7 Şubat 2021 Pazar

Kıymalı Kabak Sandal Tarifi

 

Kıymalı Kabak Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane büyük boy kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1 baş soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı  toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi
  • Domates

    Kıymalı Kabak Sandal Tarifi Yapılışı

  • Önce kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp tencereye koyuyorum.
  • Üzerine suyu koyup çok öldürmeden haşlamaya bırakıyorum.
  • İçini hazırlamak için tavamı alıyor yağımı koyuyor, yemeklik doğradığım soğanımı yağda  çeviriyorum.
  • Peşine  kıymayıda koyup biraz pişiriyorum yeşil ve kırmızı biberleriminde ince doğrayıp  onlarıda ilave ediyorum.
  • Sarımsağımıda ilave edip baharatlarıda koyduktan sonra biraz daha pişiriyorum.
  • Haşladığım kabaklarımı kaşık yardımıyla içlerini alıyorum ve  pişirme tepsimin içine yerleştiriyorum.
  • Yaptığım harcımı  kabaklarımın içine yerleştiriyorum.
  • Rendelediğim kaşarlarımı üzerlerine koyuyorum ve domates dilimlerimi üzerlerine koyup 200 derecelik fırına  verip kaşarların üzeri  kızarana kadar pişiriyorum.
  • Fırından çıkardıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun🌹🌹🤗.
  • Not:kabakların ortasından çıkanları  yoğurt ve limonlayıp isteğinize göre ilavelerde yapabilirsiniz. Ben böyle yapıp yiyorum.

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Negro Kurabiye Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Negro Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç dolgu için;

  • 160 gr beyaz çikolata
  • 1 su bardağı frambuaz püresi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

    Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Negro Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle iç dolgu hazırlanır.
  • Beyaz çikolata hariç tüm malzeme tencereye alınır fokurdayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınır çikolata ilave edip sıcağı ile eritilir sonra dolaba kaldırılır.
  • Hamur malzemeleri bir kabın içine alınıp yoğurulur.
  • İki yağlı kağıt arasında hamur açılır kalın yapmayın sakın inceden olsun.
  • Sonra yuvarlak bir aparatla kesilir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerinin desenini ben pizza bıçağı ile verdim.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında 10 dakikayı sakın geçirmeyin kontrollü bir şekilde pişirin soğumaya bırakın.
  • Sonra iç dolgusunu ister sıkma torbasına koyun ister bir bıçakla kurabiyelerin bir yüzüne sürün diğer kurabiyeyi üstüne kapayın.
  • Sonra alın elinize çayınızı kahvenizi birlikte eşlik ederek afiyetle yiyin🤗.

Fırınsız Mini Cocostar Tarifi

 

Fırınsız Mini Cocostar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı labne peynir ( kıvam alana kadar)
  • Hindistan cevizi kreması
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi ( kıvamı biraz koyu olana kadar ekleyelim)

Sosu için;

  • 100ml sıvı krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 50 gram sütlü çikolata
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz(ben beyaz çikolata erittim damlattım)

    Fırınsız Mini Cocostar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kakaolu bisküvilerimizi rondodan geçireceğiz.
  • Bir kapta toz olan bisküvilerin üzerine.
  • Eritilmiş tereyağını kakaoyu ekleyerek karıştıracağız.
  • Kıvamı elinizle top şekilli alacak kadar labne peyniri ekleyeceğiz.
  • Muffin kalıplarına bisküvileri eşit bir şekilde bölüp çay bardağıyla üzerine bastıracağız. Kalıbın yarısından biraz az olacak.
  • İç harcı için krem şantiyi süt ile çırpacağız.
  • Pudra şekeri ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar çırpacağız.
  • Bisküvilerin üzerine eşit bir şekilde koyacağız.
  • Çikolatalı sosu hazırlamak için kremayı mikrodalgaya veya küçük bir tencereye hafif ısıtacağız.
  • Çikolataları ekleyip eriyen kadar karıştıracağız.
  • Sosu kek kalıpların üzerine döküp buz dolabına donduracağız vee servise hazır bizim cocostarlar ☺️.

Çıtır Muska Böreği (Kahvaltı Önerisi) Tarifi

 

Çıtır Muska Böreği (Kahvaltı Önerisi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için;

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı su

İçi için;

  • Lor peyniri

    Çıtır Muska Böreği (Kahvaltı Önerisi) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tereyağını eritin kaseye alın su ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Bir adet yufkayı tezgaha serin.
  • Yarısına sos sürüp diğer tarafını üzerine kapatın.
  • Yine üzerine sos sürüp 3 parmak kalınlığında bıçakla kesin.
  • Uç kısmına peynir koyup muska şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine kalan sostan sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp servis yapın.
  • Not; dilerseniz malzemenin yarısını kullanıp daha az yapabilirsiniz.

    Yada börekleri hazırlayıp buzluğa atıp sonra dilediğiniz zaman çıkarıp üzerine sos sürüp pişirebilirsiniz.

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy ayva
  • Her ayva parçası için 2 yemek kaşığı şeker toplam 8 yemek kaşığı şeker
  • 3 karanfil
  • Yarım çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 2 damla kırmızı gıda boyası
  • Ayva çekirdeği

Üzeri için;

  • Yarım paket kremşanti
  • Yarım çay bardağı süt
  • Fıstık tozu

    Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce ayvaların kabukları soyulur.
  • Ortası çekirdek kısmı temizlenir.
  • Çekirdekleri atmayın pişince içine ekleyeceğiz.
  • Ayvaları düzgün geniş bir tencereye dizip üstüne her birine 2 yemek kaşığı şeker ekleyip 1 su bardağı suyu hepsine gezdirerek kısık ateşte kaynatalım.
  • Karanfil ,gıda boyası ,tarçın çubuğu ve ayva çekirdeğini içine koyup kapağını kapatıp yaklaşık 20 dk kısık ateşte kaynasın.
  • Sonra piştikten sonra tabağa alalım soğumasını bekleyelim.
  • O ara kremşantiyi yapıp buzdolabına koyalım.
  • Soğuduktan sonra kremşanti ve fıstık tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz 🌼.

Kahvaltıyı Sevdiren Minik Pankek Tarifi

 

Kahvaltıyı Sevdiren Minik Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

    Kahvaltıyı Sevdiren Minik Pankek Tarifi Yapılışı

  • Önce bir kaba yumurta ve şeker çırpıcı yardımıyla çırpılır.
  • Sıvı yağ ve süt eklenip iyice özdeşleşmesi sağlanır.
  • Kalan malzemeler de eklenip akışkan bir hamur elde edilir.
  • Unu dikkatli koyun yalnız krep hamuru gibi çok akışkan, kek hamuru gibi koyu bir kıvam olamayacak.
  • Krep tavasını yağlamadan minik minik hamurlardan dökülür.
  • Üzerileri göz göz olunca tersi çevirilerek dikkatli bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun 😊.
  • Not: hamuru rahat dökebilmek için ucu ince bir şişeye koydum. (limon suyu şişesi).

Meşhur İzmir Tire Köftesi Tarifi

 

Meşhur İzmir Tire Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet domates
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

Servis için;

  • Tırnak pide
  • Yoğurt
  • Domates

    Meşhur İzmir Tire Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı tuzla birlikte çiğ köfte yoğurur gibi uzun süre yoğurun.
  • 4 adet ince tahta şişi folyoyla birleştirip mandalina büyüklüğünde koparttığınız köfteleri şişe dizin.
  • Bu şekilde bütün köfteyi hazırlayın. Biraz dinlensin. Bu arada sosu hazırlayın.
  • Domates sosunuz varsa onu kullanabilirsiniz.
  • Yoksa 4 adet domatesi küp küp doğrayın yumuşayana kadar tava da pişirin.
  • Dinlenen köfteleri ızgara da ya da tavada yarı pişirme yapın.
  • Yarı pişen köfteleri şişten çıkarın.
  • Tereyağ eklediğiniz tavaya şişten çıkardığımız köfteleri koyun ve bu şekilde de pişirin.
  • Tırnak pideleri üzerine domates sosunu dökün üzerine köfteleri koyup kalan yağdan dökün yanına yoğurt ve domates ile sıcak sıcak servis yapın.

Kırmızı Meyveli Tart Tarifi

 

Kırmızı Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart ı̇çı̇n;

  • 100 gram soğuk tereyağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı un (250 ml lik bardak)

Meyve sosu ı̇çı̇n;

  • 1 kase frenk üzümü
  • 1 kase kırmızı erik
  • 1 kase kokulu üzüm
  • 1 adet elma
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

    Kırmızı Meyveli Tart Tarifi Yapılışı

  • Tart için soğuk tereyağını rondodan 1 -2 kez geçirelim.
  • Ardından şekeri, yumurtayı ve unu az az ekleyerek hamur toplanmaya başlayana kadar rondodan geçirelim.
  • Hamuru elimizle çok işlem yapmadan streç filmin üzerine alalım ve ufak dokunuşlar yaparak biraz büyütelim ve buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Tartımızı dolaptan çıkarıp 3 te bir lik kısmını üzerlerini süslemek için kenara ayıralım.
  • Ayırdığımız hamuru işlem yapana kadar dolapta bekletelim.
  • Şekil verirken tereyağ kendini salmayacak bize kolaylık sağlayacaktır.
  • Büyük tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında açalım ve tart kalıbının ölçüsüne uygun yuvarlak şekil verelim.
  • Tart kalıbımızın tabanını tereyağ ile yağlayalım.
  • Yağlı kağıttan ince uzun kağıtlar kesip tabana yerleştirelim.
  • Üzerine yuvarlak kestiğimiz tart hamurlarını yerleştirip tart kabının şeklini alması için her tarafına bastıralım.
  • Tartın üzerine tekrar kare kare kestiğimiz yağlı kağıtları yerleştirip üstlerine nohut gibi ağırlık koyalım ve fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Ardından nohutları çıkarıp iç kısımlarının pişmesi için biraz daha fırınlayalım.
  • Kırmızı meyveli sosumuz için tüm malzemeleri bir kaba alalım yavaş yavaş karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alınca ocağın altını kapatıp blendırdan geçirip soğumaya bırakalım.
  • Fırından çıkardığımız tartların içerisine sostan eşit şekilde yayalım.
  • Ayırdığımız hamurdan elimizdeki kalıplarla üzerlerine şekil verip fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarınca hafif ılımasını bekleyip üzerlerine pudra şekeri serpelim.
  • Afı̇yet olsun.

Fıstıklı Kurabiye Tarifi

 

Fıstıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarın su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz fıstık (yada fıstık ezmesi)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Çikolata

    Fıstıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında ki margarin veya tereyağını pudra şekeri ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
  • Üzerine fıstığı ilave ediyoruz siz rengini daha koyu isterseniz biraz daha fazla kullanabilirsiniz.
  • Unu kontrollü bir şekil de ilave ediyoruz.
  • Sert olmayan hafif yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
  • Şekil verip tepsiye diziyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Ben üzerine benmari usulü erttiğim çikolata ile süsledim tadıda daha bi güzel oldu😍😍.
  • Afiyet şeker olsun 🤌🏼🤌🏼🤌🏼.

Tavuk Tantuni Tarifi

 

Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk( ben 3 tane tavuk sarma kullandım göğüs de olur ama but kısımlar daha lezzetli olur)
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 fiske kimyon
  • 1 fiske karabiber
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
  • Salata için malzemeler
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 domates
  • 1 büyük soğan
  • Sumak
  • Pul biber

    Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar çok minik doğranır.
  • Tavada yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenir birkaç dakika daha kavrulur.
  • Tavadaki etlerle aynı hizaya gelecek şekilde su eklenir ve suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.
  • Suyunu çekince hazırladığımız ekmeklerin iç kısmı fotoğrafta olduğu gibi tavaya batırılır.
  • Ekmeğin içine sırayla domates, maydanoz, soğan, tavuk koyulur.
  • Arzuya göre limon ve turşu ile servis edilir.
  • Afiyet olsun😊.

Mangal Tadında Fırında Tavuk Tarifi

 

Mangal Tadında Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kg kanat
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1.5 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı acı biber salçası

    Mangal Tadında Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  • İlk önce tavukları soğuk suda yıkayıp tavuklara 2 şer çizik atıp bir kaba alın.
  • Bütün malzemeleri katıp güzelce karıştırın.
  • Eğer vaktiniz varsa 3_4saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hemen yapmak isterseniz fırın tepsisine yağlı kağıt serip 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişiriniz.

Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava” Tarifi

 

Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava”  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • Arpacık soğan
  • 5 adet yeşilbiber
  • 2 adet domates
  • 500 kuzu kuşbaşı
  • 7-8 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava”  Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanlarımızı bekleteceğimiz suyu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kap içerisine suyu dolduralım ve birazda tuz ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı bir şekilde soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Sonrasında hazırladığımız tuzlu suya alarak bekletelim.
  • Patateslerimizin kabuğunu soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Soğanlarımızı, biberlerimizi ve domateslerimizi de yine çok küçük olmayacak şekilde küpler halinde doğrayalım.
  • Doğrama işimiz bittikten sonra fırın tepsimizin bir kenarına etlerimizi alalım.
  • Daha sonra patlıcanlarımızı, patateslerimizi, yeşil biberlerimizi, soğanlarımızı ve domateslerimizi de tepsiye alalım.
  • Sarımsaklarımızı da ilave ettikten sonra yemeğimizin sosunu hazırlayalım.
  • Bunun için uygun bir kap içerisine domates salçası, kekik, pul biber, kimyon, karabiber, tuz, su ve zeytinyağını alarak pürüzsüz olacak şekilde tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Hazır olan sosumuzu tepsimize boşaltalım ve sosun et ve sebzelerle iyice karışması için elimizle malzemelerimizi güzelce harmanlayalım.
  • Yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatalım ve önceden ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
  • Süre sonunda pişen yemeğimizi fırından alalım, sar pişiri üzerinden çıkartalım.
  • Yemeğimizin üzerinin kızarması için tekrardan üzeri açık bir şekilde fırına verelim ve 15-20 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız antep tavamız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.