9 Şubat 2021 Salı

Hafif Ve Lezzetli Tam Ölçülü Borcam Pastası Tarifi

 

Hafif Ve Lezzetli Tam Ölçülü Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un(200ml bardak ile)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 200 ml bardak ile 3 su bardağı süt(600ml )
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 poşet toz krem şanti

Çikolatalı sos için:

  • 500 ml süt
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı şeker
  • 80 gram sade sütlü ve ya bitter çikolata

Arası için:

  • Muz, ahududu, böğürtlen, çilek, çikolata ve.s

    Hafif Ve Lezzetli Tam Ölçülü Borcam Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri kremamsı kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpalım.
  • Üzerine sütü ilave edip karıştıralım.
  • Elde ettiğimiz sıvı karışıma unu, nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ilave edelim.
  • Bu aşamada mümkün kadar az çırparak karışımı hemojenize bir kıvama getirelim.
  • Sıvıyağ ile yağladığımız borcama pandispanya harcını yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Pişen pandispanyamızın ilk sıcaklığı geçince üzerine bir çatal yardımı ile delikler açalım ve süt ile ıslatalım.
  • Krema için:Sütü, unu, yumurta sarısını, nişastayı ve şekeri uygun bir tencereye alıp çırpalım ocağı açıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Pişen kremaya vanilin ilave edip çırpalım.
  • Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutalım.
  • Soğuyan kremaya toz krem şanti ilave edip mikserle bir kaç dakika çırpalım.
  • Hazır olan kremayı pandispanyanın üzerine güzelce yayalım.
  • Bu aşamada kremanın üzerinden meyve ve ya damla çikolata koyup tekrar spatulayla üzerini düzleştire bilirsiniz.
  • Ben dondurulmuş böğürtlen ve ahududu kullandım.
  • Çikolatalı sos için:Sütü, nişastayı, şekeri ve kakaoyu tencereye alıp çırpalım ocağı açıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kıvam alan sosumuza çikolata ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştıralım.
  • Hiç beklemeden sosumuzu pastamızın üzerine gezdirip her tarafına güzelce yayalım.
  • Hazır olan pastamızı en az 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirip servis edelim.
  • Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun.

Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi

 

Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 adet kuru incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilin

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve ( üçü bir arada kullandım )
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

    Muhallebili İncirli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İncirler yumuşaması için 10-15 dk ılık suda bekletilir.
  • Kurulanıp minik minik doğranır.
  • Yumurta şeker vanilin çırpma kabına alınır.
  • 4-5 dk köpük köpük olana kadar karıştırılır.
  • Diğer malzemeler eklenip bir kez daha çırpılır.
  • Borcamın tabanı yağlanır. (kenarları yağlamayalım ki daha rahat tutunup kabarsın. ) 180 derece alt üst ayarda 25-30 dk pişirilir.
  • Krema için süt şeker un ve nişasta uygun bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.
  • Fokurdayınca vanilin eklenip kapatılır.
  • İlk sıcağı geçince krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
  • Kahve şeker ılık suda çözdürülür.
  • Pişen kekin ilk sıcağı geçince kürdanla delikler açılır ve kahveli su gezdirilir.
  • Üzerine muhallebi eşit şekilde yayılır ve soğumaya bırakılır.
  • Servisten önce hindistan cevizi serpiştirilir ve dilediğiniz şekilde servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler Tarifi

 

Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya ve yarım paket yaş maya
  • 1 adet küp şeker veya 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı beyaz un

Üzeri için

  • Keten tohumu, haşhaş

    Tam Buğday Unundan Keten Tohumlu Baget Ekmekler Tarifi Yapılışı

  • Hamur yoğurma kabının içine ılık suyu koyalım.
  • Kuru mayayı ve toz şekeri ilave edelim karıştıralım.
  • Yoğurdu, unu ve tuzu ilave edelim iyice yoğuralım.
  • Ekmek hamurunu ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel olur.
  • Yumuşacık bir hamur elde edicez.
  • Üstünü örtüp 45 dk mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha almadan önce elimize sıvı yağ alıp unlanmış tezgaha çıkarıp 10 -15 dakika daha yoğuralım.
  • Hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Bezelediğimiz hamuru tezgahta elimizle açıp katlaya katlaya sandiviç şekli verelim.
  • Tabağa su diğer tabağa keten tohumu koyalım.
  • Önce suya sonra keten tohuma bandırıp tepsiye dizelim.
  • Tepsi mayası için 20 – 25 dk üzerini örtüp bekletelim.
  • Bagetlerimizi bıçak yardımı ile yukarıdan aşağıya keselim.
  • 220 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında 20-25 dk pişirelim.
    Çok lezzetli sağlıklı ekmek tarifim.
    👉Sayfamda acuka ve reçel tarifimide paylaştım izlemenizi tavsiye ederim

Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarmasıeol Tarifi

 

Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarması  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet lahana

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su

    Zahmetsiz Yapımı Ve Tadına Doyum Olmayan Lezzetiyle Lahana Sarmasıeol Tarifi Yapılışı

  • Lahana eşit parçalar elde edecek şekilde kesilir. (videosundan kesim şekline isterseniz bakabilirsiniz).
  • Çok yumuşak olmayacak ancak sertte kalmayacak şekilde haşlanır.
  • Pirinç, soğan, kıyma, salça, yağ, tuz ve baharatlar geniş bir kaba alınır.
  • Üzerine limon suyu ve nar ekşisi eklenip güzelce yoğrulur.
  • Haşlanmış lahanalar düz zemine alınıp içine hazırlanan harçtan koyulur ve sarılır.
  • Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerine yağla kavrulmuş salça dökülüp üzerine sarma taşı yerleştirilir.
  • Sarmaların üzerini bir miktar geçecek kadar kaynar su eklenir ve üzerine limon parçaları yerleştirilir.
  • Önce harlı ocakta, kaynamaya çıkınca kısık ateşte sarmalar pişirilir.

Petek Kurabiye Tarifi

 

Petek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı kahve
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Un

Üzerine;

  • Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata

    Petek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir kaba ceviz, damla çikolata ve un hariç bütün malzemeleri koyup, iyice özleşene kadar yoğuralım.
  • Sonra unu kontrollü olarak ilave edelim biraz ele yapışan bir hamur oluyor korkmayın en son damla çikolata ve cevizi ilave edip 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp petek nihale ile şekil verelim .
  • 180 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.
  • Soğuyan kurabiyelere son olarak çikolatayı gezdirelim.
  • Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi

 

Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar

Beşamel sos;

  • 1, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gram margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peynir

    Beşamel Soslu Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı doğruyoruz.
  • Çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz.
  • Haşlanan karnabaharların suyunu süzüp borcama aktarıyoruz.
  • Sos tavasına margarini ekleyip, margarin eriyince unu ekliyoruz.
  • Macun kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine sütü ve baharatları ekleyip, çırpıcı ile sürekli çırparak, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Hazırladığımız beşamel sosu karnabaharın üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kaşar rendeleyip üzerine ekliyoruz.
  • 180° fırında pişiriyoruz.

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi

 

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 8 – 10 dal maydanoz
  • 2 adet salatalık
  • Yarım kırmızı soğan
  • İri kıyılmış ceviz
  • Kapari
  • Yeşil zeytin

Nar Ekşili Kaşık Salata Sosu İçin:

  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • Sumak
  • Tuz
  • Kekik

    Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi Yapılışı: Salatalık ve domatesleri orta boy kullandım; eğer salatalık büyükse 1 adet, domates büyükse 2 adet yeterli olacaktır.

    Soğanın baskın olmaması adına orta büyüklükteki soğanın yarısını kullandım.

    Kapari ve yeşil zeytin tamamen isteğinize bağlı; ben salatalara çok yakıştırdığım için kullanmak istedim 👌🏼

    İftar sofralarınızda ana yemek yanına çok yakışacak, ismiyle müsemma kaşık kaşık yiyebileceğiniz taptaze kaşık salatası tarifi yapılışı aşamalarıyla sizleri bekliyor ☺️

    Kaşık salatası tarifi, nasıl yapılır?

    1. Tüm malzemeleri yıkayın.
    2. Salatalığın kabuklarını soyun.
    3. Kapari, yeşil zeytin ve ceviz hariç tüm malzemeleri görseldeki gibi minik minik doğrayın.
    4. Cevizleri elinizle kapaca parçalayabilir ya da bıçakla kısa süre kıyabilirsiniz.
    5. Yeşil zeytin ve kapariyi de en son üzerine serpiştirin ve hazır 🤩

    Sos Hazırlanışı

    • Tüm malzemeleri bir araya getirip güzelce karıştırın, servis öncesi en son sosu ekleyin.

    Afiyet olsun 🤗

Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 800 gram ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1-2 adet yumurta sarısı

    Herkesten Tam Not Alan Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları güzelce yıkayıp süzün. Ardından doğrayın.
  • Derin bir tavaya sıvı yağını dökün. Ardından küp küp doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış ıspanakları da ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ispanaklar suyunu çekince baharatları da ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Bir kaba un, süt, sıvı yağ, maden suyunu döküp karıştırın.
  • Yufkanızı tezgaha serin. Sostan her yerine gelecek şekilde dökün.
  • Ardından yufkanızı 4’e bölün. İç harcınızdan her yerine eşit gelecek şekilde elinizle serpiştirin. Rulo şeklinde katlayın. Daha sonra gül şekli verin.
  • Kalan sosu böreklerin üzerine paylaştırın. Ardından yumurta sarısı sürün. Son olarak çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Pırasa Kavurması Tarifi

 

Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber

Üzeri için;

  • Yoğurt ,sarımsak
  • Tuz tereyağ ve pulbiber

    Pırasa Kavurması Tarifi Yapılışı

  • İlk önce pırasaları doğrayalım ,yıkayalım .
  • Daha sonra bir tencereye soğanları doğrayalım.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuralım ,
  • Salçasını ekleyelim ve daha sonra pırasaları,sarımsakları ekleyelim, biraz daha kavurduktan sonra karabiberini tuzunu suyunu koyalım.
  • Normal ateşte pişmeye bırakalım.
  • Arada bir karıştıralım pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak döküp en üstüne tereyağını kızdırın, içine pul biberini atıp servis tabağına en üstüne gezdirin .
  • Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋😊