biraz pişiriyorum yeşil ve kırmızı biberleriminde ince doğrayıp onlarıda ilave ediyorum.
- Sarımsağımıda ilave edip baharatlarıda koyduktan sonra biraz daha pişiriyorum.
- Haşladığım kabaklarımı kaşık yardımıyla içlerini alıyorum ve pişirme tepsimin içine yerleştiriyorum.
- Yaptığım harcımı kabaklarımın içine yerleştiriyorum.
- Rendelediğim kaşarlarımı üzerlerine koyuyorum ve domates dilimlerimi üzerlerine koyup 200 derecelik fırına verip kaşarların üzeri kızarana kadar pişiriyorum.
- Fırından çıkardıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun🌹🌹🤗.
Not:kabakların ortasından çıkanları yoğurt ve limonlayıp isteğinize göre ilavelerde yapabilirsiniz. Ben böyle yapıp yiyorum.