10 Şubat 2021 Çarşamba

Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi

 

Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım demet ıspanak püresi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2 buçuk su bardağı un

İç dolgu:

  • 1 paket kremşanti
  • 100 gram labne
  • 1 çay bardağı süt

Süsleme:

  • 100 ml krema
  • 1 paket sütlü veya bitter çikolata

    Ispanaklı Mini Pastacıklar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanak püresini hazırlayalım. Yarım demet yeterli oluyor.
  • Ispanaklar güzelce yıkanır bol ve kaynar suda 2 dakika haşlanıp hemen soğuk suya alınır.
  • 2 dakika yeterli fazla haşlanmasın. Soğuk sudan hafif sulu bir şekilde alınıp robot veya el blendrından çekilir.
  • Çekerken zorlanırsanız su ekleyebilirsiniz sorun olmaz.
  • Püre hazırsa kekini yapabiliriz. Yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu hariç kalan tüm malzeme eklenip karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir çırpılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecede 20 dakika kadar pişirilir.
  • Çok çabuk pişer dikkat edin. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından alıp hemen tel ızgara ya alın üzerine bez örtüp soğuk bir ortamda soğuyuncaya kadar bekleyin.
  • Bu arada kremasını hazırlayalım. Süt ve şanti çırpın labne ekleyip güzelce karıştırın.
  • Sıkma torbasına alıp dolaba kaldırın. Soğuyan keki klasik su bardağı ile daireler şeklinde kesin.
  • Daireleri bir tabağa alıp kekin kalan kısmını robottan çekin.
  • Bu arada küçük bir sos tavasında krema ısıtılır kaynama noktasına gelince çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Bir dilim kek alın ortasına krema sıkıp çilek yada muz dilimi koyup 2. Dilim keki üzerine kapatıp kenarlarına hafiften krema sürün ve toz haline getirdiğiniz kek parçalarına batırın.
  • Tamamını aynı şekilde yapın. Üzerlerine çikolata sos döküp çilek ile süsleyip 15 dakika buz dolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Mutlaka deneyin 👌nefis oldu 👍.

Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi

 

Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 2 tane soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 450/500 gram mantar (konsv.de olur )
  • 200 gram sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 500 gram brokoli

Üstü için;

  • Kaşar peyniri

    Brokolili Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü doğranır ,tencerenin içine yağ alınır
  • Sonra tavuk göğsü eklenir
  • Çok az kavrulur ,soğan, sarımsak eklenir .
  • Daha sonra mantar eklenerek kavrulmaya devam edilir
  • Üzerine baharatlar ve sıvı krema eklenir
  • Bir kasenin içinde su ve un iyice karıştırılır.
  • Karışım yemeğin içine eklenir bir iki tık kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
  • Ayrı bir tencereye su alınır içine çok az su eklenir su kaynayınca brokolili atılır.
  • Bir iki dakika kaynatılır ,brokolli fazla kaynamayacak isterseniz buharda da pişirebilirsiniz.
  • Güveç kaplarına önce brokolli eşit şekilde paylaştırılır.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz sos verilir ve kaşar peyniri eklenir.
  • Fırın tepsisine bir bardak su eklenir *güveçler içine yerleştirilip 180derecelik  fırında peynir eriyip kızarana kadar pişirilir 15/20 dakika kadar 🤗pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz.

Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi

 

Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı rondodan çekilmiş ekmek( benim kepek ekmeğim vardı)
  • 2 yumurta (1 sarısı üzeri için)
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 kaşık kadar yoğurdun sulu kısmı
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Maydanoz istediğiniz kadar
  • 10 tane kadar yeşil zeytin
  • 5/6 tane siyah zeytin
  • 1 kibrit kutusu kaşar (olmasa da olur)
  • Çok ince doğranmış sucuk
  • 1 çay tabağı kadar

Üzeri için ;

  • Az çörek otlu
  • Az susam

    Çay Demlene Kadar Hazır Bayat Ekmek Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Ekmeğimizin içine bütün malzemeyi katıp yoğuralım.
  • cevizden biraz büyük toplar yapalım yağlı kağıt serili tepsimize dizelim .
  • Üzerine 1 yumurta sarısını sürelim çörek otu ve susam serpelim .
  • 180 derece fırına verelim 20 dk kadar yeterli olacak kontrolü pişirelim .
  • Afiyet olsun hem bayat ekmek değerlendi hem de çayın yanında süper bir poğaça oldu.

Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi

 

Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Choux hamuru için:

  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 su bardağı un (200 ml)
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta

Çıtır hamur için:

  • Çeyrek su bardağı un (50 gram)
  • Çeyrek su bardağı esmer şeker ( 50 gram)
  • 50 gram tereyağı

Kreması için:

  • 2.5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 4 yemek kaşığı dolusu kıyılmış fındık

Üzeri için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Fındıklı Çıtır Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Choux hamuru için küçük bir tencereye su ve tereyağı koyarak eritiyoruz.
  •  Daha sonra unu ekliyoruz ve iyice karıştırarak 2-3 dakika pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp ara sıra karıştırarak 15- 20 dakika soğutuyoruz.
  •  Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırıp iyice yediriyoruz.
  • Bu işlemden sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Çıtır hamur için tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  • Daha sonra hamurumuzu 2 yağlı kağıt arasında açıp 1 cm kalınlığında, 2-3 cm çaplı daireler kesiyoruz.
  •  Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye choux hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler sıkarak üzerlerine çıtır hamurdan kestiğimiz parçaları koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  • Profiterol kreması için vanilya ve fındık hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyarak pişiriyoruz.
  • Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilya ve fındığı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Pişen choux hamurlarımızın içine hazırladığımız kremayı bir sıkma torbası yardımı ile sıkıyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz tereyağı ve bitter çikolatayı servis edeceğimiz sırada profiterollerin üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun!!!.

Maya Yok, Kabartma Tozu Yok Sadece Un Ve Suyla Simit Şeklinde Pişiler Tarifi

 

Maya Yok, Kabartma Tozu Yok Sadece Un Ve Suyla Simit Şeklinde Pişiler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Maya Yok, Kabartma Tozu Yok Sadece Un Ve Suyla Simit Şeklinde Pişiler Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bir bardak kaynar suyu karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine tuz ve şekeri ekleyip spatıulayla karıştıralım
  • . Unu ekleyip toparlayalım. Elimizle hamuru yoğuralım.
  • 10 eşit parçaya bölelim.
  • Bir daire açalım ve ortasını bardakla kesip simit şekillini verelim.
  • Kızgın yağa atalım ve hamurun üzerinde kaşıkla dairesel hareketler yapalım kabarmaya başlayınca kaşıkla kızgın yağ dökelim üzerine. ‼️bu aşama püf noktası kabarması için. ‼️mutlaka yapın.
  • Diğer tarafını da aynı şekilde kızartalım.
  • Daha sonra bardakla kestiğimiz mini pişileri kızartalım.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🥰.

Mısır Unlu Kaşarlı Pankek Tarifi

 

Mısır Unlu Kaşarlı Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • Birkaç adet doğranmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Birkaç adet doğranmış taze nane
  • Doğranmış kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

    Mısır Unlu Kaşarlı Pankek Tarifi Yapılışı

  • Kaşar hariç tüm malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz.
  • Zeytinyağıyla az yağladığımız tavaya biraz döküp üzerine doğradığımız kaşar peynirinden koyup üzerini tekrar mısır unlu karışımla kapatıp altlı üstlü pişiriyoruz.
  • Sonrasında afiyetle yiyoruz 😋.

Bursa'mızın Meşhur İnegöl Köftesi Tarifi

 

Bursa'mızın Meşhur İnegöl Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı karbonat (backpulver)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Yarım limon
  • Tuz

    Bursa'mızın Meşhur İnegöl Köftesi Tarifi Yapılışı

  • 1 çay bardağı suyun içinde karbonatı çözelim.
  • Üzerine limonu sıkalım. Tuzu ekleyelim ve bu karışımla birlikte kıymayı güzelce yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz köfteyi buz dolabında bir gün bekletelim.
  • İnegöl köftenin özelliği etin dinlenmesi.
  • Dinlenen köftenin içine soğanı rondodan incecik geçirelim, suyunu sıkalım ve kıymaya ekleyelim.
  • Posası kullanılmayacak. Galeta unu ve kara biberi atıp tekrar güzelce yoğuralım.
  • Bu şekilde iki üç saat dinlendirelim. Dinlendirdiğimiz kıymadan küçük küçük düz köfteler yapalım.
  • Ben elde form verdim. İsteyen buz dolabı poşetine kıymayı koyup, ucundan delik açarak, uzun şeritler yapabilir.
  • Şeritleri de küçük köfte şeklinde kesebilir.
  • Şekli size kalmış, isteyen yuvarlakta yapabilir.
  • Sonra kısık ateşte teflon tavada pişirelim. İsteyen ızgara da yapabilir.
  • Afiyet olsun🍴.

Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi

 

Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 1 çay kaşığına yakın kimyon
  • 1 çay kaşığına yakın pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1su bardağı sıcak su
  • Tuz

Patates püresi için;

  • 3 adet büyük patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağına yakın süt
  • Tuz, karabiber

    Rosto Köfte (Patates Püresi Eşliğinde) Tarifi Yapılışı

  • Köfte için gerekli bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım güzelce pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğuralım.(ben 7 dakika yoğurdum)
  • Ardından elimizi hafif ıslatarak köfteyi rulo şekline getirelim ve pişirme kağıdına saralım dolapta 30 dakika bekletelim.
  • Dinlenen köfteyi tepsiye alalım. Tepsiye serdiğimiz pişirme kağıdını hafif ıslatalım.
  • 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
  • Fırından aldığımız rulo köfteyi dinlenmesi için tabağa alıp kenarda bekletelim.
  • Dinlenip soğuyan köfteyi bir parmak kalınlığında keskin bıçakla keselim borcama dizelim.
  • Sosunu yapıp üzerine dökelim.
  • 180 derecelik fırında 25 dakika üstüne tepsi kapatıp pişirelim.
  • Patates püresi için patatesleri soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda haşlayalım.
  • Haşlanan patateslere tereyağını ekleyip ezelim.
  • Ardından tuzu karabiberi ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Patates püresini tabağa alalım. Üzerine köftemizden koyalım sostan dökelim.
  • Sıcak sıcak servis edelim.
  • Deneyeceklere Afiyet Olsun 😊


Tavuk Şiş Tarifi

 

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Soğuk su (üzerine gelecek kadar)

Marinesi için;

  • 1 şişe soda (200 ml)
  • 5 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı pulbiber (isteğe göre)
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 büyük diş sarımsak rendesi

Bulamak için ;

  • 4 yemek kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etini derin bir kaseye alıp üzerine gelecek kadar soğuk su, karbonat, tuz ekleyip karıştırarak yarım saat bekletelim.
  • Bu işlemler etimizi lokum gibi yumuşak sulu ve çok lezzetli olmasını sağlıyor.
  • Yarım saat bekleyen tavuk etlerini bir süzgece alarak iyice suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Marinesi için bütün sos malzemelerini iyice karıştıralım.
  • Kıvamı ne çok koyu nede sulu olsun. Et miktarına göre sosu arttırabilirsiniz.
  • Süzülen tavuk etlerini çok sık olmayacak şekilde çöp şişlere dizelim.
  • Geniş servis tabağına un ekleyip çöp şişleri ilk önce arkalı önlü una ardından sodalı karışıma bulayarak servis tabağına dizelim.
  • Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırıp şişleri tavaya alarak sürekli çevirerek pişene kadar kızartalım.
  • Afiyetle.

İncir Muhallebisi Tarifi

 

İncir Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kuru incir
  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı silme şeker (şekerleri kendi damak zevkinize göre ayarlayın, incirdeki şekeri unutmayın )
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    İncir Muhallebisi Tarifi Yapılışı

  • İncirleri yıkadıktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
  • Bir kaba alıp üzerine kaynar su ilave ediyoruz, 10 dakika yumuşamalarını bekliyoruz.
  • Tencereye aldığımız sütün üzerine şeker döküp şekerlerin erimesi için ocakta 3-4 dk karıştırıyoruz.
  • Bir kasenin içine nişastayı koyup, tenceredeki süt ile iyice açıyoruz.
  • Karıştırarak nişastayı inceltiyoruz.
  • Daha sonra tenceremize nişastayı ekliyor ve eklerken hızlıca çırpıyoruz.
  • Karışım ağırlaşınca yani kıvam almaya başlayınca, vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Kıvam normal muhallebiye göre biraz cıvık/sıvı kalıyor.
  • Bu kıvamı yakaladığınızda incirlerin suyunu süzerek ilave edip, 5 dk daha karıştırıyoruz.
  • İncirin sütü mayalama özelliği var, bu geriye kalan kıvamı incir verecek. 2 dk daha kaynatacağız.
  • En son kaselere alabilirsiniz😍.
  • Sunum için üzerine ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.