Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
- 1 paket kuru maya (Yoksa yarım paket yaş maya)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un yaklaşık 6 su bardağı yinede kontrollü ekleyin
Hamuru Açmak İçin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ara Katları İçin
- Marul
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
- Domates
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler yapıyoruz.
- Elimizle hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz bir fırçayla sıvı yağ sürüp ikiye katlıyoruz.
- Deklare sıvı yağ sürüp dörde katlıyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 15 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen poğaçalarımız soğuduktan sonra ara katlarına domates peynir marul koyarak servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.