Mayasız Yumurtasız Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase beyaz peynir (süzme)
- 2 tatlı kaşığı kuru dere otu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1,5 su bardağı un (250ml bardak)
Üzerine:
- Süt, çörek otu
Mayasız Yumurtasız Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker, limon suyu, kabartma tozu ve 1 bardak unu yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Geriye kalan unu ekleyip yoğurun. (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olcak).
- Dereotunu, küçülttüğünüz peyniri de ekleyip yoğurma işlemini bitirin.
- Tepsinize fırın kağıdını serin. İster top halinde ister benim verdiğim şekilde şekillendirip tepsilerinize ara ara yerleştirin.
- Üzerine süt sürüp isteğe göre çörek otu ile süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında 20 dakika pişirin.