17 Şubat 2021 Çarşamba

Portakallı Ve Zencefilli Kek Tarifi

 

Portakallı Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Bir çimdik tuz
  • Vanilya
  • Kabartma tozu

    Portakallı Ve Zencefilli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, şeker ve tuzu beş dakika boyunca çırpalım.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağ ilave edelim. Mikser ile çırpmaya devam edin.
  • Ardından kuru malzemeleri ekleyip el çırpıcısı ile çırpın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık kırk dakika pişirin.
  • İlk yarım saat fırını açmayalım.
  • Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin ve gönlünüzce süsleyin.Ben kış temalı süsledim.

Kavala Kurabiye Tarifi

 

Kavala Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin yada 250 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı çiğ badem
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin una ve yumurtaya göre daha az ya da daha çok olabilir)

    Kavala Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Badem iri kalacak şekilde robottan geçirilir.
  • 1 su bardağı un ile tavada 5 dakika kavrulur. Soğuması için bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Soğuyan un ve badem de eklenir.
  • Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur çok ince olmayacak şekilde açılır.
  • Sonra merdane ile 2 cm kalınlığında hafif inceltelim.
  • Varsa ay şeklinde kalıp ile şekil verelim. Eğer yoksa su bardağı ile şekil verebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Soğuyunca bolca pudra şekerine bulayalım.

Tavuklu Parmak Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber

Tavuk sote için;

  • 2 adet iri tavuk göğsü(ya da kalça, but)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça(domates/biber)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı kışlık domates sos(ya da bir domates rendesi)
  • Tuz, karabiber, kekik

Sosu için;

  • 1 tatlı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Tavuklu Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bütün sebzeleri parmak kalınlığında uzunlamasına olacak şekilde doğrayıp kızartıyoruz. (patlıcanları önceden tuzlu suda biraz bekletelim.)
  • Kızarttığımız sebzeleri havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzmesi için biraz beklettikten sonra fırın tepsisinin kenarlarına sıralı da da karışık olarak dizelim.
  • Tavuk sote için tavukları küp küp doğrayalım.
  • Tencereye yağlarla birlikte yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlayalım.
  • Ardından tavukları da ekleyip kavurma işlemine devam edelim.
  • Tavuklar suyunu salıp çekmeye başladığında doğradığımız biberleri, rende sarımsağı da ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyelim.
  • Son olarak domates sosu ve baharatları da ekledikten sonra biraz daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatalım.
  • Hazır olan soteyi tepsinin ortasına döküp düzeltelim.
  • Sosu için sıcak suyla salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Marmelatlı Kek Tarifi

 

Marmelatlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

İçine koymak için;

  • 3-4 yemek kaşığı mürdüm eriği marmelatı 

    Marmelatlı Kek Tarifi Yapılışı

  • 1. 5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı, 3 yumurta, bir su bardağı şeker ile iyice çırpın.
  • Süt ve yarım limon suyunuda ekleyip tekrar çırpın.
  • Ardından yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyip, önceden yağlanmış kalıba yarısını koyun.
  • Arasına marmelat koyup tekrar kalan kek hamurunu koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin afiyet olsun.

Leblebili Kurabiye Tarifi

 

Leblebili Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yeteri kadar leblebi

    Leblebili Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Leblebiyi robottan geçirip toz haline getiriyoruz.
  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ekliyoruz.
  • Fazla un eklersek çok parçalanıyor yuvarlamakta zorluk çekebilirsiniz.
  • Küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ortasına leblebi koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
  • Her fırında farklılık gösterdiği için dikkatli pişiriyoruz ve çok pişirirsek fazla ağızda dağılan bir kurabiye olmayabilir :) çok lezzetli bir kurabiye.

Bol Çikolatalı, Limonlu Porsiyonluk Kek Tarifi

 

Bol Çikolatalı, Limonlu Porsiyonluk Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 130 gram yumuşak tereyağı (yarım paketten biraz fazla)
  • 90 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 40ml krema ( yarım çay bardağı)
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 160 gram un (1 1/2 (yarım) su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 80 gram yoğurt ( yarım su bardağı)
  • Limon kabuğu rendesi ve suyu

Dekorasyon için:

  • 150g bitter çikolatalı ve 50 gram beyaz kuvertür
  • Çikolata parçacıkları

    Bol Çikolatalı, Limonlu Porsiyonluk Kek Tarifi Yapılışı

  • Fırını önceden 200 derece ısıtın.
  • Silikon kalıbı yağlayın ve unlayın.
  • Tereyağı, şeker ve tuzu krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Limon kabuğu rendesi ekleyin.
  • Yoğurt, krema ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyip karıştırıp tereyağı ve yoğurt karışımına dikkatlice katın.
  • Hamur ile kalıpları 3/4 oranında doldurun.
  • Karışımın iyi dağılması için kalıbı masanın üzerine biraz hafifçe vurun.
  • Yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın, kısa bir süre soğumaya bırakın ve bir tel rafa çevirin.
  • Çikolata kaplaması için:Çikolatayı eritin ve kekleri içine batırın.
  • Üzerine beyaz çikolata gezdirin.
  • Ve soğumaya bırakın.
  • Afiyet olsun😊.

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak tereyağı
  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu kıyılmış
  • Yaklaşık üç bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • İçine beyaz peynir

    Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı eritilir ,sırasıyla yoğurt ,yumurta ,kabartma tozu, tuz,  eklenir .
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Çok iri olmayan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın .
  • Elinizle biraz açıp içine peynir koyup yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı olarak susam serpilir .
  • 180 derecede pişmesi için fırına verilir.

Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi

 

Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı İçin

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı kavrulmuş fındık

Cheesecake İçin

  • 400 gram labne
  • Yarım paket krema
  • 250 gram çikolata (Sütlü- bitter)
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri İçin

  • 1 paket krema
  • 150 gram çikolata

    Çikolotalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bisküvileri ve fındığı bir rondadan geçirin. Tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kalıba(28 cm kullandım) koyup bastırarak düzeltin ve 15 dakika buzlukta bekletin.
  • Ardından 250 gram bitter- sütlü karışık çikolataları doğrayıp benmari usulü eritin. Labne peynirini bir kaba koyup çırpın.
  • İçine pudra şekerinide ekleyip çırpın. Oda sıcaklığına gelen erittiğimiz çikolatayı yavaşça karışımın içine dökün dökerken çırpmaya devam edin.
  • Birbirine karışana dek iyice çırpın. Buzlukta beklettiğimiz bir kabın içine, kremayı katılaşana kadar yüksek devirde çırpmaya devam edin.
  • Ardından kremayı çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile söndürmeden alttan üste doğru karıştırın. Bisküviyi buzluktan çıkarıp karışımı kalıba döküp düzeltin.
  • Bir paket kremayı kaynatıp üzerine çikolataları ekleyip erimesini sağlayın ardından sosu cheesecake in üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin.
  • Dolaptan çıkardığınız cheesecake in kenarlarını bıçak yardımıyla sıyırın ardından kalıptan çıkarın (Dilimlerken bıçağınızı her seferinde temizleyin) ı̇stediğiniz şekilde süsleyin, servise hazır. Afiyet olsun🥰.

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

 

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı doğranmış portakal kabuğu
  • 4 su bardağı tozşeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su

Bardak ölçüsü 200ml

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kabuğun içindeki beyazları alalım.
  2. Daha sonra üç cm uzunluğunda kibrit çöpünden biraz kalın doğrayalım.
  3. Tencereye alalım üzerini geçecek şekilde su dolduralım ocağa alalım.
  4. Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım süzelim tekrar süzdüğümüz kabukları tencereye alalım.
  5. Üzerine soğuk su dolduralım ,ocağa alalım .
  6. Kaynadıktan sonra iki dakika kaynatalım ,bu işlemi üç defa tekrarlayalım ki kabukların acısını bu şekilde çıkartmış olacaksınız.
  7. Kabukların acısı çıktıktan sonra üçüncü kez süzdükten sonra tekrar kabukları tencereye alalım.
  8. Üzerine tozşekeri ilave edelim portakal suyu ve suyu ilave edelim ocağa alalım.
  9. Kaynadıktan sonra ocağın orta gözünde kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  10. İlk on beş dakika kapağı açık kaynatalım daha sonra tencerenin kapağını yarım olacak şekilde kapatalım .
  11. Toplamda ben 55 dakika kaynattım sizlerde istediğiniz kıvama göre koyu veya biraz sulu test ederek ayarlayabilirsiniz, ben hafif koyu kıvamlı yaptım ocaktan almadan on dakika önce limon suyunu ilâve edelim.
  12. Soğuduktan sonra reçelimiz servise hazır afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi

 

Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler:

  • 400 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1 su bardağına yakın iri doğranmış ceviz

Şerbeti için:

  • 2, 5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Çıtır Çıtır Fincanda Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetini hazırlayalım; kadayıfları tel tel ayıralım.
  • 1 su bardağı tereyağını eritelim ve üzerine dökelim.
  • Tereyağıyla iyice karıştıralım.
  • Yuvarlak bir kahve fincanı alalım.
  • Tabanına biraz tel kadayıf koyalım üzerine ceviz ve tekrar tel kadayıf koyup iyice bastıralım.
  • Elimizle bastırarak çevirelim.
  • Fincanı ters çevirelim ve kadayıfı tepsiye alalım.
  • Tamamını bu şekilde tamamlayalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çok sıcak olmayan şerbeti dökelim.
  • 3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun. 👌🏻.

Pırasalı Börek Tadında Kiş Tarifi

 

Pırasalı Börek Tadında Kiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu

İç malzemesi;

  • 3 tane pırasa (ince ince doğrayın)
  • 1 tane havuç (rendesi)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

    Pırasalı Börek Tadında Kiş Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kapta ilk önce sıvı malzemeleri karıştırın.
  • Daha sonra un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur yapalım.
  • Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  • Tavaya yağı alın pırasayı ve havucu ilave edip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alıp biraz ılınınca içine 2 yemek kaşığı çiğ krema ilave edin.
  • Hamuru ince olacak şekilde açın tepsiyi yağlayın hamuru kenarını kaplayacak şekilde yerleştirin.Harcı üzerine yayın.
  • Ben hamurdan bir parça ayırdım üzerine şekil verdim sizde dilediğiniz şekli verebilirsiniz😊.
  • 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirdim.
  • Fırından çıkınca üzerini bir bezle örtüp dinlendirdim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤️.

Keşkül Tarifi

 

Keşkül Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200 ml

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz badem (bütünse kendiniz de robotta çekebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı su

Üzerini süslemek için:

  • Zevkinize göre; file badem, fıstık, hindistan cevizi, tarçın vb.

    Keşkül Tarifi Yapılışı

  • Sütü, toz bademi, hindistan cevizi, toz şekeri, yumurtayı ve vanilya şekeri bir tencereye alın.
  • Yumurta iyice dağılana kadar el çırpıcıyla güzelce karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta hararetli ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırın. (yaklaşık 10 dakikada kaynamaya başlayacaktır. ).
  • Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırın.
  • Kaynayan süte bu karışımı katın ve 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Hafif koyu bir kıvam alacaktır.
  • Keşkülü kaselere boşaltın.
  • Hafif sıcağı geçince üzerlerini badem, fıstık vb. İle süsleyin.
  • Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun 😊.

    Not: keşkülün üzerini süslemek için kullanacağınız file bademi önceden ısıttığınız tavada 2-3 dakika çevirirseniz tatlınız çok daha lezzetli olacaktır.