14 Şubat 2021 Pazar

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
  • 1 paket kuru maya (Yoksa yarım paket yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un yaklaşık 6 su bardağı yinede kontrollü ekleyin

Hamuru Açmak İçin

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Ara Katları İçin

  • Marul
  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Domates

    Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı 

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler yapıyoruz.
  • Elimizle hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz bir fırçayla sıvı yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
  • Deklare sıvı yağ sürüp dörde katlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen poğaçalarımız soğuduktan sonra ara katlarına domates peynir marul koyarak servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz (Küçük dövülmüş)
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 çay bardağı un

Üzeri İçin

  • Ayırdığımız yumurta beyazı
  • Ceviz (Küçük dövülmüş)
  • Beyaz çikolata

    Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı 

  • Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeler eklenip elle yoğrulur.
  • Daha sonra un ilave edilip kıvam alana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan bir kıvam olur ve un gerekirse ilave edilir.
  • Yağlı kağıt üzerine alınır, hamurla fazla oynamadan elle kare şekli verilir (Yüksekliği 2 cm)
  • Küçük kareler kesilir. Her kare önce yumurta beyazına ve sonra cevize bulanır.
  • Fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  • Hafif pembeleşince çıkartılır. Soğuduktan sonra beyaz çikolata ile süslenir. Afiyet olsun!.

Biskrem Tarifi

 

Biskrem Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3 .5 su bardağı un (Az gelirse yarım su bardağı da ekleyin)
  • İçine kahvaltılık, v çikolata (Nutella-torku gibi) kullanılır

    Biskrem Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle un ve kabartma hariç diğer malzemeyi bir kabın içinde elle karıştırılıp eritilir.
  • Ardından un kabartma tozu eklenir ve karıştırılır yoğrulur meme yumuşaklığı kıvamında hamur elde edilir.
  • Bir beze alınıp açılır bardakla kesilir birer çay kaşığı koyup tekrar hamur açılır.
  • Üzerine konulup kesilir ve bıçakla üzerine çizik şekli verilir hamur bitene kadar bu şekil yapılır yağlı kağıt üzerine dizilir.
  • hamurdan bir buçuk tepsi çıktı ve önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir 15 dakika pişirilir pişen kurabiyeler borcama alınır. Afiyet olsun 👍

Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi

 

Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yer fıstığı

    Yüzde Yüz Doğal Yer Fıstığı Ezmesi Tarifi Yapılışı 

  • Yer fıstıklarımızın kalın ve ince kabuklarını temizleyelim.
  • Fıstıkları bir tavaya alalım, ocağımızı açıp orta ateşte karıştırarak kokusu ve yağı çıkana kadar kavuralım (7 ile 10 dakika arası) ocağımızı kapatalım sıcağı ile robotumuza alalım.
  • Robotumuzu ara ara durdurup kenarında kalanları içine doğru bir kaşıkla itip her yerinin aynı incelikte olmasına ve karışmasına yardımcı olalım.
  • Macun kıvamına gelene kadar devam edelim. (not:eğer tatlı olsun istiyorsanız bal, pekmez ya da esmer şeker ekleyebilirsiniz. Tuzlu olarak seviyorsanız tuz ekleyebilirsiniz. Kıvamlı olması ve kolay sürülmesi için ise zeytinyağı ekleyebilirsiniz ancak fıstığın kendi yağının da çıktığını unutmayalım).
  • İçeriği tamamen isteğe bağlı olarak değişebilir, ben sade seviyorum hiç bir şey katmadan tüketiyoruz, dedim ya damak tadına göre şekil verebilirsiniz.
  • Hiçbir katkı maddesi içermediğinden daha uzun dayanabilmesi için az az yaparak cam bir kavonaza koyalım ve ağzını kapatarak saklayalım. Kolay gelsin 😊 afiyet olsun 😋 sevgiler 💕.

Mısır Ekmeği Tarifi

 

Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram mısır unu (6 su bardağı kadar)
  • Yarım su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 500 ml su ( 3 su bardağı kadar)

(bardak ölçüm 200 ml lik bardakla )

Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı 

  1. Mısır unu, buğday unu, tuz, şeker ve kabartma tozunu yoğurma kasemize alıp karıştırıyoruz.
  2. Sıvı yağı ilave edip suyumuzu kontrollü bir şekilde koymaya başlayalım. Ben suyun tamamını kullandım. Siz hamurunuza göre kontrol edebilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. 30 cm çapında tepsime yağlı kağıt serip ekmeğimi tepsiye alıp güzelce yayıyorum.
  4. Üzerine bıçakla istediğim şekli verip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Benim ekmeğim 40 dakika kadar pişti.Afiyet olsun

Evde Anne Lahmacunu Tarifi

 

Evde Anne Lahmacunu Tarifi  İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yaş maya
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun içi için ;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan (Küçük doğranmış)
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük boy domates rendelenmiş

    Evde Anne Lahmacunu Tarifi Yapılışı 

  • Yoğurma kabına unu koyalım. Ortasını açalım, içine toz şeker, zeytinyağı, maya ve sütü koyalım maya eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Tuzu ve ılık suyu yavaş yavaş ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edelim.
  • Mayalanması için üstünü örtelim yarım saat mayalanmasısın.
  • Lahmacunun içine hazırlamak için tavanın içine sıvı yağını ilave edelim küçük doğradığımız veya robotladığımız soğanı ilave edelim kavuralım üzerine kıymayı ilave edelim kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları, karabiber tuz pulbiber ilave edelim karıştıralım.
  • Domates salçası ve domates sos unu ilave edip iyice pişirelim.
  • Mayalanmış hamuru tezgaha alalım biraz daha yorulup portakal büyüklüğünde bezeler yapalım üzerini örtelim.
  • Bezeleri oklava yardımı veya merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde videoda gösterdiğim şekilde açalım.
  • Lavaşları yağsız tavada kısık ateşte çevirerek pişirelim.
  • Üzerine kıymalı harcı koyup dürelim.
    Lahmacun tadında harika bir tarif.

Süper Lezzetli Sulu Köfteli Çorba Tarifi

 

Süper Lezzetli Sulu Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 dış sarımsak
  • 2 adet küçük havuç
  • 2-3 adet orta boy patates
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Köftesi için

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çeyrek limon suyu

Üzerine

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber
  • Kuru nane 

    Süper Lezzetli Sulu Köfteli Çorba Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle köfteleri hazırlayalım. Bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı(veya robottan çektirebilirsiniz).
  • Pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra küçük köfteleri yuvarlayalım.
  • Köfteler kenarda hazırda beklesin.
  • Kuru soğanı, yeşil biberi, kapya biberi, sarımsakları birlikte robottan çekin, bu karışımı derin tencereye zeytinyağı ilave edip kavurun.
  • Havuçları rendeleyin ve ilave edin.
  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin, bir iki çevirdikten sonra soğuk su ilave edin yaklaşık 2-2, 5 lt. Kaynadıktan sonra köfteleri ve tuzu atın.
  • Köfteleri attıktan sonra üstte oluşan köpüğü toplayın.
  • Bu arada terbiyesini hazırlayalım, yumurta sarısını, yoğurdu ve limon suyunun içine az soğuk su ilave edip çırpalım ve yavaş yavaş çorbanın içine dökelim, bu arada çorbayı karıştıralım.
  • Tavada tereyağı eritip pul biber ve naneyi kızdırıp çorbanın üzerine dökelim.
  • Patates ve pirinçler pişince çorba servise hazır.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 50 gram tereyağ

Kreması için:

  • 600 gram labne peyniri
  • 1 paket sıvı krema
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Sosu için:

  • 200 gram frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

    Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı 

  • Alt tabanın yapılışı:Bisküviler un gibi olana kadar rondodan geçirilir. Eritilmiş tereyağ ile karıştırılır.
  • Kremanın yapılışı:Labne, krema ve şeker mikserle çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, un ve nişasta eklenir karıştırılır.
  • Sosun yapılışı:Frambuaz, nişasta, şeker ve su bir kaba alınıp 1 saat bekletilir. Sonra frambuazlar pişirilmeye başlanır. Piştikten sonra blendrdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
  • Ve son olarak:22 cm kelepçeli bir kabın alt tabanına yağlı kağıt serilip bisküvi karışımı yayılır, kaşık yardımıyla bastırılır.
  • Üzerine hazırladığımız krema dökülüp fırına verilir. Fırına en alt rafa 2 kase su koyulur. (cheesecake çatlamasın diye).
  • 160 derecede 50-55 dakika kadar ve fırının ağzını hiç açmadan pişirilir.
  • Sonra fırının kapağını aralayıp 20-25 dk fırında bekletilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra cheesecakeke in üzerine frambuaz sosu dökülür.
  • Bir gece buzdolabında bekletilir. Üzeri süslenip servis edilir. Afiyet olsun.

Susam Güzeli (Ne Tatlı Ne Tuzlu O Kadar Lezzetli ki Ağızda Hemen Dağılıyor) Tarifi

 

Susam Güzeli (Ne Tatlı Ne Tuzlu O Kadar Lezzetli ki Ağızda Hemen Dağılıyor) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta sarısı( akı üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep yoksa kullanılmayabilir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Susam

    Susam Güzeli (Ne Tatlı Ne Tuzlu O Kadar Lezzetli ki Ağızda Hemen Dağılıyor) Tarifi Yapılışı 

  • Oda ısısında margarin yumuşatılır .
  • Derin bir kabının içine tereyağı veya margarin ,hamur kabartma tozu, sıvı yağ ,bir tane yumurta sarısı akını ayıralım.
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri ,üç yemek kaşığı sirke, elma sirkesi veya üzüm sirkesi ,bir tatlı kaşığı mahlep mahlepiniz yoksa kullanmaya bilirsiniz bir çay kaşığı tuz ekleyelim.
  • Malzemelerin hepsiyle hamur yapılır .
  • Uzunca rulo yapılıp yan şeritler halinde kesilir .
  • Önce yumurta akına sonra susama bulanır ,tepsiye dizilir.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir😊afiyet olsun.

Çikolatalı Tart Tarifi

 

Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 175 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un

Alt ganaj ;

  • 180 gram sütlü çikolata
  • 125 ml krema
  • 15 gram bal
  • 10 ml su
  • 20 gram tuzsuz tereyağı

Glaçage (üst parlak katman) ;

  • 50 gram toz şeker
  • 20 gram kakao tozu
  • 35 gram su
  • 30 gram taze krema
  • 3 gram jelatin

    Çikolatalı Tart Tarifi Yapılışı

  • Tart hamuru için yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini karıştıralım.
  • Ardından unu kontrollü şekilde ekleyip dinlenmeye bırakalım.
  • İki yağlı kağıt arasına alıp açalım kullanacağımız tart kalıbına alalım ve bastırarak kalıbın şeklini verelim.
  • Çatal yardımıyla delikler açalım ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Alt ganaj için kremayı suyu ve tereyağını çikolata eriyebilecek kıvama gelene kadar ısıtalım.
  • Ardından balı ve çikolatayı ekleyip oda ısısına gelinceye kadar ara ara karıştırarak soğutalım ve tartın alt katmanına dökelim.
  • Dolapta 4 saat bekletelim.
  • Üst katman için yaprak jelatini soğuk suda bekletelim.
  • Tüm malzemeleri alalım ocağın üstünde karıştırarak bir iki dk kıvamlanmasını sağlayalım.
  • Isısı düşünce jelatinin suyunu sıkıp içine atalım ve karıştıralım.
  • Alt ganajı eritmeyecek sıcaklığa gelince ganajın üstüne dökelim.
  • Ve dolapta bir saat bekletelim.

Brokoli Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi

 

Brokoli Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı süt
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Brokoli Çorbası (Vitamin Deposu) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle sebzelerimizi temiz bir şekilde yıkayalım.
  • Brokolimizi küp küp doğrayalım. Havuç ve patatesimizi de soyup halka şeklinde doğrayalım ve bir kaba bırakalım.
  • Soğanımızı ve sarımsağı da küp küp doğrayalım.
  • Tenceremize 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
  • Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyelim. Soğanlarımız pembeleşene kadar kavuralım.
  • Pembeleştikten sonra havucumuzu ekleyelim ve 2 dk kavuralım.
  • Aynı şekilde patatesimizi de ekleyip onu da 2 dk kavuralım.
  • Sonra brokolimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Sonra üzerine 6 su bardağı sıcak su ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritelim. Üzerine unu ekleyelim ve kavuralım.
  • Un kokusu gidene kadar kavurmaya devam edelim.
  • Sonra sütümüzü azar azar ilave edelim ve karıştırarak sosumuzu pişirelim.
  • Pişen sosumuzun üzerine haşladığımız sebzeleri ilave edelim suyuyla birlikte.
  • Sonra blender ile güzelce ezelim. Tuzunu ve karabiberini de ekleyelim.
  • 5 dk daha kaynatalım. Ve çorbamız hazır afiyet olsun 🌺😘❤️💞.