8 Şubat 2021 Pazartesi

Fellah Köftesi Tarifi

 

Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köfte ı̇çin ;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber, kimyon

Sosu için ;

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça ( 1 domates + 1 biber )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, nane, kimyon

    Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Bulgur ve irmik 2 bardak su ile ıslatılır, şişmeye bırakılır.
  • Şiştikten sonra yumurta, salça, un ve baharatlar eklenerek köfte kıvamına gelene kadar yoğurulur.
  • Katı olursa su çok yumuşak olursa un eklenebilir. Ama ölçü tam tuttu.
  • Fındık şeklinde bezeler alıp yuvarlayalım, serçe parmağımızla hafifçe bastırarak ortasını çukur haline getirip unlanmış tepsiye dizelim.
  • Kaynamış suda 15 dakika haşlanır.
  • Sos için sıvı yağ ayrı bir tavaya alınır ,soğan kavrulunca sarımsak, salça ve baharatlar eklenir.
  • Haşlanmış köfteler de tavaya alınıp 2-3 dakika sosla tavada çevirip maydanoz eklenerek servis yapılır. Afiyet olsun :).

Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi

 

Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 kilo süt
  • 1 kilo ayran
  • 1 ağaç kaşığı tuz

    Ev Yapımı Doğal Peynir Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sütümüzü pişiriyoruz.
  • Süt pişip kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatın.
  • 1 kilo ayranı ilave edip 5 dakika daha orta ateşte kaynatın ara ara kısık ateşte dakikası dolana kadar pişir taşma yapmaması için.
  • Bu arada bez torbamızı hazırlıyoruz.
  • Torbayı soğuk suyla yıkayıp yüksek bir tencereye geçiriyoruz.
  • İlk olarak peynirin suyundan 1 tencereye ayırıyoruz.
  • Sonra peynirimizi bez torba olan tencereye döküyoruz.
  • Fazla suyumuzu döküyoruz.
  • Tenceremizin içinde kalan suyu dökelim.
  • Bez torbamızı bağlayıp biraz suyu süzüldükten sonra tarif ettiğim gibi borcamların üzerine koyuyoruz.
  • Yuvarlak orta boy borcamı alalım içine yuvarlak küçük boy borcamı ters koyalım.
  • Koyduktan sonra ister tekrar tepsi üstüne 5 litre su şişesi koyalım.
  • İsterseniz de kalıbınız varsa koyabilirsiniz.Benim taşım var onu koyuyorum.
  • Tam 9 saat bekletiyorum sert bir peynir oluyor.
  • Peynir için ayırmış olduğumuz suyun içine tuzumuzu atıyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Peynirimiz 9 saat bekledikten sonra kesiyoruz ve ayırmış olduğumuz bir tencere suyumuzun içine peynirlerimizi koyuyoruz peynirlerimizi dolaba kaldırıyoruz 🥰.
  • Not;

    Yumuşak isteyenler ise 6 saat bekletebilir.

    İstediğiniz zaman yiyebilirsiniz 🍽çünkü içinde peynir mayası yoktur 👍.

    Dolapta bir hafta bekletebilirsiniz.

    Bir haftadan sonra tadı değişiyor.

    1. Taze olarak tüketebilirsiniz🤩.
    2. Yapmak isteyenler tarifimi deneyebilir bu tarife bayılacaksınız bir daha bir daha yapmak isteyeceksiniz👍.
    3. Ne de olsa ev yapımı doğal peynir katkısız. 🍽

Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi

 

Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250g margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğun rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 150 gram erimiş bitter çikolata
  • 1 portakal kabuğun rendesi
  • Arzuya göre iri çekilmiş fındık/badem

Bardak ölçüsü: 250 ml

Portakallı Kıyır Kıyır Kurabiye (Bir Kez Tadan Dahada İsteyecektir) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle uygun bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarini koyuyoruz.
  2. Üzerine pudra şekerini katıyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  3. Sonra üzerine vanilya ve 1 tatlı kaşığı tarçını ve portakal kabuğu rendesini de ekleyelim ve iyice yoğuralım.
  4. Ardından azar azar unu ekliyoruz.
  5. Ele yapışmayacak bir kıvam olacak hamurumuz.
  6. Hamurumuzdan normal boy parçalar alalım (cevizden biraz daha küçük) ve yuvarlak şekil verelim. Resimlere bakın.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  8. Şimdi her kurabiyelerin üzerine hafifçe parmaklarımızın içiyle bastıralım (fazla değil).
  9. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim (üzeri hafif pembeleşmesi yeterli) yaklaşık 20-23 dakika.
  10. Kurabiyeler piştiğinde ve tam soğuduğunda tek tek benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım (kurabiyemizin yarısına deyecek şekilde) resimlere bakın.
  11. Bir kaşıkla daha kolay oluyor.
  12. Çikolata halen erimişken portakal kabuğu rendesini de azıcık serpiştirin (kurabiyelerin çikolatalı kısmına).
  13. Çikolatanın çabuk sertleşmesi için 5-10 dakika derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.

Halka Tatlısı Tarifi

 

Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamur malzemeleri;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1/2 (yarım) kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • 3 ya da 4 su bardağı un

    Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Orta ateşte 15dk kaynamalı şerbet .
  • Kaynamaya başladıktan sonra ince bir dilim limonu içine atın. Soğumaya bırakın.
  • Halka sıcak şerbet soğuk olacak.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına koyalım.
  • Unu kontrollü olarak ekleyelim. Kek hamurundan biraz katı olacak.
  • Daha sonra hamuru dinlendirelim.
  • Bol miktarda yağ kızgın olacak. Tava seçiminiz büyük ve geniş olursa daha rAhat edersiniz. Ben anway cook tavayı tercih ettim. Herhangi bir cook tava da olur.
  • Dinlendirdiğiniz hamuru sıkma torbasına koyalım.
  • Kızan yağın içinde şekiller verelim.
  • Sonra soğuyan şerbetin içinde bir iki dakika bekletip servis tabağına koyalım. Afiyet olsun.
  • Yağ kızgın dikkatli olmanızda fayda var. İki adet maşa kullanın. Biri şerbette kalsın diğeri kızartmada.

    Not;benim kullandığım duyu çok küçüktü ama siz bir büyüğünü kullanabilirsiniz. Biz biraz ince seviyoruz.

    Afiyet olsun.

Küçük Büyük Herkesin Çok Seveceği Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Küçük Büyük Herkesin Çok Seveceği Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet et bulyon
  • 2-3 litre su
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşık kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Küçük Büyük Herkesin Çok Seveceği Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta sarısını, yoğurdu, un, arpa şehriye ve bulyonları bir tencerede çırpalım ve 2 litre suyu ekleyip orta ateşte pişireceğiz.
  • Durmadan karıştırmamız gerekir, yoğurt kesilmesin diye.
  • İhtiyaç duyulunca kaynamış su ekliyoruz yavaş yavaş.
  • Arpa şehriyeler yumuşayınca çorbada kremsi kıvam alınca ocağı kısıyoruz.
  • Küçük bir tavada tereyağ ve nane ve kırmızı biberi kızartıyoruz ve çorbaya ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz. Çorbamız hazır. Afiyet olsun ☺️.

Kakaolu Alman Pastası Tarifi

 

Kakaolu Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Muz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Kakaolu Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Kuru malzemeleri eleyip ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili kalıbınıza dökelim.
  • 160 veya 180 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
  • Krema için vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri katıp pişirelim piştikten sonra altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım.
  • Soğuyan kekimizi ikiye bölüyoruz kremadan biraz katıp arasına muz ekleyip üzerine kalan kremayı da katıp kek ile üzerini kapatalım.
  • Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim.
  • Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri dökelim.
  • Afiyet olsun. 🌸.


Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi

 

Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için:

  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin

Dolgu kreması için:

  • 1 paket toz pasta kreması
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Çikolatalı ganaj için:

  • Yarım paket sıvı krema(100 ml)
  • 100 gram sütlü-bitter çikolata

Süsleme için:

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 3 top raffaello çikolata
  • Şeker inciler
  • Beyaz çikolatalı sos

    Renkli Coco Pasta (Hafif,Pratik Ve Şık) Tarifi Yapılışı

  • Pastamıza pandispanyamızı hazırlayarak başlayalım.
  • Yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırıyoruz.
  • Şekeri ikisine bölüştürerek ayrı ayrı ikisini de mikserle karıştırıyoruz.
  • Beyazlar traş köpüğü gibi olunca, sarılar da beyazlaşınca hazırdır.
  • Sarıların olduğu kaba diğer pandispanya malzemelerini de mikserle karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Beyazların olduğu karışımı ilave edip spatulayla aşağıdan yukarı doğru nazikçe karıştırıyoruz.
  • Tabanını yağlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza boşaltıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında kontrollü olarak yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
  • Pişen pandispanyamızı fırın telinin üzerine kapatıp soğutuyoruz.
  • O sırada ganajımızı hazırlıyoruz. Kremayı kaynatmadan ısıtıp, çikolataları ekliyoruz.
  • Karıştırarak eritip başka bir kaba alıp soğutuyoruz.
  • Soğuyunca mikserle karıştırarak hazır ediyoruz.
  • Dolgu kremamız için de toz pasta kremamızı sütle hazırlayıp hindistan cevizini ekleyerek hazır ediyoruz.
  • Pandispanyamızı 3 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Islatmak için süt ile vanilini karıştırıyoruz.
  • Tabanımızı kalıbımıza yerleştirip ıslatıyoruz.
  • Dolgu kremamızdan ilave edip ikinci katı yerleştiriyoruz.
  • Islatıp yeniden dolgu kremamızdan ekleyip üçüncü katı yerleştiriyoruz.
  • Islatıp çikolatalı ganajımızla sıvıyoruz.
  • 1 gece dolapta bekletiyoruz.
  • İstediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tercihe bağlı Portakal suyu

    Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak karnabaharımızın sap kısmını temizleyelim. Ardından 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyelim. Burada eklemek istiyorum, karnabaharınızı dilerseniz dilimlemeden önce dilerseniz de dilimledikten sonra yıkayabilirsiniz.
  • Pişirme kağıdımızdan bir parça alalım ve fırın tepsimizin içerisine yerleştirelim.
  • Karnabahar dilimlerimizi de tepsiye yerleştirelim.
  • Küçük bir kase içerisinde kekik, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, pul biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Karnabahar dilimlerimizin üzerine sıvı yağ gezdirerek, fırça yardımı ile yayalım.
  • Tercihe bağlı olarak portakal suyu da gezdirdikten sonra baharat karışımımı da dilimlerin üzerine serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı önceden ısıttığımız 200°C fırında yumuşayıp, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Üzeri kızaran karnabaharlarımızı fırından alalım, dilimleri ters çevirerek üzerine tekrar yağ sürüp portakal suyu gezdirerek baharat serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızaran fırında karnabaharlarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Bulut Tatlısı Tarifi

 

Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kutu krema (200 ml)
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım dilim limon

    Bulut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için tüm malzemeler tencereye alınır 5 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için tüm malzemeler bir kaba koyulur kaşık yardımıyla ezerek karıştırılır.
  • Elinizi hafif yağlayarak cevizden küçük parçalar koparılır yuvarlanır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine koyulur.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 190 derece fırında 30 dk pişirilir.
  • Fırından çıktıktan 10 dk sonra soğuk şerbet dökülür.
  • Yarım saat sonra ters çevrilir ve bir saat daha bekletilir.
  • Buz dolabına alınır soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış)
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1,5 su bardağı sıcak su (varsa yarı yarıya tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Tam Kıvamında Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavaya zeytinyağı alınır şehriye de eklenir, pembeleşene kadar pişirilir.
  • Şehriyeler biraz kızarmaya başlayınca, bir kaşık tereyağ eklenir.
  • Yağımız da eridikten sonra, yıkanmış pirinç eklenir ve 4-5 dakika ara ara karıştırılarak pirincimiz kavrulur.
  • Kavrulan pirince sıcak su ve tuz da eklenip, kapağı kapatılır.
  • 3 dakika hızlı ateşte, sonrasında orta ateşte ve suyunu çekince de bir kaç dakika en kısık ateşte pişmesini beklenir.
  • 5-10 dakika geçtikten sonra, sos tavasına 2 kaşık tereyağ eritilip pilavımıza eklenir güzelce karıştırılıp mis gibi tereyağı kokusu, tavuk suyun lezzeti miss miss 😋😋
  • Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.