16 Şubat 2021 Salı

Fellah Köftesi Tarifi

 

Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım çay bardağı irimik
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 adet küçük boy soğan rendelenmiş
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz karabiber pul biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 domates rendelenmiş

Üzerine;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz

    Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle bulgur kısır gibi ıslatıyoruz ılık su ile 15 dk beklettikten sonra unu irmiği ve baharatlarını ilave ediyoruz.
  • Soğanı rendeliyoruz ve salçasını da ilave edip güzelce yoğuruyoruz .
  • Sakız gibi olması lazım ve sonra minik minik misket gibi yuvarlıyoruz .
  • Parmak basarak şeklini veriyoruz hepsini bu şekilde yapıyoruz ve derin bir tencereye su alıyoruz .
  • Kaynamış içine tuz ve limon sıkıyoruz 5 ila 6 dakika haşlıyoruz başka bir tavada tereyağ rendelenmiş domates ve salçaları ilave ederek sosunu hazırlıyoruz ve haşlanırmış olan köfteleri sos tavasına alıp sosla iyice harmanlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz .
  • Üzerine sarımsaklı yoğurttu gezdirip üzerine isteğe bağlı kavrulmuş kıyma ile de servis edebilirsiniz benim içli köfteden kavrulmuş kıymam vardı üzerine koydum çok lezzetli oldu afiyet olsun.

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

 

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet ince kesilmiş tavuk göğsü

Tavuk marinesi için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber pul biber

İç harcı için

  • 12 adet mantar
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz ,karabiber ,pul biber, kekik
  • Yeterince kasar peynir

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 bardak ılık su

    Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tavamızda soğan sarımsak ve biberleri soteliyoruz daha sonra mantarları ilave edip soteliyoruz
  • Baharatlarını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
  • Tavuk göğsünün her tarafını sıvı yağ ve baharatları fırça yardımı ile sürüyoruz tavuğu tezgaha bi tabak içine koyuyoruz.
  • Üzerine sebzeli karışımdan koyup üzerine kasar peynir de ilave edip sarıyoruz kalan tavuklarda aynı şekilde yapıp kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıp fırın kabına koyuyoruz ve sosunu hazırlıyoruz.
  • Tavaya tereyağını koyup unu ekleyip kavuruyoruz bir bardak suda salçayı karıştırıp tavaya döküyoruz.
  • Sürekli karıştırıyoruz kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp tavukların üzeri ne döküyoruz.
  • 190 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Kürdan Kebabı Tarifi

 

Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan

Köftesi için

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1  çay kaşığı kimyon
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tane yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 300 ml su
  • 2  diş bütün sarımsak (borcama koyun)sosuna lezzet ve aroma verır

Üzerini süslemek için

  • Domates
  • Yeşil biber

    Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı 

  • Patlıcanları ince boydan boya kesin.
  • Tuzlu limonlu suda bir saat bekletin.
  • Suyunu süzün mutfak havlusu ile güzelce kurulayın.
  • Köfte için bütün malzemeleri yoğurun ceviz büyüklüğünde parça alıp elinizde köfteleri şekillendirin.
  • Tavaya sıvı yağ dokun yağı ısıtın kızgın yağda patlıcanları önlü arkalı kızartın.
  • Sonra köfteleri kızartın.
  • Her patlıcan dilimine bir köfte sarın.
  • Domates ve biber kürdana geçirip sardığınız patlıcanlı köfteye batırın borcama dizin.
  • İki diş sarımsak borcama koyun.
  • Üzerlerine salçalı sosu hazırlayın.
  • Su salça tuz ve karabiber i güzelce karıştırıp köfteli patlıcanların üzerine dökün.
  • Borcamınızın üzerini kapatıp 220 derece fırında sosunuz kaynayana kadar pişirin sos kaynayınca üzerinden kağıdı alın üzeri açık 10 dakika daha180 derecede pişirin.

Evde Et Döner Tarifi

 

Evde Et Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Tuz karabiber pul biber kekik

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • Tuz karabiber pul biber

Pidesi için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 -4, 5 su bardağı un (kontrollü bi şekilde unu ilave ediyoruz)

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı pekmez

Üzerine dökmek için;

  • Tereyağı
  • Yanına yoğurt ve kızarmış domates biber

    Evde Et Döner Tarifi Yapılışı 

  • Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırın üzerine unu ekleyip yumuşak el yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Üzeri kapalı 30 dakika mayalandırın hamuru unlayıp 6 bezeye ayırın tezgâhı unlayıp bezeleri üzerine koyun .
  • 20 dakika mayalandırın yoğurt ve pekmezi karıştırın mayalanan bezelerin üzerine karışımdan sürün üstüne parmak uçlarınızla sekil verin ve iki elinizle hafif genişleterek yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Bu şekilde de 10 dakika bekletiyoruz önceden ısıtılmış 250 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerini bezle örtüyoruz döneri yapmak için bütün malzemeleri robota alıp çekiyoruz ve tezgâhımıza srec film serip kıymayı üzerine koyup sıkıca sarıyoruz ve buzluğa koyup 1 gece bekletiyoruz.
  • Ertesi günü yaptığımız döneri buzluktan çıkartıyoruz 10 dakika dışarda bekletiyoruz bekledikten sonra keskin bi bıçakla ince ince dilimliyoruz ve tavamıza tereyağı koyup kestiğimiz dönerleri pişiriyoruz.
  • Domates sosu için ; tavamıza tereyağını koyuyoruz eriyince domates salçası ve kırmızı biberi ekleyip kavuruyoruz
  • Daha sonra domates rendesini ekleyip kaynatıyoruz kıvam alan sosa tuz ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Tavamıza tereyağı koyup dilimlenmiş pideyi kızartalım ve son olarak servis tabağımızı hazırlamak için önce kızarmış pideyi üzerine döneri domates sosu ve döneri koyuyoruz son olarak kızdırdığımız tereyağından döküyoruz yanına yoğurt ve kızarmış domates biber koyup servis yapıyoruz.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 125.gr margarin veya terayeğı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un yumuşak bir hamur olmalı

Üzeri için ;

  • Mısır gevreği
  • 1 yumurta akı
  • Bitter veya sütlü çikolata

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı 

  • Tereyağı ve şekeri krema kıvamı alana dek çırpalım  ardından yumurta ekleyelim.
  • Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir kıvam aldıysa tamamdır diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
  • Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp önce yumurta akına sonra mısır gevreğine bulayıp tepsiye dizelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim soğutup üzerine çikolata gezdirelim.
  • Çayın kahvenin yanında ikram edelim afiyet olsun 😊 😋.

Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi

 

Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Kimyon
  • 1-2 baş sarımsak (en son)

    Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle etimizi pişiriyoruz sonra soğanlarımızı üzerine ekleyip soteliyoruz ve pembeleşince havuçlarımızı da ekleyerek güzelce ikisini kavuruyoruz.
  • Yıkanmış pirincimizi de ekliyoruz malzemelerimizin üstüne sıcak suyu, tuzunu ve karabiberini ekleyip tereyağımızı da koyalım.
  • Bütün malzemelerle işimiz bitince isteğe bağlı olarak soyulmuş iki diş sarımsağı tencerenin tam ortasına yerleştiriyoruz.
  • Güzel bir lezzet veriyor ama sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
  • Ben piştikten sonra onları çıkartıyorum içerisinden servis ederken koymuyorum.
  • Şimdiden ellerinize sağlık.

15 Şubat 2021 Pazartesi

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru:

  • 1 bardak ılık su (220ml)
  • Yarım bardak ılık süt (110ml)
  • Yarım paket kuru maya veya çeyrek yaş maya
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 2 küp kesmeşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 bardak un (yaklaşık 500gr)

Sosu:

  • 1 kutu domates (rendesi)
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Fesleğen 

    Pizza Tarifi Yapılışı 

  • Bir bardak ılık su, yarım bardak süt, bir paket kuru mayayı, 2 kesme şeker, bir tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı zeytinyağ, ve yaklaşık 500 gram unu bir kaba koyup güzelcene yoruyorsunuz.
  • Yoğurduktan sonra, 1 saat mayalanması için bekletiyorsunuz.
  • Sosu için, hazır rendelenmiş bir kutu domates sosunu, iki yemek kaşık domates salçası, bir tatlı kaşığı tuz ile bir tatlı kaşığı tatlı biber tozu, ve 4, 5 yaprak fesleğeni rondodan geçiriyorsunuz.
  • Mayalanmış oldu hamuru yuvarlak şekil verip merdane ile açıyorsunuz.
  • Bir tepsiye dizip ilk önce domates sosunu ekleyip istediğiniz sebzelerele döşüyorsunuz.
  • Fırını 275°’de önceden ısınmış bir şekilde en alt kısmına yerleştirip yaklaşık 20 dakika peyniri üstünde kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi

 

Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet elma
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın (arttırılabilir)

Kek harcı için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 

    Pamuk Gibi Elmalı Rulo Pasta (Kırılmadan, Çatlamadan) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Rendelenmiş elmaları tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ekleyelim.
  • Tavayı ocağa alalım. Elmalar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim. (bu aşamada istersek ceviz de ekleyebiliriz).
  • Ocağın altını kapatalım. Elmaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine spatula yardımı ile güzelce yayalım.
  • Harç için; yumurta ve şekeri bir kapta rengi açılıncaya kadar çırpalım.
  • İçine diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. (çok karıştırmamaya dikkat edelim. Unun karışması yeterli).
  • Hazırladığımız kek harcını elmaların üzerine her tarafa gelecek şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. (fırından fırına değişebilir, kontrollü pişirelim).
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerini yağlı kağıtla kapatıp ters çevirelim.
  • Ters çevirdikten sonra üst tarafa gelen yağlı kağıdı çıkartalım. (elmalı kısımdaki).
  • Alttaki yağlı kağıttan yardım alarak keki rulo yapalım. (rulo yaparken elimizi keke fazla değdirmemeye çalışalım. Çok yumuşak olduğu için kek elimize yapışabilir. ).
  • Keki fırın kağıdıyla servis tabağına alalım. Fırın kağıdını üzerinden alıp keki soğumaya bırakalım.
  • Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
  • Not: teşekkürler gülhan teyze ☺️💖.

    Afiyet olsun 💞.

Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tarifi

 

Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 adet uzun sosis(zorunlu değil)
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • Tuz
  • Tereyağ 

    Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tarifi Yapılışı 

  • Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır.
  • Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
  • Az su ekleyip karıştırıp bir sure sonra tekrar az su ekleyip işleme devam edilir.
  • Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
  • Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa süre daha sotelenir.
  • Ayrı bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
  • Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır.
  • Yumurtalı karışımdan bir miktat tavaya aktarılır. (tavanın zemini kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
  • Yumurta pişmeye başladığında rulo şeklinde sarılmaya başlanır.
  • Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
  • Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma işlemine devam edilir.
  • Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
  • 🧐 iç malzemesinin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür.

    🧐 kore omleti olarak geçer ve kırmızı ve taze soğan kullanılır.

    Afiyetle ❤️.

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

    Humus Tarifi Yapılışı 

  • 1 su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatalım ertesi gün haşlayalım.
  • Haşlanmış nohutları tahin, zeytinyağı ,su, limon suyu ve baharatları rondoya alalım püre kıvamına getirelim.
  • Humusu servis tabağına alalım süsleyelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.