Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase mısır (Konserve)
- 2 su bardağı pirinç (Ben yasemin kullandım)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı (1 parmak eksik )
- 3 su bardağı su (Sıcak)
Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı pirince, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip soğuk su ile yaklaşık bir saat ıslatalım.
- Nişastasından arındırmak için 3-4 kere yıkayalım.
- Süzgece alıp suyunu süzdürelim.
- Teflon tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritelim.
- Süzdüğümüz pirinci ekleyip 3-4 dk kavuralım.
- Konserve mısırları da ekleyip, mısırla birlikte de 2-3 dk kavuralım.
- 2 bardak pirince 3 bardak kaynar su ekleyelim. 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatalım.
- 1-2 dk yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte pişirelim.
- Göz göz olup suyunu çektiğinde kapatıp 10-15 dk dinlendirelim.